“Να μάθουμε εμείς από τους μικρούς και να τους δώσουμε να καταλάβουν τι σημαίνει να παίζεις στον Άρη”

Ο Αντώνης Ασημακόπουλος θα μπορούσε να αισθάνεται σαν ο “πάτερ φαμίλιας” της ομάδας του Άρη βαδίζοντας στο 38ο έτος της ηλικίας του. Όπως τόνισε όμως οι μεγάλοι σε ηλικία παίκτες των κίτρινων θα πρέπει κι αυτοί να μάθουν από τους νεαρούς κάποια πράγματα όπως ο ενθουσιασμός και παράλληλα να τους κατευθύνουν για να μετατρέψουν το άγχος σε ενέργεια.

Ο αρχηγός των κίτρινων ξεκίνησε λέγοντας πως “είμαι πολύ χαρούμενος, πολύ ευτυχισμένος που παρέμεινα άλλη μια χρονιά στην ομάδα γιατί έτσι μου δίνεται η ευκαιρία να συνεχίσω με τους συμπαίκτες μου την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πέρυσι. Να επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που ανήκει και κυρίως στη συνείδηση του κόσμου για να μπούμε στις καρδιές τους. Να μας αγαπήσει, να μας αποδεχθεί. Η ομάδα πλημμυρίζει από ταλέντο και από νέα παιδιά. Αν μας βοηθήσει ο Θεός και είμαστε υγιείς, η ομάδα θα πάει πάρα πολύ καλά”.

Για τη διατήρηση ενός μέρους του περυσινού κορμού: “Το να διατηρεί μια ομάδα τον βασικό κορμό της είναι ό, τι καλύτερο γιατί έτσι μπορούν να προσαρμοστούν πιο γρήγορα οι καινούργιοι παίκτες. Ταυτόχρονα η ομάδα μπορεί να βγάλει πιο γρήγορα στο παρκέ αυτά που ζητάει ο προπονητής. Το καλό με μας είναι ότι και ο προπονητής είναι ίδιος με πέρυσι και ένα μεγάλο μέρος του βασικού κορμού παρέμεινε. Η συνταγή της επιτυχίας είναι δεδομένη και η προσθήκη των νέων παικτών θα είναι το κερασάκι στην τούρτα για να μπορούμε να πούμε ότι η χρονιά ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Για το αν οι μεγάλοι θα είναι δάσκαλοι για τους νεαρούς: “Θεωρώ ότι τα πράγματα είναι αντίστροφα. Εμείς θα πρέπει να μαθαίνουμε από τα νέα παιδιά και να παίρνουμε μαθήματα ενθουσιασμού και αγάπης για το άθλημα.  Να παίρνουμε απ’ αυτούς τη σπίθα. Εμείς θα πρέπει να δώσουμε σ’ αυτούς  μια κατεύθυνση για να καταλάβουν σε ποια ομάδα βρίσκονται. Να καταλάβουν τι σημαίνει να κοιτάς το ταβάνι και να βλέπεις 21 λάβαρα και να βλέπεις να κρέμεται η φανέλα του Νίκου Γκάλη. Αυτό είναι ένα βάρος, το οποίο θα πρέπει να μεταφέρουμε σε ενέργεια και όχι σε άγχος γιατί η πίεση είναι μεγάλη για τα νέα παιδιά”.

To Top