Να γιατί ακόμη… λάμπει ο άθλος της Ευρώπης (video)

Οι περσινές ευρωπαϊκές στιγμές με τις μεγάλες επιτυχίες στο Γιουρόπα λιγκ δύσκολα θα σβηστούν από την μνήμη όλων στον Άρη. Οι κίτρινοι έγραψαν χρυσές σελίδες ιστορίας στα γήπεδα της Ευρώπης, «χτίζοντας» έναν άθλο που ακόμη λάμπει… Σαν αύριο, 16 Σεπτεμβρίου, γραφόταν η τεράστια νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Κλεάνθης Βικελίδης με σκορ 1-0.

Ένα χρόνο μετά και ενώ ο Άρης προσπαθεί να βρει τον αγωνιστικό του δρόμο, σε ένα δύσκολο οικονομικά περιβάλλον, εκείνη η νίκη, εκείνη η πορεία που επακολούθησε μέχρι του «32» της διοργάνωσης αποτελεί σημείο αναφοράς ακόμη και σήμερα στα αθλητικά μέσα ενημέρωσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα τονίζονται με αφορμή την έναρξη των αγώνων στους ομίλους του Γιουρόπα λιγκ, όπως και της πρεμιέρας της Ατλέτικο Μαδρίτης κόντρα στη Σέλτικ. Η περσινή πορεία του Άρη μνημονεύεται και σχολιάζεται ως ένα από τα σημεία αναφοράς.

Δεν είναι τυχαίο, ότι τον περασμένο Ιούνιο η ίδια η ΟΥΕΦΑ στο επίσημο σάιτ της είχε συμπεριλάβει την πορεία του Άρη στα χάι λάιτς ολόκληρης της περσινής διοργάνωσης.

Παράλληλα, υπάρχει μια ακόμη απόδειξη του γιατί… λάμπει ακόμη ο άθλος της Ευρώπης. Ποια είναι αυτή;

Η συμμετοχή του Άρη πέρσι χαρακτηρίστηκε μια συμμετοχή σε «έναν όμιλο του Τσάμπιονς λιγκ» θέλοντας να δείξει τους μεγάλους αντιπάλους και το υψηλό επίπεδ ανταγωνισμού.

Μέσα στο 48ωρο που μας πέρασε δυο από τους τέσσερις αντιπάλους του Άρη αγωνίστηκαν στους ομίλους του φετινού Τσάμπιονς λιγκ με υψηλές μάλιστα προσδοκίες. Ο λόγος για την Μπάγερ Λεβερκούζεν (στη Μπάι Αρίνα οι κίτρινοι έκαναν εκπληκτική εμφάνιση, αλλά λύγισαν στο 93’) και την Μάντσεστερ Σίτι, ομάδας φτιαγμένη από χρυσάφι.

Γεγονότα πραγματικά που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν…

{youtube}paRCnY62Oxo|600|450|1{/youtube}
{youtube}xI8YyHJ60oU|600|450|1{/youtube}

To Top