«Να προστατευτεί ο Αλκαράθ, διότι κάποιοι θέλουν να κάνουν κουμάντο»

Ο πρώην προπονητής του Άρη, Μάκης Κατσαβάκης, μίλησε για όσα συνέβησαν από το ξεκίνημα της περιόδου και ευχήθηκε ο Αλκαράθ να προστατευτεί από τη νέα διοίκηση.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:
Αρχικά μίλησε για το δύσκολο επάγγελμα του προπονητή:

«Για μας τους προπονητές πρέπει να υπάρχουν εναλλαγές, διότι θα μένουμε στο περιθώριο. Για το 2013 εύχομαι από την κοινωνική αναταραχή να προκύψει κάτι καλό, να στηρίξουμε τα ελληνόπουλα και τις ακαδημίες, να γίνει οικονομική εξυγίανση, διότι αλλιώς τα σωματεία θα φυτοζωούν».

Για όσα είχαν ακουστεί πριν την έλευση Λίνεν για συνεργασία με την ΑΕΚ:

«Είχε γίνει μια επιφανειακή κουβέντα, δε νομίζω ότι μετά το ρίσκο που πήρα στον Άρη ότι θα πήγαινα σε μια ομάδα με οικονομικά προβλήματα και με ένα έμψυχο υλικό που το μόνο που μπορεί να διεκδικήσει είναι η παραμονή. Ακούω επίσης ότι βγήκε άχρηστος ο Κατσικοκέρης, που έκανε πολύ καλή σεζόν πέρυσι και δεν το καταλαβαίνω. Έφυγε ο Κοντοές, τα παιδιά είναι απλήρωτα και εκτός από το αγωνιστικό πρόβλημα και υπάρχει και το οικονομικό».

Για το αν μετάνιωσε που πήγε στον Άρη είπε:

«Δε μετάνιωσα που πήγα στον Άρη, μετάνιωσα που δεν έφυγα όταν κάποιοι μου δημιουργούσαν συνεχώς προβλήματα. Με λασπολόγησαν και συνεχίζουν και ελπίζω η νέα διοίκηση να μην κάνει τα λάθη που έγιναν το καλοκαίρι. Να στηρίξει τα παιδιά και όσοι θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα στον πάγκο του Άρη, να μην τους αφήσει. Ο Άρης έχει τεράστια δυναμική και κόσμο που δεν έχει κατέβει κάτω από 12% στα φετινά εισιτήρια σε σχέση με πέρυσι, ενώ άλλες ομάδες έπεσαν στο 25%.

Ο κόσμος αποπροσανατολίζεται όμως και παρασύρεται από κάποιους. Ο Άρης πρέπει να ενισχυθεί τώρα, να αποφύγει τους κινδύνους και να βρει την ταυτότητά του. Αυτοί που κάνουν ζημιά όμως δεν έχουν απομακρυνθεί. Η νέα διοίκηση πρέπει να προστατεύσει τον Αλκαράθ, γιατί κάποιοι θέλουν να κάνουν κουμάντο. Σε βάθος χρόνου κάποιοι δε θα μπορούν να αποδείξουν ότι είναι αθώοι. Εγώ έκανα την προσπάθειά μου και έχω καθαρή τη συνείδησή μου».

Για την παρουσία του Άγγελου Σπυρίδωνα στο ποδοσφαιρικό τμήμα:

«Ο Άγγελος θα βοηθήσει, έχει τη δική του εμπειρία, τον ενδιαφέρει το καλό του Άρη και αξίζει αυτή την προσπάθεια να στηριχθεί».

Για το αν έχει βρεθεί λύση στην οικονομική διαφορά με τον Άρη:

«Ούτε καν καθίσαμε να μιλήσουμε ακόμη. Θα μιλήσουν οι δικηγόροι με την καινούργια διοίκηση και ελπίζω πως θα βρούμε χρυσή τομή στα δεδουλευμένα και θα χωρίσουμε σα φίλοι».

Για τη… μαύρη λίστα που υπάρχει με παίκτες που ετοιμάζονται για αποχώρηση:

«Κακώς δημιουργείται η μαύρη λίστα. Έχεις άλλους έτοιμους παίκτες να έρθουν από πίσω; Ο Ψυχογιός χωρίς προετοιμασία βοήθησε. Λαθεμένο και αυτό που έγινε με τον Καπετάνο. Το παιδί έκανε μια ειλικρινή προσπάθεια. Και για τον Γκέσιο αυτό που βγήκε είναι λάθος. Έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν και ο Γκέσιος και ο Ψυχογιός».

Για την προσπάθεια της νέας διοίκησης:

«Θα προσπαθήσουν να την ηρεμήσουν την ομάδα οι καινούργιοι διοικούντες και πιστεύω ότι θα ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη η ομάδα. Ο Άρης θέλει ηρεμία και εμπιστοσύνη στα παιδιά που παίζουν. Είναι νωρίς ακόμη να κριθεί ο Αλκαράθ. Και με τον Πασιαλή και τον Μπουγιουκλή πάλι υπήρχε μια προπονητολογία και δεν άφηναν την ομάδα να δουλέψει».

Τέλος, για την εικόνα που έχει για το πρωτάθλημα: 

«Το ξεκίνημα που κάνει ο ΠΑΟΚ τώρα, αν το έκανε το καλοκαίρι, ίσως προλάβαινε τον Ολυμπιακό. Τώρα δύσκολα. Θα έχει πιστεύω τη δεύτερη θέση, ο κόσμος βοηθάει, οι μικροί θέλουν στηρίγματα και θα κερδίσουν με τον ερχομό των πιο έμπειρων παικτών».

To Top