Ναι, το αποτέλεσμα μετράει, αλλά ο Άρης “κέρδισε” τον Πανιώνιο στην αξιολόγηση!

Στο μπάσκετ το αποτέλεσμα μετράει και ο Πανιώνιος προηγείται με 1-0 νίκες σε μια σειρά που κρίνεται στις δύο νίκες, έχει κάνει το πρώτο βήμα και είναι το φαβορί. Πίσω από το χθεσινό αποτέλεσμα κρύβονται, όμως, πολλά ακόμα στοιχεία, που ίσως παίξουν καθοριστικό ρόλο αύριο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι στην αξιολόγηση ο Άρης κέρδισε χθες μέσα στη Νέα Σμύρνη. Για την ψυχολογία και το ηθικό όλων…

Οι κίτρινοι έχασαν με σκορ 80-79 από τον Πανιώνιο στην παράταση, παρότι βρέθηκαν πίσω με 17 πόντους διαφορά, όμως βάσει του συστήματος αξιολόγησης του πρωταθλήματος συγκέντρωσαν περισσότερος βαθμούς! Ο Άρης είχε καλύτερη “στατιστική εικόνα” στο ματς, συγκέντρωσε 77 βαθμούς στην αξιολόγησή του, ενώ ο Πανιώνιος είχε μόλις 72 βαθμούς.

Είναι ένα στοιχείο που μπορεί να παίξει τον δικό του ρόλο στην πορεία της σειράς και στην προετοιμασία για τον δεύτερο – πιο δύσκολο από τον πρώτο – αγώνα, στο Αλεξάνδρειο.

Ο Άρης βρέθηκε στα… σχοινιά, βρέθηκε λίγο πριν μια μεγάλη ήττα (45-28 στο 22′), αλλά όχι μόνο δεν τα παράτησε, πάλεψε, είχε τη νίκη στα χέρια του με τις βολές του Πελεκάνου, πήγε το ματς στην παράταση, έβαλε δύσκολα στην τρίτη καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και έπεισε τους πάντες ότι έχει την δυνατότητα να περάσει στην ημιτελική φάση.

 

To Top