Νέος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ ο Γιώργος Χαλβατζάκης

Ο Γιώργος Χαλβατζάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, μετά την ψηφοφορία που έγινε στις σημερινές εκλογές του ΕΣΑΚΕ. Ο νέος «ισχυρός άνδρας» της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος της Α1 έλαβε 10 ψήφους υπέρ, έναντι τεσσάρων του έτερου υποψηφίου και απερχόμενου προέδρου, Βασίλη Οικονομίδη.

Ο κ. Οικονομίδης αφήνει την προεδρία του ΕΣΑΚΕ έπειτα από δέκα χρόνια παραμονής σ’ αυτή. Θα πρέπει να σημειωθεί μάλιστα ότι δεν παρευρέθηκε στη Γενική Συνέλευση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας, για προσωπικούς λόγους ενώ μερικές ώρες πριν τη γ.σ. είχε ζητήσει την αναβολή της διαδικασίας επικαλούμενος προσωπικό πρόβλημα. Ωστόσο το αίτημά του δεν έχει έγινε δεκτό, οι εκλογές διεξήχθησαν κανονικά με τον κ. Χαλβατζάκη να εκλέγεται νέος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Γιώργος Χαλβάτζάκης τόνισε πως «είναι μία πολύ χαρούμενη στιγμή για μένα, αλλά ταυτόχρονα και μια στιγμή που φέρνει στις πλάτες μου μεγάλες ευθύνες. Το είπα και νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ότι θέλω να διατηρήσω χαμηλό προφίλ γιατί αυτός είναι και ο χαρακτήρας μου. Θέλω να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις τον ΕΣΑΚΕ και τις ΚΑΕ και με πολλή και σκληρή δουλειά να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Η χώρα μας περνά δύσκολες στιγμές, κάτι που όπως είναι φυσιολογικό ισχύει και για το μπάσκετ. Θα δουλέψουμε ενωμένοι, σαν μια γροθιά, με συγκεκριμένους στόχους, διαφορετικά δεν θα μπορέσουμε να καταφέρουμε κάτι. Υπάρχει αλλαγή σελίδας στον ΕΣΑΚΕ μετά από δέκα χρόνια προεδρίας του κύριου Οικονομίδη», και πρόσθεσε: «Αισθάνομαι νέος και θα προσπαθήσω να εφαρμόσω την εμπειρία και τη γνώση που διαθέτω για να βοηθήσω. Το μπάσκετ είναι ένα. Γι αυτό πρέπει να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στην ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ σε όλους τους τομείς. Η δουλειά μου θα είναι το διαβατήριό μου για τις ΚΑΕ. Δεν αισθάνομαι ισόβιος. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή έχω πάρα πολλά πράγματα στο μυαλό μου».

 

To Top