Ποζάνης: «Θυμάμαι τα παλιά και κλαίω»

Για τον Αλκέτα Παναγούλια μίλησε και ο τελευταίος συμπαίκτης του, Λεωνίδας Ποζάνης. Ο πρώην ποδοσφαιριστής και έφορος των κίτρινων δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για τον χαμό του Παναγούλια…

«Με λύπη μεγάλη το έμαθα. Θυμάμαι τα παλιά και κλαίω. Ήταν η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική φυσιογνωμία όπου και να ήταν. Ήταν ανεπανάληπτος άνθρωπος. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ήταν μια φυσιογνωμία από όλες τις απόψεις. Βλεπόμασταν όποτε ερχόταν. Δεν ξεχνούσε. Ήταν παικταράς και ο πιο μορφωμένος Έλληνας παίκτης. Πάντοτε είχε ένα λόγο να πει, ήταν φοβερός. Ό,τι και να πω θα είναι ματαιότητα. Με λυπεί η απουσία του και συγκινούμε» είπε μιλώντας στο «Μετρόπολις»

Στο ίδιο σταθμό μίλησε και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, τονίζοντας πως ως περιφέρεια θα διοργανωθεί αθλητικό μνημόσυνο προς τιμήν αυτής της τεράστιας φυσιογνωμίας για τον ελληνικό αθλητισμό, μιας και η κηδεία του θα γίνει στις ΗΠΑ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Εδώ και μια εβδομάδα είμαι σε επαφή με στενό πρόσωπο της οικογένειας. Ήταν να έρθει η σωρός του εδώ αλλά τελικά η κηδεία θα γίνει στις ΗΠΑ. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε μια αθλητική κηδεία εδώ πέρα. Ο Αλκέτας έπαθε ένα βαρύ εγκεφαλικό και δεν άντεξε. Είμαι πολύ μικρός για να τον κρίνω. Ήταν οπαδός ψυχή και σώματι του Άρη, αλλά ήταν και φίλαθλος. Μιλούσαμε και για τον ΠΑΟΚ, τον Ηρακλή την καλαμαριά και την εθνική. Έφυγε από τον Λευκό Πύργο και έφτασε στον Λευκό Οίκο. Μίλησα με τον Γιάννη τον Βένο για να γίνει μια προσπάθεια να έρθει εδώ η σωρός του, αλλά μάλλον θα γίνει στις ΗΠΑ η κηδεία».

Στο τέλος όταν ρωτήθηκε για το τι εννοεί με την αθλητική κηδεία που είπε διευκρίνισε πως: «Θα κάνουμε ένα αθλητικό μνημόσυνο και θα έρθουν όλες οι αθλητικές μορφές και δεν πρέπει να λείψει κανείς».

To Top