«Να δώσουμε στα παιδιά μας τη δυνατότητα να «ζήσουν» τον Άρη»

Η Ελεάννα Ιωαννίδου και η Ευαγγελία Μπακόλα, μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της ΚΜΑ μίλησαν για τον Άρη, την Κοινωνία Μελών, το πώς βιώνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή ο σύλλογος. Δυο γυναίκες στην πρώτη… γραμμή της “μάχης” για τον αγαπημένο τους Άρη!

Μίλησαν για το… χρέος όλων όσων εμπλέκονται στον σύλλογο να δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά τους να «ζήσουν», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, τον Άρη.

– Πιστεύετε ότι σε σχέση με στον Άρη υπάρχει δυσκολία στις γυναίκες να εμπλακούν στα κοινά του συλλόγου και εάν ναι για ποιον λόγο.

Ευ. Μπακόλα: «Έχοντας μεγαλώσει σε μία οικογένεια που πάντα υποστήριζε  την ισότητα δεν θα μπορούσα να διανοηθώ ότι μία ομάδα με τα χαρακτηριστικά που πρεσβεύει ο Άρης θα μπορούσε να με αποκλείσει από οποιαδήποτε συμμετοχή μου. Η ενασχόληση μου με τον Άρη ξεκινάει από πολύ παλιά ως φίλαθλος και ουδέποτε διαπίστωσα κάποιου είδους αποκλεισμό. Είναι στην ιδιοσυγκρασία του καθενός, εγώ διαπίστωσα ότι η ομάδα ήθελε βοήθεια και πιστεύω ότι μπορούσα να βοηθήσω με την παρουσία μου και αυτό έκανα . Πιστεύω στη δυναμική της γυναίκας σε τέτοιες θέσεις άλλωστε η ικανότητά μας να δείχνουμε ευλυγισία στα θέματα του διαλόγου μπορεί να οδηγήσει μακριά από πολλά αδιέξοδα».

Ελ. Ιωαννίδου: «Ο Άρης ήταν πάντα μία ομάδα κατά των διακρίσεων. Εμείς σαν γυναίκες έχουμε αυξημένη της αίσθηση του καθήκοντος και έχουμε την ευχέρεια στη σύνθεση των απόψεων αλλά και στην άμβλυνση των εντυπώσεων. Σε μία κατάσταση έντασης μπορούμε να εξομαλύνουμε τα πράγματα διότι δεν «μπαίνουμε» με μεγάλη ευκολία σε πεδία προσωπικών αντιπαραθέσεων, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν στις γενικές συνελεύσεις  της ΚΜΑ, που μόνο στόχο είχαν ,ως επί το πλείστον, τη σύγκριση και την αυτοπροβολή».

Ζητήσαμε από τις δύο κυρίες να αναφερθούν στους λόγους που τις οδήγησαν να εμπλακούν στα κοινά του Άρη σε μία τόσο δύσκολη περίοδο.

Ελ. Ιωαννίδου: «Η ανάγκη να βοηθήσουμε την ομάδα μας έσπρωξε σε αυτήν την επιλογή. Μέσα από τη συμμετοχή  είναι  ο καλύτερος τρόπος να βοηθηθεί το σωματείο και εμείς δεν θα μπορούσαμε να μην δηλώσουμε παρούσες».

Ευ. Μπακόλα: «Με ανησύχησε έντονα το γεγονός της παραίτησης του Δ.Σ της ΚΜΑ λίγες μέρες πριν τη γενική συνέλευση γεγονός που συνιστά μη σεβασμό στο καταστατικό .  Έπρεπε να παρουσιαστούν μπροστά στον κόσμο να γίνει ο απολογισμός και κατόπιν ας  αποχωρήσουν, με την παραίτησή  τους άφησαν το «καράβι ακυβέρνητο» στην πιο κρίσιμη ώρα και αυτό ήταν ότι χειρότερο. Δεν έπρεπε να μείνει η ΚΜΑ χωρίς διοίκηση σε μια τέτοια περίοδο γι αυτό και ενεπλάκειν».

– Αναφορικά με τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα πρέπει να διαθέτουν αυτοί που θα απαρτίζουν το επόμενο Δ.Σ της ΚΜΑ τόνισαν.

