Νέος «σεισμός» στο ΝΒΑ με Λίλαρντ!

It’s Dame Time… για ανταλλαγή! Ο Ντάμιαν Λίλαρντ έπειτα από την πρώτη μέρα της free agency και τις κινήσεις που έγιναν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού πήρε τη μεγάλη απόφαση.

Ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ομάδας του Όρεγκον κατέθεσε επίσημο αίτημα για ανταλλαγή, θέλοντας να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα, που θα είναι άμεσα ανταγωνιστική για τον τίτλο.

Ο all-star γκαρντ, που είναι και μέλος της κορυφαίας 75άδας όλων των εποχών στο ΝΒΑ, έχει έναν ξεκάθαρο επιθυμητό προορισμό για να συνεχίσει την καριέρα του. Και ο προορισμός αυτός είναι οι Μαϊάμι Χιτ, καθώς διεμήνυσε στο front office των Μπλέιζερς, πως θέλει να μετακομίσει στην South Beach και να παίξει στο πλευρό των Τζίμι Μπάτλερ και Μπαμ Αντεμπάγιο.

Το αίτημα ανταλλαγής του χαρισματικού πλέι μέικερ ήρθε μία μέρα μετά την κίνηση των Μπλέιζερς να δώσουν νέο 5ετές συμβόλαιο στον Τζέραμι Γκραντ με απολαβές τα 160 εκατ. δολάρια. Ο Γκραντ ήταν ένας από τους παίκτες που ήθελε ο Dame να δει στο πλάι του στο Πόρτλαντ και την ερχόμενη σεζόν, διεκδικώντας το πρωτάθλημα, ωστόσο ο έτερος παίκτης που ήθελε να δει στο Όρεγκον, ο Ντρέιμοντ Γκριν, έριξε… άγκυρα στο Γκόλντεν Στέιτ, υπογράφοντας συμβόλαιο 4 ετών με τους Ουόριορς, έναντι 100 εκατ. δολαρίων.

Η ιδέα του trade request είχε ζυμωθεί για τα καλά στο μυαλό του Λίλαρντ τις τελευταίες εβδομάδες, με την συνάντηση με το front office των Μπλέιζερς να δίνει μια μικρή παράταση μεν, καθώς έλαβε εγγύηση πως η ομάδα θα κάνει τα πάντα για να ενισχυθεί, ωστόσο επί της ουσίας δεν άλλαξε τις εξελίξεις.

Στα 32 του χρόνια ο απόφοιτος του Weber State έπαιξε μόνο σε μία ομάδα μέχρι ώρας, τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, που τον επέλεξαν στο νο.6 του NBA Draft του 2012. Στο Όρεγκον έκλεισε 10ετία, παλεύοντας να επαναφέρει στα υψηλά πατώματα την ομάδα. Πλη μεμονωμένων σεζόν όμως, οι Μπλέιζερς δεν είχαν την επιθυμητή πορεία, κάτι που έφερε εξελίξεις, καθώς κατέθεσε αίτημα ανταλλαγής, κοιτώντας προς την πλευρά των Χιτ.

To Top