Νίκη (3-0) πρόκριση της ΑΕΚ με τρία δοκάρια πριν το Κλεάνθης Βικελίδης

Η ΑΕΚ δεν άφησε περιθώρια στον Ατρόμητο και με δυο γκολ του Μάνταλου και ένα του Πόνσε, νίκησε 3-0 και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου πριν το παιχνίδι με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Το 0-1 του πρώτου ματς, στο Περιστέρι, έδινε στην ΑΕΚ σαφές προβάδισμα πρόκρισης. Η αγωνιστική κατάσταση της όμως, συν τις δύο συνεχόμενες νίκες του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ, έδιναν περισσότερο ενδιαφέρον στη ρεβάνς.

Η ΑΕΚ συνηθίζει να μπαίνει καλά στα τελευταία παιχνίδια και να σκοράρει νωρίς. Ο,τι έκανε και τώρα δηλαδή. Οχι στο 8′, όταν η μπάλα πήγε στο δοκάρι από την εκτέλεση φάουλ του Γκάλο και η καραμπόλα στην πλάτη του Θεοδωράκη είχε σαν αποτέλεσμα το κόρνερ, αλλά στο 11′, όταν ο Πόνσε με ωραίο σουτ έκανε το 1-0.

Το ματς είχε ένταση και νεύρα, είχε και μια αντεπίθεση του Ατρόμητου που ολοκληρώθηκε με άστοχο σουτ του Κουλούρη (24′) και το ματς συνεχίστηκε με τους φιλοξενούμενους να αφήνουν χώρους και τους γηπεδούχους να προσπαθούν να τους εκμεταλλευτούν. Οπως, για παράδειγμα, στο 44′, όταν ο Γκάλο τα έκανε όλα τέλεια και γύρισε για τον Λιβάια, το κοντινό σουτ του οποίου απείλησε να… σπάσει το δοκάρι (2ο για την ΑΕΚ).

Στο 51′ από εκτέλεση πλαγίου άουτ του Ατρόμητου, η μπάλα κατέληξε στον Μάνταλο που έκανε το 2-0 με σουτ εντός περιοχής.

Στο 55′, όμως, η μπάλα πήγε για 3η (!) φορά στο δοκάρι, μετά το πλασέ του Μάνταλου που άγγιξε το δεύτερο γκολ

Η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο, είχε διάθεση και από το 71′ είχε και το σκορ στο 3-0, αφού το πλασέ του Μάνταλου -μετά το γύρισμα του Λιβάια- κατέληξε στα δίχτυα αυτή τη φορά.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Τσόσιτς (81′ Σβάρνας), Οικονόμου, Μπακάκης, Αλεφ, Σιμόες (75′ Κρίστιτσιτς), Μάνταλος, Μπακασέτας, Λιβάια (84′ Μπογέ), Πόνσε.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Θεοδωράκης, Χατζηισαΐας (46′ Κατράνης), Καρασαλίδης (72′ Στρούγγης), Ρισβάνης, Σάκιτς, Μπρούνο, Μπουσούλαζιτς, Βασιλακάκης, Ενσικουλού, Ουάρντα (75′ Μανούσος), Κουλούρης.

To Top