ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Φλιώνης, το πιο καθαρό μυαλό του Άρη!

Δικαιολογημένα τα φώτα μετά και την τρίτη σερί νίκη του Άρη στο πρωτάθλημα έπεσαν σε παίκτες όπως ο Τολιόπουλος ή ο Μποχωρίδης ή ο Τζόουνς ή ακόμα και ο “διπλός” ΜακΓκι, όμως υπάρχουν και… αφανείς ήρωες, που κάνουν σωστά τις μικρές αλλά πολύ ουσιώδεις λεπτομέρειες. Ή αλλιώς… Δημήτρης Φλιώνης.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Ο 22χρονος πλέι μέικερ του Άρη έχει με διαφορά το πιο καθαρό μυαλό από όλους τους συμπαίκτες του στα περισσότερα παιχνίδια, αλλά κυρίως στις τρεις νίκες που έχει κάνει ο Άρης μέσα στο 2019.

Η πιο χαρακτηριστική απόδειξη για του λόγου το αληθές είναι πως σε τρία παιχνίδια που ο Άρης έπαιξε με την πλάτη στον τοίχο ο Φλιώνης με έναν μέσο όρο 20 λεπτών ανά παιχνίδι έκανε μόλις δύο λάθη!

Αν υπάρχει μόνο ένα πράγμα που θα μπορούσε να ζητήσει ένας προπονητής από τον πόιντ γκαρντ του αυτό θα ήταν να μην κάνει λάθη και ο Φλιώνης έχει προστατεύσει τη μπάλα στην επίθεση του Άρη με άριστο τρόπο, ειδικά στα τρία τελευταία παιχνίδια.

Με το Λαύριο μάλιστα είχε συμμετοχή και στο ριμπάουντ (5), μοίρασε 3 ασίστ και έκανε 4 κλεψίματα, τα περισσότερα από αυτά κατέληξαν σε εύκολα καλάθια για τους κίτρινους.

Θα πει κανείς για τα 2/12 σουτ (0/7 στο α’ μέρος), αλλά η απάντηση είναι και εδώ εύκολη. Ο Γιάννης Καστρίτης πιο πολύ χαρούμενος ήταν για τα 12 σουτ που πήρε ο παίκτης του, γιατί τα περισσότερα ήταν υπό πολύ καλές προϋποθέσεις, παρά προβληματισμένος γιατί έβαλε μόνο τα δύο από αυτά.

Ο Φλιώνης σε πολύ κρίσιμα παιχνίδια έκανε το βήμα παραπάνω με τον δικό του τρόπο, με την δική του (πρώτα η πάσα, μετά το σουτ) σκέψη και από αυτό ωφελημένος βγήκε και ο ίδιος και η ομάδα του.

To Top