Ο μουδιασμένος κόσμος από ευχολόγια-παιχνίδια εντυπώσεων και η… άλλη πρόταση

Ο κόσμος του Άρη παραμένει μουδιασμένος από τις εξελίξεις, δυο μέρες μετά την (νέα) πολύωρη γενική συνέλευση. Περίμενε να ακούσει επενδυτικά προγράμματα, προτάσεις χρηματοδότησης, οικονομικά σχέδια με προοπτική. Σε μια ακόμη συνέλευση. Την 6η ή την 7η σε έναν χρόνο. Χάθηκε το μέτρημα!

Αρκέστηκε τελικά να παρακολουθεί περισσότερο ευχολόγια και μια αποδεδειγμένα διάθεση διαχείρισης της κιτρινόμαυρης (πολύ άσχημης) κατάστασης και τίποτε περισσότερο.

Οι δυο υποψήφιοι, Λάμπρος Σκόρδας και Δημήτρης Ηλιάδης παρουσίασαν προτάσεις στη φιλοσοφία της διαχείρισης των ισχνών οικονομικών της ΠΑΕ, ο καθένας με τον τρόπο και τους ανθρώπους που πιστεύει ότι μπορούν να την εκφράσουν στην πράξη.

Δεν έγινε καμία υπέρβαση. Δεν εμφανίστηκε κανένας επενδυτής. Δεν προέκυψε ο ισχυρός επιχειρηματίας που θα αλλάξει τον ρου της κιτρινόμαυρης ιστορίας. Δεν προέκυψε ένας παράγοντας που να δείχνει ικανός να συσπειρώσει τον κόσμο.

Επίσης, ο τρόπος για το πώς θα «γεννήσει» χρήματα ο σύλλογος, ένα μεγαλύτερο κεφάλαιο από το σημερινό, παραμένει στην σφαίρα του επιθυμητού, παρά ως μια βάση ουσιαστικού επιχειρηματικού σχεδίου.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Σκληρή ή δυσάρεστη για κάποιους, αυτή είναι. Μέχρι την ημέρα των εκλογών στο παιχνίδι των εντυπώσεων θα γίνουν πολλά. Ήδη την Τρίτη πήραμε μια πρώτη γεύση από δηλώσεις και λεκτικές αντιπαραθέσεις. Η ουσία; Για τον Άρη καμία.

Δηλώσεις, ευχολόγια και αντεγκλήσεις έχει και περίσσευμα ο σύλλογος. Εκεί που υστερεί είναι σε χρήματα, όραμα και ενότητα. Ίσως και αντοχές, γιατί δείχνει κουρασμένος από τις συνεχείς συνελεύσεις, από την ανακύκλωση του αδιέξοδου.

Κι όσο η μέρα που θα έρθει ο επενδυτής με χρήματα και όραμα, δεν φαίνεται άμεσα στον ορίζοντα, δυο πράγματα απομένουν στον κόσμο του Άρη: να έχει τη δύναμη και το κουράγιο να περιμένει την «άσπρη μέρα», αλλά και την πίστη ότι πρέπει να διασφαλίσει τη συνοχή του συλλόγου, την ενότητά του, δημιουργώντας νέες προϋποθέσεις για να τον προστατεύσει και να τον αναπτύξει.

Σε όλα αυτά αξίζει τον κόπο να ρίξουμε λίγο φως περισσότερο στα όσα είπε στη γενική συνέλευση ο Αργύρης Αργυριάδης. Λόγια που επανέλαβε και σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις: “Το θέμα είναι να γίνει μία διοίκηση σωτηρίας, που θα πλαισιώνεται και από επιχειρηματίες και φίλους του Άρη.Να γίνει μία επιτροπή που θα τρέξει τα θέματα της ομάδας, θα πάει να χτυπήσει πόρτες, να αναζητήσει επενδυτή. Αν θέλουμε πραγματικά επενδυτή, φτιάξτε μια επιτροπή σωτηρίας, να είναι μέσα ο Ηλιάδης, ο Σκόρδας και όποιοι άλλοι θέλουν. Όλα τα άλλα, είναι λόγια του αέρα. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Δεν υπάρχουν μάγοι και Μεσσίες. Υπάρχουν νούμερα, απαιτήσεις και χρονικά όρια».

To Top