Λαζαρίδης: “Κλειδιά Τάτος, Αγκάνθο, τι πρέπει να προσέξει ο Άρης, μακάρι να ήμουν και γω εκεί”!

Ο άλλοτε αρχηγός του Άρη και νυν αμυντικός του Ατρόμητου, Νίκος Λαζαρίδης θυμάται την θητεία του στους «κίτρινους» και πιο συγκεκριμένα, τα ντέρμπι που έζησε μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ.

Aναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε στο metrosport.gr

-Έχεις αγωνιστεί σε δύο ντέρμπι μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ, στο Κλεάνθης Βικελίδης. Πως τα έζησες; Μάλιστα, πέρυσι πέτυχες και γκολ στο 2ο λεπτό.
«Είναι το ντέρμπι της πόλης. Όλος ο κόσμος περιμένει αυτό το παιχνίδι. Το γήπεδο είναι γεμάτο και υπάρχει μεγάλη ένταση. Ήμουν τυχερός που τα έζησα και πέτυχα και γκολ. Έδωσα το προβάδισμα, αλλά δεν καταφέραμε τη νίκη».

-Υπάρχει φαβορί;

«Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για φαβορί και προγνωστικά. Είναι δύσκολο ματς και για τους δύο. Θα το πάρει όποιος το θέλει περισσότερο. Ο Άρης χρειάζεται πιο πολύ τους βαθμούς».

-Πιστεύεις πως θα επηρεάσει είτε θετικά, είτε αρνητικά η αλλαγή προπονητή;

«Πρόκειται για ένα ξαφνικό γεγονός, πριν το ντέρμπι. Δε ξέρω πόσο θα επηρεάσει, αλλά το μόνο σίγουρο είναι, πως εκείνη την ώρα δεν κοιτάς ποιον έχεις προπονητή στον πάγκο. Πιστεύω, πως και οι νεαροί παίκτες του Άρη, οι οποίοι δεν έχουν ζήσει πολλά τέτοια ματς, θα δώσουν τα πάντα, χωρίς να επηρεαστούν».

-Υπάρχει μεγάλη βαθμολογική διαφορά μεταξύ των δύο αιωνίων αντιπάλων. Το γεγονός αυτό, θα παίξει ρόλο στην αναμέτρηση;

«Σίγουρα, όλα παίζουν το ρόλο τους. Οι περισσότερες ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις μεταγραφές και έτσι, δεν ενισχύονται καλά. Παρ’ όλα αυτά, νομίζω πως δεν θα κρίνει το ματς η βαθμολογική διαφορά».

-Αλήθεια, πως είναι το κλίμα στα αποδυτήρια, λίγη ώρα πριν αρχίσει το ντέρμπι;

«Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός. Όλη την εβδομάδα, όπου κι αν βρεθούμε,συζητάμε γι αυτό. Παράλληλα όμως, υπάρχει και άγχος, αλλά φεύγει, αμέσως μόλις μπούμε στον αγωνιστικό χώρο».

-Ποιους θεωρείς παίκτες κλειδιά για τις δύο ομάδες;

«Με τις προσθήκες που έκανε ο Άρης, έχει περισσότερες λύσεις πλέον. Θα είναι σίγουρα καλύτερος επιθετικά, με τον Αγκάνθο και τον Τάτο, να μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω. Κάποιοι νεαροί παίκτες του Άρη, θα ζήσουν για πρώτη φορά ένα τέτοιο παιχνίδι. Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ διαθέτει ένα καλό σύνολο, με παίκτες σε όλες τις θέσεις. Κατά τη γνώμη μου, ο Άρης πρέπει να προσέξει περισσότερο τους Σαλπιγγίδη, Λαζάρ και Φωτάκη, που είναι έμπειροι σε τέτοια ντέρμπι».

-Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από μέτριες εμφανίσεις και την τελευταία ήττα από την Ξάνθη, στην Τούμπα. 

«Όντως. Τελευταία μας έχει συνηθίσει σε μέτριες εμφανίσεις, δεν παίρνει τα επιθυμητά του αποτελέσματα. Αυτή τη φορά, αγωνίζεται και στο Κλεάνθης Βικελίδης, οπότε θα είναι πιο δύσκολες οι συνθήκες γι αυτόν. Αναμφισβήτητο πλεονέκτημα του Άρη, η έδρα του».

-Και όσο για τον νικητή….

«Αγωνιζόμουν στον Άρη για δύο χρόνια και έζησα υπέροχες στιγμές. Χρειάζεται περισσότερο τους βαθμούς. Θέλω και πρέπει να κερδίσει. Μακάρι να μπορούσα να είμαι στο Κλεάνθης Βικελίδης, για να παρακολουθήσω από κοντά το ντέρμπι».

To Top