“Να φύγουν όλοι τώρα”

Η μεγάλη δόξα του Άρη, Ντίνος Κούης αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα, της ομάδας υπογράμμισε πως πρέπει να αλλάξουν τα πρόσωπα στην διοίκηση και να έρθουν νέοι άνθρωποι, άφθαρτοι, με όραμα που θα τηρούν τα πόστα τους και θα κάνουν αυτό που ξέρουν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον “Αρένα”:

Για το γεγονός πως τιμήθηκε δίπλα σε άλλες δόξες του Άρη: “Το να είσαι δίπλα στους Γκάλη, Γιαννάκη και Αλεξιάδη είναι κάτι πολύ συγκινητικό. Εύχομαι να το ζήσουν και άλλοι αθλητές. Συγκινήθηκα και το να υπάρχουν 6.000 φίλαθλοι και να φωνάζουν όνομα σου είναι κάτι πολύ τιμητικό.Έχει δείξει την αγάπη του ο κόσμος. Εγώ δεν έφυγα ποτέ από τον Άρη και έχω ζήσει πολλές συγκινήσεις χαρές και λύπες γιατί στο ποδόσφαιρο τα νιώθεις όλα. Ο κόσμος μου συμπαραστάθηκε, με στήριξε. εγώ τα έδινα όλα και στο τέλος γίνεται το ταμείο. Εγώ αισθάνθηκα πως ο κόσμος με αγαπάει”.

Για το γεγονός πως ο Άρης υποβιβάστηκε: “Αυτό εδώ οφείλεται πως ο Άρης δεν έχει έναν καλό προγραμματισμό. Απορώ πως αυτοί οι άνθρωποι που διοικούν είναι ακόμα κοντά στο Άρη. Έπρεπε να έχουν φύγει εδώ και καιρό. Δεν μπορείς να βλέπεις την ομάδα να μην παίζει καλό ποδόσφαιρο και αυτοί να παραμένουν. Ο Άρης δεν τα περνά αυτά τώρα αλλά τα τελευταία τρία – τέσσερα χρόνια. Ακόμα και όταν η ομάδα πήγαινε καλά τα οικονομικά υπήρχαν. Δεν μπορεί μια ομάδα κάθε καλοκαίρι να αλλάζει 10 παίκτες. Δεν γίνεται έτσι ένα σύνολο. Ένα ερασιτέχνη να πάρεις δεν μπορεί να σου κάνει ομάδα σε μια χρονιά. Ο Άρης από τώρα θα έπρεπε να κάνει αυτό. Να πάρει κάποιες βάσεις στον κορμό και να φτιάξει μια βάση. Φέρε έναν επιθετικό, δύο αμυντικούς, έναν τερματοφύλακα και δύο στο κέντρο. Φτιάξε έναν κορμό! Από εκεί και ύστερα θα βάλεις ταλαντούχους που τους πιστεύεις. Βλέπουμε ένα ταλέντο και δεν τον χρησιμοποιούμε. Δεν λέω για μια ευκαιρία αλλά παραπάνω φορές. Αφήνουμε το ταλέντο και παίρνουμε κάποιον που είναι κατώτερος και τον βάζουμε να παίξει. Έτσι χάνονται τα ταλέντα και έτσι γινόταν όλα αυτά τα χρόνια”.