Ελ. Ιωαννίδου: « Οι άξονες που θα πρέπει να στηρίζονται όσοι εκλεγούν πέραν των προσωπικών τους χαρακτηριστικών είναι τέσσερις. Εμπειρία, διάθεση, σεβασμό προς τις διαδικασίες αλλά και να δώσουν στον κάθε «Αρειανό» να καταλάβει ότι η γνώμη του είναι σημαντική με αποτέλεσμα να τον μετατρέψει σε κοινωνό της μεγάλης προσπάθειας που ονομάζεται Κοινωνία Μελών Άρη. Θα πρέπει να υπάρχει διαφάνεια σε όλες τις ενέργειες άλλωστε η δημοκρατία είναι συνυφασμένη με την διαφάνεια ενώ παράλληλα θα πρέπει να μην υπάρχει φόβος για την αλήθεια. Τέλος είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουν αυτοί που θα αναλάβουν να καταλάβουν ότι ο Άρης δεν τους ανήκει, δεν είναι κτήμα τους, θα πρέπει να αποφύγουν να αναπτύξουν την ίδια σχέση που ανέπτυξαν και μέλη των προηγούμενων διοικήσεων της ΚΜΑ θεωρώντας ότι έχουν σχέση ιδιοκτησίας με την ομάδα. Ο Άρης ανήκει στον κόσμο του και μόνο εκεί και πρέπει να το καταλάβουν».

Ευ. Μπακόλα: «Θα πρέπει να υπάρχει αίσθηση καθήκοντος σε όποιον εμπλακεί, να αντιληφθούν ότι ο ρόλος τους είναι πολύ σημαντικός για την ορθή λειτουργία της ΠΑΕ Άρης. Θα πρέπει να συμφωνήσω με την Ελεάννα στο κομμάτι της διαφάνειας και της αλήθειας. Το έργο της νέας διοίκησης της ΚΜΑ είναι πολύ δύσκολο διότι θα πρέπει να «γκρεμίσει τα τείχη» που χτίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια πάνω στην αμφιβολία και τους αποκλεισμούς, ο κόσμος δεν θα συμμετάσχει εάν διαπιστώσει ότι συνεχίζονται η ίδιες συνθήκες με το παρελθόν . Απόλυτη διαφάνεια και αλήθεια ζητάει ο κόσμος και αυτό θα πρέπει γίνει ώστε να αγκαλιάσουν όλοι το εγχείρημα της ΚΜΑ».

– Αναφορικά με την απερχόμενη διοίκηση και σε σχέση με τα πεπραγμένα αυτής επεσήμαναν.

Ελ. Ιωαννίδου: «Η προηγούμενη διοίκηση δεν είχε ποτέ τον έλεγχο ή αν τον είχε ήταν προσχηματικός. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είτε δεν ασκούσε έλεγχο είτε ασκούσε και δεν ενημέρωνε και όπως καταλαβαίνεται και τα δύο είναι εξίσου σοβαρά».

Ευ. Μπακόλα: «Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι δεν είχαν αντιληφθεί το ρόλο τους. Δεν είχαν αποδώσει ορθό έλεγχο και αυτό φάνηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Απαξίωσαν τη λέσχη στον υπέρτατο βαθμό είτε με τη συμπεριφορά τους, είτε με δηλώσεις τους, ενώ χαρακτηριστικά θα σας αναφέρω ότι ακόμα ηχεί σαν ανέκδοτο στα αυτιά μου η φράση «Να βοηθάμε εάν χρειαστεί». Τι σημαίνει αν χρειαστεί; Γι αυτό το σκοπό δεν ήταν αυτοί οι άνθρωποι εκεί; Με τις δηλώσεις του απομάκρυναν τον κόσμο από την ΚΜΑ ενώ ρόλο έπαιξε και το παρασκήνιο, ένα παρασκήνιο που δεν έχει αποχωρήσει από τον Άρη όμως εξ όσων φαίνεται έχει αρχίσει και ατονεί».

– Για τη σχέση που θα πρέπει να έχει η ΚΜΑ με την ΠΑΕ και για τον τρόπο που θα πρέπει να επεμβαίνει τόνισαν.

