Νέες δοκιμές από Μιχαλήτσο, το “βάρος” στο χώρο του κέντρου

Η αλλαγή αγωνιστικής φιλοσοφίας με τον Γιάννη Μιχαλήτσο στο πάγκο θεωρείται κάτι περισσότερο από δεδομένη.
Είναι ολοφάνερο πως το σχήμα που επέλεγε ο προκάτοχός του δεν λειτούργησε στον βαθμό του επιθυμητού, ενώ οι προσθήκες των μεταγραφών δίνουν την δυνατότητα στον προπονητή να δοκιμάσει εναλλακτικά σχήματα δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον νευραλγικό χώρο του κέντρου.
Ο Μιχαλήτσος έχει προχωρήσει σε πολλές δοκιμές βγάζοντας από την «ναφθαλίνη» παίκτες όπως οι Νταμαρλής, Ψυχογιός και Παπαζαχαρίας, αλλά και ο Ηρακλής. Την ίδια ώρα σκέφτεται να γεμίσει το κέντρο (απουσία Παπαστεριανού) βάζοντας δίπλα στους Κοέλιο, Τάτο τον Βασίλη Τριανταφυλλάκο.
Φυσικά, οι δοκιμές δεν επικεντρώθηκαν μόνο σε ένα πιθανό 4-3-3. Το σίγουρο είναι πως ο Άρης θα αγωνιστεί με έναν καθαρό φουνταριστό. Το ρόλο αυτό παίξει η ποιοτικότερη επιθετική λύση της ομάδας ο Νταβίντ Αγκάνθο.
Εναλλακτικά, υπάρχει στα υπόψη η λύση του 4-5-1 όταν η ομάδα αμύνεται, με τους πλάγιους μεσοεπιθετικούς  να έχουν μεγαλύτερο χώρο ευθύνης στις επιθέσει της.
Αυτό επιβάλει πίεση από το κέντρο μπροστά από τα χαφ των αντιπάλου και για τον λόγο αυτό η οριστική επιλογή της 11άδας έχει να κάνει και με τα ατομικά στοιχεία των παικτών του ΠΑΟΚ, κυρίως μεσοεπιθετικά.
Με άλλα λόγια ο Γιάννης Μιχαλήτσος πειραματίζεται έχοντας ως γνώμονα την κατάσταση που βρίσκονται οι δικοί του παίκτες και τι μπορεί να αλλάξει για να κάνει τον Άρη πιο στιβαρό κυρίως στο χώρο του κέντρου.
Έχοντας όλα αυτά κατά νου, οι τελικές αποφάσεις για την 11άδα, ίσως ληφθούν και λίγες ώρες πριν από το Κυριακάτικο ντέρμπι του Βικελίδης.
To Top