Νέο πρωτάθλημα, νέα έδρα: Απόψε έχει ντέρμπι στο Αλεξάνδρειο!

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος βόλεϊ βρίσκει τον Άρη να επιστρέφει στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο και να υποδέχεται τον πάντοτε ισχυρό Ηρακλή. Υπάρχει καλύτερη αφορμή για τους φιλάθλους της ομάδας, ώστε να βρεθούν σήμερα το απόγευμα (19:00) στο πλευρό των παικτών του Γιώργου Περσιανλή και να τους δώσουν ώθηση για ένα θριαμβευτικό ξεκίνημα;

Με δεδομένο ότι το ΤΑΠ Άρης προσφέρει τα εισιτήρια διαρκείας στην συμβολική τιμή των μόλις 25 ευρώ, για όλους τους εντός έδρας αγώνες της νέας σεζόν, το αποψινό ντέρμπι αποτελεί την ιδανική ευκαιρία ώστε οι φίλοι των «κίτρινων» να αρχίσουν άμεσα την… απόσβεση του ούτως ή άλλως χαμηλού αυτού ποσού.

Έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια παρουσίας στο κλειστό των Βασιλικών, άλλωστε, ο Άρης επανέρχεται στην «καρδιά» της πόλης και διαθέτει μία ομάδα που δεν δείχνει να υπολείπεται ιδιαίτερα των άλλων, σε ένα αποδυναμωμένο και απρόβλεπτο πρωτάθλημα. Συνεπώς, όλοι οι δρόμοι οδηγούν το απόγευμα στο Αλεξάνδρειο…

Όσοι πάλι δεν έχουν την αντικειμενική δυνατότητα να ζήσουν την αναμέτρηση, θα αρκεστούν στη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση του Novasports 3.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Γιώργος Περσιανλής θα έχει στη διάθεσή του τον πάντοτε πολύτιμο Μάρκο Σάμαρτζιτς και τον νεοαποκτηθέντα Ιβάιλο Μπαρούτοφ, οι οποίοι ξεπέρασαν τους μικροτραυματισμούς τους. Οι δύο ξένοι είχαν απουσιάσει προληπτικά από τα δύο τελευταία φιλικά παιχνίδια, με τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη, ωστόσο συμμετείχαν κανονικά στις προπονήσεις αυτής της εβδομάδας και δείχνουν έτοιμοι για το καλύτερο.

Από την άλλη πλευρά, ο Ηρακλής πέρασε στις… καθυστερήσεις το εμπόδιο της αδειοδότησης και δείχνει ανέτοιμος, αλλά πάντοτε επικίνδυνος, αφού διαθέτει ιδιαίτερα ποιοτικούς παίκτες. Οι «κυανόλευκοι» να εξασφάλισαν μόλις προχθές από την ΕΕΑ το πιστοποιητικό συμμετοχής στις εγχώριες διοργανώσεις, εντούτοις μπαίνουν στο νέο πρωτάθλημα ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Πρόκειται για μία ομάδα «υπό κατασκευή», αφού η τριάδα των ξένων παικτών «έκλεισε» στα τέλη Σεπτεμβρίου και μόνο ο Τούρκος Σινάν Τζεμ Τανίκ είναι απόλυτα έτοιμος. Η πρόωρη αποχώρηση του Πολωνού Γκρομαντόφσκι, ο οποίος δεν έπεισε στην προετοιμασία, έχει δημιουργήσει κενό στη θέση του διαγώνιου και δεν αποκλείεται να το καλύψει απόψε ο νεοαποκτηθείς Λετονός ακραίος Άνσις Μεντένις.
Εξάλλου, ο συμπατριώτης του κεντρικός, Βίκτορς Κορζενέβιτς, έπαιξε για πρώτη φορά στο πρόσφατο φιλικό με το Φοίνικα Σύρου (ήττα 2-1 σετ) και είναι πιθανό να προτιμηθεί αντ’ αυτού ως βασικός ο νεαρός Παναγιώτης Πελεκούδας.

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά μέσα στην τελευταία 12ετία, που ο Άρης υποδέχεται τον Ηρακλή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Στις προηγούμενες αντίστοιχες περιπτώσεις, το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό: Στην αυλαία της περιόδου 2000-2001, οι «κίτρινοι» είχαν ηττηθεί στο κλειστό της Μίκρας με 2-3 (18-25, 25-18, 29-27, 20-25, 21-23) έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, ενώ η σεζόν 2008-09 είχε βρει τις δύο ομάδες να δίνουν ραντεβού στο Αλεξάνδρειο, με τους «κυανόλευκους» να επικρατούν χωρίς άγχος με 0-3 σετ (16-25, 22-25, 17-25).

Απόψε, όμως, γράφεται μια νέα ιστορία, που μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική…

To Top