Νέτο, παλιά του τέχνη… κόσκινο

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα που έχει να διαχειριστεί στα της ενδεκάδας του αυριανού αγώνα ο Μανουέλ Μασάδο, είναι η αντικατάσταση του Κώστα Καζναφέρη στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Αρτινός ποδοσφαιριστής θα απουσιάσει από το παιχνίδι κόντρα στον Εργοτέλη λόγω τιμωρίας… Απουσία που δίνει την ευκαιρία στον Νέτο να επιστρέψει στα… μετόπισθεν. Παλιά του τέχνη… κόσκινο.

Η απουσία του 24χρονου παίκτη θα μπορούσε να θεωρηθεί απώλεια, διότι είναι εκ των διακριθέντων και πιο σταθερών ποδοσφαιριστών τη φετινή χρονιά. Έχοντας αγωνιστεί σε τουλάχιστον 5 θέσεις και κυριολεκτικά έχει δώσει περισσότερο από το 100% των δυνάμεών του. Ο Πορτογάλος τεχνικός του Άρη θέλοντας η ομάδα του να μην επηρεαστεί από την απουσία του Καζναφέρη, σκέφτεται να τοποθετήσει στη θέση του τον κατά τεκμήριο φυσικό δεξιό αμυντικό, Ντάρσι Νέτο. Ο Βραζιλιάνος από πέρσι… βαφτίστηκε εξτρέμ και είναι αλήθεια ότι τα πηγαίνει περίφημα. Πρώτος σκόρερ πέρυσι με οκτώ γκολ, ενώ και φέτος παρότι ξεκίνησε νωθρά (το συνηθίζει) έχει ανεβάσει αισθητά την απόδοσή του.

Ο 30χρονος φουλ μπακ, αγωνίστηκε ως εξτρέμ πέρυσι στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, μετά από υπόδειξη του Γιάννη Μιχαλήτσου, σκοράροντας δύο φορές σε 90’. Βέβαια υπήρξαν ορισμένες φορές (μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού) που έπαιξε σε αυτήν τη θέση κι επί Κούπερ, όμως ο Μιχαλήτσος ήταν αυτός που τον καθιέρωσε. Από τότε έπαιξε στα περισσότερα παιχνίδια στην δεξιά πλευρά της επίθεσης, βάζοντας… φωτιά στα δίχτυα.

Ως δεξί χαφ ξεκίνησε και στους «Ζωσιμάδες» φέτος, κάνοντας ένα διάλειμμα με τον Ατρόμητο τη δεύτερη αγωνιστική, που έπαιξε ξανά πίσω κι έκτοτε συνέχισε να παίζει μπροστά. Μέχρι και το αυριανό ματς, που θα επιστρέψει στη φυσική του θέση, κάτι το οποίο ωστόσο δε θα του αποτρέπει τη δυνατότητα να κάνει αυτό που τόσο του αρέσει. Να ανεβαίνει, να δημιουργεί ρήγματα και να θυμίζει σύγχρονο δεξί μπακ με εξαιρετικά επιθετικά προσόντα.

 

To Top