“Να θεραπεύσουμε τον Άρη, εξυγίανση με δανεικά δεν γίνεται…”

Ο εκπρόσωπος του Α.Σ. Άρης στην ΠΑΕ, Φώτης Τσιφωντίδης αναφέρθηκε στη συνεργασία της ΠΑΕ με τον ερασιτέχνη, αλλά και σε άλλα θέματα που απασχολούν την κιτρινόμαυρη επικαιρότητα.

Αναλυτικά όσα είπε στον “Αρένα”:

Για την συνάντηση του με τον Ηλιάδη είπε:

«Πρέπει να ξεκινήσουμε μία καινούργια σύνθεση συνεργασίας με την ΠΑΕ αλλά και με την ΚΑΕ. Η σχέση ΑΣ και ΠΑΕ ήταν πάντα καλές. Για τα οικονομικά την τελευταία εξαετία ο ΑΣ αναγκάστηκε να βάλει πλάτη. Αυτή την περίοδο έγινε μία συνάντηση. Ο κ. Ηλιάδης προσπάθησε να δώσει λύσεις ενώ θα έχουμε και συνάντηση και στο μέλλον. Ήταν πολύ θετικός. Πρώτη φορά συζητήθηκαν τόσο ανοιχτά όλα τα θέματα δίχως αντιρρήσεις. Βλέπω ότι οι προσπάθειες είναι συνεχής και επίπονες. Πρώτα πρέπει να οριοθετήσουμε το 99 και αφού γίνει αυτό θα βάλουμε και τους όρους της συνεργασίας.

Αληθεύει ότι τις επόμενες μέρες θα δώσει και ένα ποσό στον ΑΣ ο κ. Ηλιάδης. Άλλωστε έχει δώσει ήδη ένα ποσό και η διάθεση που υπάρχει είναι άριστη. 14 χρόνια είμαι μέσα στον ΑΣ από διάφορους ρόλους. Έχω ζήσει όλες τις διοικήσεις και ήμουν πάντα υπέρ του ΑΣ. Αυτός είναι η μάνα. Έχουμε συνεννοηθεί ότι θα αλλάξει το μοντέλο θα δουλεύουμε με επιτροπές και θα τα ανακοινώσουμε και επίσημα με συνέντευξη. Υπάρχει άνθρωπος που ελέγχει τα οικονομικά και ετοιμάζουμε πενταετές πλάνο βιωσιμότητας. Γι’ αυτό το λόγο επισπεύσαμε το ραντεβού με την ΠΑΕ και το ίδιο θα κάνουμε και με την ΚΑΕ»

Αν έγιναν λάθη στις σχέσεις του ΑΣ με την ΚΑΕ και την ΠΑΕ:

«Το έχω επισημάνει ότι ο ΑΣ θα πρέπει να έχει το 10%. Πονάει όλους του Αρειανούς το ότι βάλαμε πλάτες στα άλλα αθλήματα. Ο ΑΣ είναι κυρίως ακαδημίες. Μεγαλώνουμε παιδιά. Ο στόχος πρέπει να είναι να κάνουμε αγωνιστικές ομάδες. Δεν μπορούμε αυτή την στιγμή με αυτές τις οικονομικές δυνατότητες να κάνουμε και άλλα χρέη. Αυτή την στιγμή πρέπει να δούμε πως θα θεραπεύσουμε τον σύλλογο.

Να εξυγιανθούμε γιατί με δανεικά δεν γίνεται. Όταν ελαττώσουμε τα χρέη θα μπορούμε να κάνουμε τον Άρη πιο προσιτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην δεχθούμε την οποιαδήποτε συνεργασία. Όποιος θέλει να πάρει ένα τμήμα και να το ανεβάσει είμαστε μαζί του. Αλλά δεν γίνεται να έρθει κάποιος με ένα χαρτί και να πει θέλω το τμήμα. Πρώτα να μας παρουσιάσει το πλάνο του να φέρει μία εγγυητική και ας αναλάβει. Θέλουμε διασφάλιση. Χειροπιαστά πράγματα»

Ενώ για την φετινή χρονιά:

«Βλέπω τους ανθρώπους της διοίκησης να τρέχουν. Οι ενδείξεις είναι όλες θετικές. Βλέπω έναν πρόεδρο που έχει γίνει χίλια κομμάτια και η γενική αίσθηση είναι ότι πάμε καλά. Δεν πάμε να πάρουμε πρωτάθλημα. Η σημαντικότερη παράμετρος είναι να μπούμε στο 99 και αν τελικά αυτό συμβεί θα είμαστε πολύ καλά»

Τέλος είπε:

«Ο ΑΣ φωνάζει. Γιατί έχει τόσο λίγα μέλη; Εμείς τι κάνουμε σαν Άρης. Καθόμαστε στην άκρη. Αν δεν δώσει ο καθένας την μάχη του και δεν βοηθήσει ο κόσμος δεν θα προχωρήσει η ομάδα. Κρίνεται η επιβίωση του Άρη αυτή την εποχή»

To Top