Χαρίσης: “Περπατάμε με ψηλά το κεφάλι! Αγχωτικό να παίζεις μπροστά στο είδωλο σου!”

Το ηθικό είναι… ακμαιότατο στον Άρη μετά τη νίκη στο ντέρμπι επί του ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε ο Κώστας Χαρίσης. Αγχωτικό να αγωνίζεται ένας παίκτης ενώπιον του Νίκου Γκάλη, πρόσθεσε.

Χαρούμενος με το παραπάνω δήλωσε ο Κώστας Χαρίσης για τη νίκη του Άρη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ο σέντερ των «κίτρινων» τόνισε πως οι «αιώνιοι» της Θεσσαλονίκης είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο, ενώ αποκάλυψε το… άγχος που έχει κάθε παίκτης όταν τον παρακολουθεί από τις εξέδρες ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, Νίκος Γκάλης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για τη νίκη του Άρη επί του ΠΑΟΚ: «Σίγουρα θα περπατάμε με ψηλά το κεφάλι μετά τη μεγάλη αυτή νίκη. Όλη την εβδομάδα έγινε μία μεγάλη προσπάθεια, καταφέραμε πήραμε τη νίκη και είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που το είχαμε χαμένο έτσι όπως εξελίχθηκε όταν παίξαμε πρώτη φορά, όμως φτάσαμε στο σημείο να το διεκδικούμε ξανά και να το πάρουμε».

Για την προετοιμασία: «Λόγω της εμπειρίας που έχω, κάθε χρονιά είναι καλύτερα προετοιμασμένοι και διαβασμένοι οι προπονητές. Δίνουν συνεχώς κατευθύνσεις και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εκτελέσουμε το “game plan”, που λέμε».

Για το αν ο φετινός Άρης μπορεί να περάσει τον ΠΑΟΚ: «Ουσιαστικά αυτό που χωρίζει τις δύο ομάδες είναι δύο ήττες. Σαν ομάδες είμαστε περίπου στο ίδιο επίπεδο. Αν ο ΠΑΟΚ κάνει δύο στραβοπατήματα και εμείς συνεχίσουμε την καλή πορεία που έχουμε, τότε μπορούμε να τον φτάσουμε. Στόχος είναι το επόμενο παιχνίδι πάντα για εμάς, είτε είναι ντέρμπι με τον ΠΑΟΝ, είτε με οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Κοιτάμε στο τέλος της χρονιάς τι θα έχουμε καταφέρει».

Για τη βοήθεια από τους ξένους παίκτες: «Είναι η τρίτη μου χρονιά στον Άρη και η προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα αυτά τα τρία χρόνια είναι αξιόλογη. Φέτος είχαμε κάποια καινούρια παιδιά που προσφέρουν κάποια νέα στοιχεία στο παιχνίδι μας. Είναι νέα παιδιά και πρέπει εμείς οι παλαιότεροι να τους περνάμε πληροφορίες. Εγώ και ο Σίμτσακ, που είμαστε από τους πιο παλιούς βοηθάμε τα νέα παιδιά. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε πιο έμπειρους παίκτες, αλλά όχι τόσο έντονο ξένο στοιχείο».

Για την παρουσία του Νίκου Γκάλη: «Πρέπει να ομολογήσω ότι είναι ένα αγχωτικό στοιχείο αυτό. Να σε παρακολουθεί το είδωλό σου. Πρέπει να ανταπεξέλθεις όσο πιο καλά μπορείς τις απαιτήσεις».

Για τα καλά και τα άσχημα του φετινού πρωταθλήματος: «Εντύπωση μου έχει κάνει ότι είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Τα παιχνίδια εκτός έδρας είναι ντέρμπι. Γεμίζουν τα γήπεδα και νομίζω ότι έχει θετική πορεία το φετινό πρωτάθλημα. Με προβληματίζει το οικονομικό κομμάτι, ενώ δεν θα πρέπει να εκλείψει το θέμα βίας στα γήπεδα και γενικά τα αίσχη που βλέπουμε σε μερικά ματς».

Για το ταλέντο που υπάρχει στο ελληνικό μπάσκετ: «Τα Ελληνόπουλα που πήραν την ευκαιρία λόγω κρίσης, θα πρέπει να την αξιοποιήσουν στο έπακρο. Αυτό ήταν ένα στοιχείο που το αξιοποιήσαμε στην ομάδα τα τελευταία χρόνια με τον Μποχωρίδη και Βεζένκοφ. Αυτό θα πρέπει να το κάνουν όλες οι ομάδες και να βγάλουμε περισσότερα ταλέντα».

Για το αν μπορούν να γίνουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός: «Έχουμε συνηθίσει οι δύο μεγάλοι να έχουν ξεφύγει αρκετά και να είναι δύσκολο να κάνεις προγνωστικά. Οι τίτλοι μπορεί να κριθούν στο σουτ και γι’ αυτό δεν μπορείς να πεις τίποτα. Πρόκειται για δύο καλές και δουλεμένες ομάδες που εφαρμόζουν ακόμα και τις λεπτομέρειες και είναι δύσκολο να τους κοντράρεις».

To Top