ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ναλμπάντης: “Δώσαμε χαρά με το κύπελλο! Ο κόσμος να ενισχύει τον Άρη…”

O βετεράνος του Άρη, Χρήστος Ναλμπάντης, ένας από τους ποδοσφαιριστές που κατέκτησαν το κύπελλο σαν χθες σήμερα (28/6) το 1970 μίλησε για το χθες και το σήμερα.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Ήταν τα ρομαντικά «ερασιτεχνικά χρόνια» τότε έτσι;

Έτσι ακριβώς και ήμασταν από αυτούς που κάναμε το ποδόσφαιρο ημιεπαγγελματικό εκείνη την χρονική στιγμή.

Τότε είχατε συμβόλαια;

Εμείς όχι. Για να με κρατήσει ο Άρης (ήμουν ήδη περίπου μια οκταετία), έπρεπε να δώσει κάπια χρήματα, γύρω στις 300.000 τότε. Έλεγαν πως ήθελαν να με κρατήσουν. Αν δεν μου τις έδιναν, έμενα ελεύθερος, όπως και έγινε δηλαδή. Και τελικά πήγα στην Λάρισα.

Σε εκείνον τον τελικό στις 28 Ιουνίου 1970, είχαν κοπεί 46.695 εισιτήρια, με εισιτήριο που κόστιζε 30,40 και 50 δραχμές;

Ακριβώς είχαν μαζευτεί πολλά λεφτά και εγώ για τους αγώνες του κυπέλλου πήρα περίπου 32.000 δραχμές.

Τι αγοράσατε με αυτά τα χρήματα;

Πήρα ένα ημιυπόγειο διαμέρισμα, το οποίο το έχω ακόμη. Έχω σήμερα έναν ενοικιαστή εδώ και περίπου 38 χρόνια.

Πώς σχολιάζετε το γεγονός πως ο Άρης έχει 49 χρόνια να κατακτήσει κάποιον τίτλο; Υπάρχει θυμός αλλά παράλληλα και στεναχώρια;

Πιστεύω πως υπάρχουν κάποια προβλήματα «διαρκείας». Για να μην παρεξηγηθώ όμως, ο απλός φίλαθλος δεν φταίει. Έδιωξαν ανθρώπους που ήθελαν να κάνουν πολλά πράγματα στον Άρη.

Θα φτάσει πιστεύετε σε ένα σημείο να πάρει ξανά κάποιον τίτλο ο Άρης;

Αν δεν οργανωθεί διοικητικά, να υπάρχει κάποιος που να εξυπηρετεί την κατάσταση που επικρατεί στο σημερινό ποδόσφαιρο, δύσκολα. Εγώ θα πω και πάλι πως θέλω να δουν και τα δικά μας παιδιά, τους Έλληνες. Έχουν απίστευτο ταλέντο. Πρέπει να μπει κάποια τάξη και σε αυτό το κομμάτι.

Από εκείνη την μεγάλη βραδιά του τελικού τι θυμάστε;

Θυμάμαι ό,τι καλύτερο μπορείς να φανταστείς. Είχε τόση μεγάλη χαρά ο κόσμος την οποία έζησα και μετά. Υπήρχε τέτοιος σεβασμός από τους αντιπάλους εκείνη την εποχή. Δεν υπήρχε το σημερινό.

Πώς νιώθατε την στιγμή ως ποδοσφαιριστής που οι φίλοι της ομάδας άναψαν χιλιάδες κεράκια στο γήπεδο;

Ήταν μεγάλη χαρά που δεν περιγράφεται καθώς και τότε η ομάδα είχα αρκετά χρόνια να κατακτήσει κάποιον τίτλο. Βιώσαμε και άλλα που δεν μπορούσαμε να τα πραγματοποιήσουμε. Ο Άρης ήταν η ομάδα που είχε την δυνατότητα να πάρει κάποιους τίτλους αλλά δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα.

Θέλουμε να δώσετε ένα μήνυμα δύναμης στον Άρη.

Εγώ θέλω να πηγαίνει ο κόσμος του Άρη και να ενισχύει την ομάδα, για να μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά. Έχει την δυνατότητα να κάνει τις μεταγραφές και αν καλυφθούν οι αδυναμίες του, θα γίνουν αλλαγές. Αν δυναμώσει οικονομικά, θα έρθουν λύσεις. Και ο Άρης έχει κόσμο που μπορεί να τον ενισχύσει.

To Top