Νίκη του Παναθηναϊκού (2-0), χωρίς αντίσταση από Ατρόμητο (video)

Ο Παναθηναϊκός πέρασε ένα μάλλον… ήσυχο απόγευμα κόντρα στον Ατρόμητο στο 600ό παιχνίδι του στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για το πρωτάθλημα, επικρατώντας εύκολαμε 2-0 στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής. 

Ο Καρλίτος με κεφαλιά και ο Παλάσιος με δυνατό σουτ, διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα, που είδαν τον Μπαρτ Σένκεφελντ (μπήκε αλλαγή στο 81’) να επιστρέφει σε δράση έπειτα από 7 μήνες.

Από τα πόδια του Αϊτόρ προήλθε και το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού, όταν στο 31’ έβγαλε μία πολύ «γλυκιά» σέντρα απ’ τα δεξιά με το ανάποδο πόδι, η μπάλα πέρασε πάνω απ’ τον Χατζηισαΐα κι ο Καρλίτος με κεφαλιά από κοντά έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

Παρά το γκολ που δέχθηκε, ο Ατρόμητος δεν άλλαξε τακτική, παραμένοντας πολύ «μαζεμένος» πίσω και στο 35’ ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία για να «κλειδώσει» το προβάδισμα νίκης, όταν από πολύ ωραία συνεργασία και (νέα) χαμηλή σέντρα του Αϊτόρ από τα δεξιά, ο Παλάσιος ολομόναχος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιαννιώτη που απέκρουσε σε κόρνερ με τα πόδια.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Περιστερίου είχε την πρώτη τελική της στο 48’, όταν ο Σπιριντόνοβιτς βρήκε λίγο χώρο και σούταρε, αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε σταθερά, ενώ στο 55’ από πολύ καλή συνεργασία και σέντρα του Σάντσες από τα δεξιά, ο Καρλίτος έπιασε κεφαλιά ολομόναχος, χωρίς να αιφνιδιάσει τον Γιαννιώτη.

Οι αλλαγές του Γιοβάνοβιτς «τόνωσαν» μεσοεπιθετικά τον Παναθηναϊκό, που έφτασε στο δεύτερο γκολ στο 75ο λεπτό. Ο Παλάσιος πήρε την μπάλα στα αριστερά, κέρδισε χώρο με την ντρίμπλα του και με πολύ δυνατό σουτ νίκησε τον Γιαννιώτη κάνοντας το 2-0 και «τελειώνοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι.

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Κίτρινες: Βιγιαφάνιες – Βασιλαντωνόπουλος, Μουνίθ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Βέλεθ, Σάρλια (81’ Σένκεφελντ), Χατζηθεοδωρίδης, Ρούμπεν, Μαουρίσιο (65’ Αλεξανδρόπουλος), Παλάσιος (84’ Βιτάλ), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (65’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος (66’ Μακέντα).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Γιαννιώτης, Στρούγγης (68’ Μπεντινέλι), Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Βασιλαντωνόπουλος, Χαρίσης (68’ Νάτσος), Μουνίθ (79’ Γκαλβάο, 88’ λ. τρ. Τζαβίδας), Σάλομον (79’ Ντένιτς), Καστεγιάνο, Σπιριντόνοβιτς, Κουλούρης.

To Top