Νίκη με Απόλλωνα για να εξαργυρώσει το “διπλό” στη Νέα Σμύρνη!

Στην σκιά των όσο τραγελαφικών που βιώνει ο σύλλογος μετά (και) τα χθεσινά στα Χανιά, ο μπασκετικός Άρης δίνει σήμερα (17.00) έναν ιδιαίτερα δύσκολο και σημαντικό αγώνα στο Αλεξάνδρειο, υποδεχόμενος τον Απόλλωνα Πατρών στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής.

Οι κίτρινοι επιζητούν την ένατη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα, που θα είναι πολύ σημαντική για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί θα αφήσουν πίσω τους με δύο βαθμούς μια ομάδα που έχει σήμερα τον ίδιο στόχο (μια θέση στην πρώτη εξάδα, με ρεκόρ 7-11), που στην ουσία είναι τρεις γιατί θα υπερτερούν και στην περίπτωση της ισοβαθμίας με δύο νίκες. Δεύτερον, γιατί μόνο έτσι θα αποκτήσει ουσιαστική αξία η πολύ σπουδαία νίκη στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου την περασμένη βδομάδα. Δεν… δικαιούται ο Άρης να κερδίζει τον Πανιώνιο στην Αθήνα και να μην κάνει το ίδιο εντός έδρας με τον Απόλλωνα.

Αγωνιστικά και αυτή η βδομάδα επεφύλασσε προβλήματα για τον Μίλαν Μίνιτς. Προβλήματα τραυματισμών (Πελεκάνος, Ασημακόπουλος, Τσακαλέρης) ευτυχώς όχι σοβαρά, αλλά και μια απουσία παίκτη (Χαντ) για το επόμενο 10ήμερο λόγω ενός πιο σοβαρού τραυματισμού. Ο Χαντ πάντως δεν μπορεί να θεωρηθεί σημαίνουσα απουσία υπό την έννοια ότι στα 12:30 που αγωνίζεται κατά μέσο όρο στους 13 αγώνες του φέτος έχει μόλις 1,7 πόντους και 1,4 ριμπάουντ.

Ο Απόλλων έχει καινούριους παίκτες σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου στην Πάτρα. Είναι μια ομάδα που σαφώς ο Άρης μπορεί να της επιβληθεί μέσα στο παρκέ, αρκεί να περιορίσει την δράση των Μπολντς, Ρος και Γουίλσον, ενώ πάντα προσφέρουν οι έμπειροι (και πρώην “κίτρινοι”) Αργυρόπουλος και Πέτροβιτς.

Εννοείται πως και σήμερα ο Άρης θα στηριχθεί στην άμυνά του. Από εκεί παίρνει “ζωή” και ενέργεια, από εκεί ξεδιπλώνει το επιθετικό του παιχνίδι. Αν λειτουργήσει σωστά αμυντικά σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, δεν θα έχει πρόβλημα να κάνει άλλο ένα βήμα για μια θέση στην πρώτη εξάδα.

 

To Top