Να και οι “τελικοί” που λέγαμε! Η πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ – Ξάνθης πάλι στο σκαμνί στις 9 Δεκεμβρίου

Να και οι “τελικοί” που λέγαμε! Η πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ – Ξάνθης πάλι στο σκαμνί στις 9 Δεκεμβρίου. Για να ησυχάσει και ο Πάμπλο…

Στις 9 Δεκεμβρίου και ώρα 15:00, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ θα ασχοληθεί ξανά με τη σκανδαλώδη υπόθεση πολυϊδιοκτησίας που καταγράφθηκε τόσο εκκωφαντικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο την περσινή σεζόν, με τις δικαστικές αποφάσεις να βγ’αζ.

Όπως αποδείχθηκε από την ΕΕΑ και τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου η σχέση εξάρτησης μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, με πρόσωπο κλειδί τον Ιωάννη Καλπαζίδη. Πρώην σερβιτόρο από το Κιλκίς, ανιψιό του Ιβάν Σαββίδη, που ξαφνικά βρέθηκε με εκατομμύρια και αγόρασε τις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ξάνθη από Πανόπουλο, Συγγελίδη, μέσω της εταιρείας RFA, οι οποία αποδεικνύεται από τα σαρωτικά έγγραφα που αποκαλύφθηκαν στη διαδικασία, ότι αποτελεί «αδερφή» εταιρεία των Dimera και Belterra, εταιρείας της οικογένειας Σαββίδη.

Να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ είχε τιμωρηθεί από την Εφέσεων της ΕΠΟ με αφαίρεση 7 βαθμών, η Ξάνθη με αφαίρεση 12 βαθμών (7+5 για τη μη δήλωση της μετοχικής αλλαγής της), αλλά και χρηματικά πρόστιμα. Για τον ΠΑΟΚ η ποινή μπήκε στον… πάγο, καθώς το CAS έστειλε πίσω την υπόθεση, ζητώντας από την Επιτροπή Εφέσεων να μπει στην ουσία της. Κάτι, ωστόσο, που δεν αναμένεται να αλλάξει την τελική ετυμηγορία. Καθώς είναι ξεκάθαρο ότι η έρευνα της ΕΕΑ, είναι τόσο καλά στοιχειοθετημένη και οι αποδείξεις τόσο ξεκάθαρες.

Για την ιστορία, να μην ξεχνάμε ότι ότι λόγω της αλλαγής του νόμου (νύχτα…) από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, τόσο η Ξάνθη πέρυσι όσο και ο ΠΑΟΚ (φέτος), δεν κινδυνεύουν με άμεσο υποβιβασμό.

To Top