Νίκη – πρόκριση για τους Νέους, με σκόρερ Κατίδη

Με τον Γιώργο Κατίδη να ανοίγει το σκορ και τον Γιάννη Γιαννιώτα επίσης βασικό, η Εθνική Νέων διέλυσε την «οικοδέσποινα» Εσθονία με 4-1 στο δεύτερο παιχνίδι της για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και εξασφάλισε από τώρα την πρόκριση για το Μουντιάλ Κ-20 του 2013, επίτευγμα που δεν έχει προηγούμενο για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Απέναντι στην ασθενέστερη αλλά γηπεδούχο Εσθονία, στο προάστιο Κάντριοργκ της πρωτεύουσας Ταλίν, η ελληνική ομάδα πήρε πανηγυρική νίκη – πρόκριση, με τους δύο παίκτες του Άρη να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Σωκράτης Διούδης.

Ο αρχηγός Κατίδης είχε την πρώτη του καλή ευκαιρία για να σκοράρει στο 30’ και τελικά βρήκε δίχτυα στο 43’, ενώ το 2-0 διαμόρφωσε ο Φουρλάνος στο 55’. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν, αλλά η ομάδα του Κώστα Τσάνα ήταν σαφώς ανώτερη και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή της, με τον Διαμαντάκο να κάνει το 3-0 στο 85′. Το μόνο που κατάφεραν οι Εσθονοί ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής με τον Λούιγκεντ στο 91′. Ωστόσο, η τελευταία λέξη ανήκε στον Διαμαντάκο, ο οποίος σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, γράφοντας το τελικό 4-1 στο 92′.

Χάρη στη νίκη της με διαφορά μεγαλύτερη του ενός γκολ, η Εθνική Νέων εξασφαλίζει από σήμερα τουλάχιστον την 3η θέση στον όμιλό της, παίρνοντας αυτόματα το εισιτήριο για το παγκόσμιο κύπελλο Κ-20 που θα γίνει το 2013 στην Τουρκία.

Οι φιλοδοξίες των παικτών του Κώστα Τσάνα, όμως, δεν εξαντλούνται εδώ, αφού τη Δευτέρα (09/07) θα κυνηγήσουν τη νίκη απέναντι στην Πορτογαλία, προκειμένου να μπουν στο «τοπ 2» του ομίλου τους και να πάρουν την πρόκριση για τα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ-19.

Διαιτητής: Ντάνι Μακέλιε (Ολλανδία).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΣΘΟΝΙΑ (Άρνο Πάιπερς): Γκούρνικ, Κούκεμπαλ, Ίνγκερμαν, Μετς, Πικ, Κλέμερ (62′ Μέτσα), Άνιερ, Ράουντσεπ, Λεπίστου (53′ Ρέτελ), Λούιγκεντ, Κάσε (46′ Γκαβρίλοφ).
Στον πάγκο: Ρέιμαν, Πάγιουνουρμ, Ούστααλ, Μαρτιόνοφ.

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Μαρινάκης (46′ Λυκογιάννης), Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Μπάλλας (61′ Ρουγκάλας), Φουρλάνος (69′ Μπακασέτας), Κουρμπέλης, Κατίδης, Μαυρίας, Γιαννιώτας, Διαμαντάκος.
Στον πάγκο: Διούδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπούζας, Μπουχαλάκης.

To Top