Ελ. Ιωαννίδου: «Ο Άρης δεν θα πρέπει να γίνει ένα Σταλινικό καθεστώς. Υπάρχει χώρος για διάλογο και συναπόφαση.  Η ΚΜΑ δεν θα πρέπει να απολέσει τον ελεγκτικό της ρόλο την ίδια στιγμή που θα πρέπει να παρεμβαίνει στις εξελίξεις είτε έμμεσα είτε περισσότερο άμεσα σε περίπτωση που αυτό γίνει απαιτητό άλλωστε δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν και πάλι τα σφάλματα του παρελθόντος αναφορικά με την διοίκηση της ΚΜΑ».

Ευ. Μπακόλα: «Ο τρόπος που θα πρέπει να εμπλέκεται η ΚΜΑ στη λειτουργία της ΠΑΕ είναι ξεκάθαρος και διακριτός. Η ΚΜΑ ορίζει τους στόχους και η ΠΑΕ κινείται προς την πραγματοποίηση αυτών την ίδια στιγμή που κρατά γερά στα χέρια της τον ελεγκτικό χαρακτήρα ώστε να μην φτάσει ξανά ο Άρης να κινείται στα επίπεδα που βρίσκεται σήμερα. Για το επόμενο χρονικό διάστημα στην ΠΑΕ θα πρέπει αρχικά να υπάρξει οικονομική εξυγίανση με στόχο τη βιωσιμότητα και την αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα ώστε ο Άρης να μην κινδυνεύσει. Δυστυχώς θα πρέπει να καταλάβουν οι φίλοι του Άρη ότι θα πρέπει να ακολουθήσει μία περίοδος λιτότητας όμως πάντα με γνώμονα το καλό του συλλόγου».

Έκανα μια ευχή στον κόσμο του Άρη για την επόμενη μέρα των κίτρινων και τις εκλογές της ΚΜΑ.

Ευ. Μπακόλα: «Ο λόγος που μιλάμε σήμερα εδώ είναι ότι χιλιάδες «Αρειανοί» πίστεψαν σ’ αυτό το όραμα. Θα πρέπει αυτή η ομάδα να συνεχίσει να πρεσβεύει τα ιδανικά για τα οποία όλος ο κόσμος την πίστεψε και την ακολούθησε, την αξιοπρέπεια και την περηφάνια. Οι χιλιάδες ψυχές που πάλεψαν όλα αυτά τα χρόνια, από ιδρύσεως της ομάδας, ώστε να υπάρχει ο Άρης νοηματοδοτούν τη σημερινή μας κουβέντα. Ο κάθε άνθρωπος να βιώσει την ανιδιοτελή αγάπη, αυτό είναι άλλωστε το κίνητρο για συλλογική δράση.

Είναι μία πολύ δύσκολη στιγμή για τον Άρη , ο καθένας όπως μπορεί πρέπει να συμμετέχει ώστε να συνεχίσει να υπάρχει ο Άρης και μετά από μερικές δεκαετίες οι άνθρωποι να συνεχίσουν να νοιάζονται και να καμαρώνουν τον Άρη. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πόσο απαραίτητος είναι για την ομάδα με αποτέλεσμα χωρίς φόβο αλλά με πίστη να γυρίσει κοντά στην ομάδα. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν παίζουν μόνο οι έντεκα αλλά παίζει και η… κερκίδα».

Ελ. Ιωαννίδου: «Να μην το βάλουμε κάτω. Να γίνει η αλλαγή στον Άρη η πρώτη από τις αλλαγές που έχουμε ανάγκη στη ζωή μας, είναι πολύ αργά για να είμαστε απαισιόδοξοι. Πρέπει να βρούμε δύναμη μέσα από την αυτοκριτική μας με στόχο ο κόσμος να επιστρέψει και να αρχίσουμε να γινόμαστε περισσότεροι. Να δώσουμε στα παιδιά μας τη δυνατότητα να ζήσουν όλα όσα πρεσβεύει αυτός ο σύλλογος. Την περηφάνια, την αξιοπρέπεια  και την ανεκτικότητα. Θα πρέπει να θυμόμαστε πάντα ότι ο πλούτος του Άρη είναι ο λαός του και όχι οι παράγοντές του και αυτήν την απόφασή μας θα πρέπει να την πραγματοποιούμε κάθε μέρα».

Διαβάστε όλη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσαν στο sport2310.gr πατώντας εδώ

To Top