Νέος κανονισμός στην G-League στις βολές με φόντο το ΝΒΑ

Πρωτοτυπεί για ακόμα μία φορά η G-League, που καταργεί το ζευγάρι των βολών και αλλάζει το μπάσκετ με το ΝΒΑ να παρακολουθεί στενά αυτή την καινοτομία.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Σε μια καινοτομία που θα συζητηθεί προχώρησε η G-League για τη σεζόν 2019/20, με το ΝΒΑ να είναι φυσικά ενήμερο. Συγκεκριμένα, στο επερχόμενο πρωτάθλημα οι παίκτες που θα κερδίζουν φάουλ και το δικαίωμα να εκτελέσουν βολές θα εκτελούν… μία (!) είτε η προσπάθειά τους ήταν για δύο, είτε για τρεις πόντους.

Ο παίκτης που θα κερδίζει το δικαίωμα να πάει στη γραμμή, θα εκτελεί μία φορά. Αν ευστοχεί, θα παίρνει δύο ή τρεις πόντους (ανάλογα με το σουτ που κόπηκε αντικανονικά από τον αντίπαλό του), αν αστοχεί δεν θα έχει άλλη ευκαιρία. Με αυτόν τον τρόπο λέγεται κάθε αγώνας θα διαρκεί έξι έως οκτώ λεπτά λιγότερο, με στόχο οι αναμετρήσεις να αγγίζουν αλλά να μην ξεπερνούν τις δύο ώρες.

Η G-League είχε ήδη μειώσει τον χρόνο των timeouts και είχε περιορίσει το μάκρος των αγώνων κατά τέσσερα λεπτά, ωστόσο θέλει να μειώσει ακόμη περισσότερο την διάρκειά τους και να δώσει πιο γρήγορο τέμπο στις ομάδες.

Το συγκεκριμένο μέτρο αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Ζακ Λόου του ESPN που δεν θα ισχύει στο τελευταίο δίλεπτο των αγώνων, θα εφαρμοστεί στη διάρκεια της σεζόν 2019/20 και θα εκτιμηθεί στο τέλος της ώστε οι παράγοντες της G-League να αποφασίσουν αν θα το κρατήσουν και στο μέλλον με φόντο κάποια στιγμή, αν το μέτρο είναι επιτυχημένο, να το δούμε κάποια στιγμή και στο ΝΒΑ.

To Top