Νέος έπος Τσιτσιπά: Στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Open!

Μετά την μεγαλειώδη πρόκριση επί του Ρότζερ Φέντερερ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισε με 3-1 και τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ και πέρασε στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Open!

Ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής συνεχίζει να ζει το όνειρό του. Μόνο που είναι η πραγματικότητα και φαίνεται πως είναι μόνο η αρχή… Απέναντι στον 30χρονο Ισπανό αντίπαλό του και Νο 24 στον κόσμο πήρε το πρώτο σετ 7-5, έχασε το δεύτερο με 6-4, αλλά αντέδρασε σωστά ξαναπαίρνοντας το προβάδισμα με 6-4 και στο τελευταίο σετ πανηγύρισε με 7-2 στο τάι μπρέικ. Για μια ακόμη φορά στηρίχτηκε στο σπουδαίο σερβίς του μετρώντας 22 άσους (μόλις 6 ο αντίπαλός του).

Αντίπαλός του στον αγώνα με τον οποίο θα διεκδικήσει πρόκριση στον μεγάλο τελικό θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ράφα Ναδάλ (Ισπανία, Νο2) και τον Φράνσες Τιαφόε (ΗΠΑ, Νο39).

Πλέον ο Τσιτσιπάς έχει κερδίσει μίνιμουμ 809.000 ευρώ, ενώ αν καταφέρει να φτάσει στον τελικό θα πάρει κερδίζοντας τον τίτλο 3,6 εκατ. ευρώ και αν χάσει 1,84 εκατομμύρια ευρώ! Στην ως τώρα καριέρα του έχει κερδίσει (σύμφωνα με στοιχεία της ATP) 2,59 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα έσοδά του από το τρέχον Αυστραλιανό Open.

To Top