Νέντοβιτς: Διαμαρτυρήθηκε στην EuroLeague για τις σημαίες του ΝΑΤΟ στο Ζάλγκιρις – Ερυθρός Αστέρας

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς έδειξε την έντονη δυσφορία του για το γεγονός ότι οι οπαδοί της Ζάλγκιρις είχαν στο γήπεδο σημαίες του ΝΑΤΟ στον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα και διαμαρτυρήθηκε μέσω του λογαριασμού του στο twitter στην EuroLeague.

Η απόφαση των παικτών του Ερυθρού Αστέρα να μην κρατήσουν την σημαία της Ουκρανίας με το μήνυμα “Stop the war” μαζί με τους παίκτες της Ζάλγκιρις στον αγώνα με τους Λιθουανούς (νίκη με 103-98 της Ζάλγκιρις) δημιούργησε θόρυβο σε όλη την Ευρώπη. Ήταν όμως μία κίνηση των οπαδών της Ζάλγκιρις που πέρασε στα… ψιλά και εκνεύρισε τον Νεμάνια Νέντοβιτς, που παρακολουθούσε το παιχνίδι.

Κάποιοι οπαδοί της λιθουανικής ομάδας αποφάσισαν να φέρουν στο γήπεδο σημαίες του ΝΑΤΟ, τις οποίες και κουνούσαν επιδεικτικά προς τον πάγκο του Ερυθρού Αστέρα. Η συγκεκριμένη κίνηση όμως ήταν εξόχως προσβλητική για τους Σέρβους, αφού το 1999 το ΝΑΤΟ είχε βομβαρδίσει την (τότε) Γιουγκοσλαβία στον πόλεμο με το Κόσοβο. Απολύτως λογικά, το θέμα πήρε εκτάσεις, με τον γκαρντ του Παναθηναϊκού να παίρνει θέση μέσω twitter, ζητώντας την παρέμβαση της EuroLeague.

“EuroLeague, δεν υπάρχει θέση για τέτοια πράγματα σε ένα γήπεδο μπάσκετ” έγραψε χαρακτηριστικά ο Σέρβος, ζητώντας ουσιαστικά από την EuroLeague Basketball να πάρει θέση για το θέμα.

To Top