Νέιμικ: “Θέλω τετράδα με τον Άρη!”

Μια θέση στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος είναι ο στόχος του Ντρου Νέιμικ για τον φετινό Άρη! Ο Αμερικανός σέντερ μίλησε για τη σπουδαία νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και αναφέρθηκε και στην σημασία της παρουσίας του Νίκου Γκάλη.

Ο Νέιμικ μίλησε στο sport24.gr: “Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι που θέλαμε πάση θυσία να το κερδίσουμε για πολλούς λόγους και είμαστε χαρούμενοι που τα καταφέραμε”, τόνισε αρχικά ο Νέιμικ και πρόσθεσε: “Καταρχήν για την ίδια την ομάδα αφού πρόκειται για ένα τοπικό ντέρμπι με τις ιδιαιτερότητες που έχουνε όλα. Για τους φιλάθλους μας που το περίμεναν από τότε που αρχικά ήταν να διεξαχθεί και ορίστηκε εκ νέου αλλά και για εμάς τους ίδιους”.

Για το που κρίθηκε το παιχνίδι είπε: “Όπως φαίνεται και από το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε στην άμυνα. Ο ΠΑΟΚ είναι μία καλή ομάδα και θα έπρεπε να περιορίσουμε τα ατού του για να κερδίσουμε και το κάναμε. Ήμασταν καλά προετοιμασμένοι και συγκεντρωμένοι. Από το τζάμπολ αγωνιστήκαμε με την απαιτούμενη ενέργεια παίρνοντας την απαιτούμενη ώθηση από τον κόσμο μας για να ξεπεράσουμε τα όποια δύσκολα σημεία του παιχνιδιού. Δεν χαλαρώσαμε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και παρά το ότι στην επίθεση δεν είχαμε την συνήθη μας επίδοση πόντων τα καταφέραμε και πανηγυρίσαμε στο τέλος”.

Στα δύσκολα σημεία που αναφέρθηκε ο Νέιμικ ήταν και το ξεκίνημα του παιχνιδιού εκεί όπου ήταν εκείνος που έδωσε λύσεις στην επίθεση. Παρόλα αυτά αρκέστηκε να πει: “Έκανα απλώς την δουλειά μου και τίποτα περισσότερο θέλοντας να βοηθήσω την ομάδα να φθάσει στη νίκη”, κάτι που ισχύει και στον τομέα των ριμπάουντ όπου είχε για ακόμη ένα παιχνίδι συμβολή με δέκα συνολικά εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν επιθετικά.

Για την παρουσία του Νίκου Γκάλη στις κατάμεστες κερκίδες του “Nick Galis Hall” ο Αμερικανός σέντερ του Άρη σχολίασε: “Πρόκειται για έναν θρύλο για την ομάδα του Άρη και όχι μόνο και στην παρουσία μου από το καλοκαίρι στην ομάδα έχω διαπιστώσει το τι σημαίνει. Κάτι που φάνηκε και χθες με την εμφάνισή του όταν κάναμε ζέσταμα το πώς ξεσηκώθηκε ο κόσμος”.

Κι όσο για τους φιλάθλους του Άρη και την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν είπε: “Πραγματικά ήταν απίστευτη και με το πάθος τους για την ομάδα μας έσπρωξαν στη νίκη. Κατάλαβα όπως και τον Οκτώβριο για το πώς ζούνε για τα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Μας βοηθάνε σε κάθε παιχνίδι και παίζοντας σε ένα κατάμεστο δικό μας γήπεδο δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο”.

Πως όμως περιμένει το δεύτερο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης τη φορά αυτή στην έδρα του ΠΑΟΚ την Κυριακή; “Είμαι σίγουρος ότι η μεγάλη διαφορά θα είναι στην ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουνε οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που θα είναι εχθρική για μας”, σχολίασε ο Νέιμικ για να προσθέσει: “Κι αυτό γιατί εμείς σαν ομάδες γνωριζόμαστε”, για να εξηγήσει: “Είναι μία ομάδα με πολλά όπλα όπως και εμείς για αυτό και θα πρέπει να παίξουμε και πάλι σαν ομάδα”.

Ποιος είναι όμως ο στόχος του Νέιμικ με τον Άρη στη συνέχεια της χρονιάς; “Σίγουρα θα ήθελα να ήμασταν στον τελικό του Κυπέλλου όπως είχε φτάσει και πέρσι η ομάδα. Θα πρέπει όμως να εξετάζουμε το ποια είναι η πραγματικότητα. Στο πρωτάθλημα θέλω όπως και όλοι στην ομάδα όχι απλώς να είμαστε στα πλέι οφ αλλά και να περάσουμε τον a’ γύρο και να βρεθούμε στην πρώτη τετράδα διεκδικώντας και εκεί το καλύτερο δυνατό”.

Κι όσο για την παραμονή του στον Άρη; “Ένας από τους σημαντικούς λόγους που είχα έρθει στον Άρη το περασμένο καλοκαίρι ήταν μεταξύ άλλων και η παρουσία του κόουτς (σ.σ. Δημήτρης Πρίφτης). Πλέον όσον αφορά την παραμονή μου είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για αυτήν καθώς η προσοχή μου είναι στραμμένη στις τρέχουσες υποχρεώσεις μας”.

Τέλος ο Νέιμικ μπορεί να ήρθε το περασμένο καλοκαίρι για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ελληνική ομάδα και τον Άρη αλλά όπως αποκάλυψε με αφορμή και τα δύο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: “Στο παρελθόν και πριν από το περασμένο καλοκαίρι είχε υπάρξει ενδιαφέρον στο πρόσωπό μου και από τον ΠΑΟΚ”.

To Top