Να διεκδικήσει ότι του αξίζει στο Παλέ απέναντι στον (ελλιπή) Ολυμπιακό!

Ο Άρης φιλοξενεί σήμερα (18.00) στο Αλεξάνδρειο τον Ολυμπιακό στον αγώνα με τον οποίο θα κλείσει η 21η αγωνιστική. Στόχος της ομάδας του Μίλαν Μίνιτς είναι να παρουσιάσει όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο απέναντι στον Ολυμπιακό, που θα παραταχθεί χωρίς τους δύο πιο ποιοτικούς Έλληνες παίκτες που διαθέτει, τον Βασίλη Σπανούλη και τον Γιώργο Πρίντεζη.

Είναι δεδομένο ότι ακόμα και με αυτές τις απουσίες ο Ολυμπιακός παραμένει ομάδα πιο ποιοτική και με περισσότερο βάθος στον πάγκο, όμως ο Άρης θέλει και θα προσπαθήσει να διεκδικήσει στο παρκέ όσο το δυνατόν τις δικές του πιθανότητες για νίκη.

Ο Μίνιτς θα έχει στην διάθεσή του και τον Μιχάλη Πελεκάνο και τον Αντώνη Ασημακόπουλο, οι οποίοι μέσα στη βδομάδα έχασαν προπονήσεις λόγω τραυματισμών. Απών θα είναι για άλλο ένα παιχνίδι ο Τζέρεμι Χαντ, που ούτως ή άλλως δεν έχει βοηθήσει φέτος ούτε στο ελάχιστο από όσο το έκανε πέρσι.

Οι κίτρινοι για να μπορέσουν να έχουν ελπίδες νίκης απέναντι στον (ελλιπή) Ολυμπιακό θα πρέπει να θυμηθούν τους αγώνες που έπαιξαν εξαιρετική άμυνα. Μέσα από την αμυντική λειτουργία θα μπορέσουν να βάλουν… δύσκολα στον αντίπαλό τους και να του δημιουργήσουν προβλήματα στο παρκέ.

Επιθετικά οι λύσεις του Άρη είναι μετρημένες, δεδομένες. Ο Γιάννης Αθηναίου, ο Μιχάλης Πελεκάνος και ο Σάσα Βεζένκοφ. Αμυντικά, όμως, ο Μίνιτς περιμένει να δει από όλους να βγάζουν το 100% των δυνατοτήτων τους και ίσως λόγω των προβλημάτων του Ολυμπιακού (δεν θα παίξει ούτε ο Σερμαντίνι, ήρθε με ίωση και ο Κατσίβελης) να πρέπει να ανοίξει περισσότερο το rotation της ομάδας του, για να έχει τους παίκτες του ξεκούραστους και με ενέργεια στο φινάλε.

 

To Top