Για την εποχή που δημιουργήθηκε μια ανταγωνιστική ομάδα με χαμηλό κόστος: “Εκείνη ήταν άλλη εποχή και εντελώς διαφορετική. Δεν υπήρχαν μάνατζερς τότε. Εγώ απείχα από τον Άρη αλλά όποιος παίκτης και να ερχόταν την αξία που ήταν 30.000 χιλ. ευρώ την κάναμε 300.000 χιλ. ευρώ!  Ήρθαν παίκτες όπως  ο Κάλβο και ο Χαβίτο που ήταν βέβαια καλοί παίκτες για να φτιαχτούνε. Αν έδειχναν πως άξιζαν και καθιερωνόντουσαν έπρεπε να τους δώσουμε παραπάνω αλλά από 20.000 χιλ. ευρώ γινόταν 80.000 χιλ. ευρώ. Με τον Κόκε έγιναν απίστευτα πράγματα. 1.000.000 δεν έπαιρνε ούτε στα όνειρα του. Ο Κόντης ήταν εκτελεστικός διευθυντής και για αυτό εκτέλεσε τον Άρη. Όσοι είμαστε στον Άρη, όλοι έχουμε ευθύνη που αφήσαμε έναν τέτοιο άνθρωπο με κάποιους συνεργάτες να καταστρέψει τον Άρη. Έπρεπε να μην αφήσουμε να φέρει τόσο μεγάλο κακό. Ο πρώτος παίκτης που είχε φέρει ο Κόντης ήταν ο Ειζίνιο. Μόλις είχα δει τον Ειζίνιο που με έχει πάρει τηλέφωνο ο Γράντας και με ρώτησε πως τον βλέπω. Του είπα πως τέτοιοι στην Ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες και δεν έπαιξε. Προχθές διάβασα σε μια εφημερίδα που δεν θυμάμαι να έπαιξε στον Άρη απορρίφθηκε η έφεση του για 300.000 χιλιάδες. Πως έπαιρνε 300.000 χιλιάδες αυτός αφού δεν έπαιζε”.

Για την επόμενη μέρα του Άρη: “Πρέπει να ξεχνάμε το τι έγινε. Μιλώντας για τον Κόντη μπορεί να του κάνουμε και διαφήμιση. Δεν θέλω να μιλάω για το παρελθόν αλλά θέλω να δω το αύριο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τι συνέβη αλλά πρέπει να κοιτάμε το τώρα και το μέλλον. Πρέπει να αναλάβουν άτομα που είναι καταξιωμένα γενικά που θα έρθουνε και θα δώσουν όραμα στον Άρη. Υπάρχουν κάποια άτομα από ότι μαθαίνω και ακούω. Βγήκε ο Κούγιας και μίλησε με ανθρώπους. Όπου και να πήγε όμως δεν μπόρεσε παραγοντικά να δημιουργήσει κάτι. Αν θέλει να συνεργαστεί με τον Άρη επειδή είναι φοβερός δικηγόρος μπορεί να χειριστεί τα νομικά της ομάδας. Κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει τον ρόλο του και να κάνει αυτό που ξέρει. Ο Άρης έχασε γιατί όλοι ανακατεύονταν σε όλα και είχαν άποψη. Όταν είσαι τεχνικός διευθυντής ασχολείσαι με την ομάδα και συνεργάζεσαι με προπονητές και ποδοσφαιριστές. Δεν σε ενδιαφέρει το οικονομικό. Εμείς έχουμε έναν ερασιτεχνικό σύλλογο και συζητάμε τι θα γίνει. Ο καθένας έχει τον ρόλο του. Ο Άρης δεν το έχει αυτό και για αυτό έφτασε εδώ”.

Για την κατηγορία στην οποία θα βρεθεί η ομάδα: “Εγώ την Γ’ εθνική δεν την θέλω. Έχω ζήσει τέτοιες στιγμές που δεν φανταζόμουν πως ο Άρης θα φτάσει εδώ. Εγώ όταν έπαιξα με κυνηγούσαν όταν η ομάδα δεν έβγαινε στην Ευρώπη. Προχθές ο κόσμος αποδοκίμασε τους παίκτες για πρώτη φορά αν και δεν φταίνε τόσο. Όμως όταν φοράς την φανέλα του Άρη δεν παίζεις αδιάφορος. Παίξε μπάλα! Αυτή την στιγμή πρέπει να μαζευτούνε αυτοί που αγαπάνε τον Άρη και έχουν την οικονομική επιφάνεια γιατί το ποδόσφαιρο θέλει και λεφτά. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με τον Άρη. Η ΑΕΚ πήγε στην Γ’ γιατί υπήρχε ένας Μελισσανίδης που είπε πως για να αναλάβει πρέπει να πάει στην Γ  Εθνική η ομάδα. Δεν υπάρχει αυτό στον Άρη. Αν υπάρξει κάτι το ξανασκέφτομαστε. Εγώ ούτε την λύση του ΑΦΜ θέλω. Όταν έχεις ζήσει τέτοιες στιγμές δεν μπορείς να πέσεις τόσο κάτω. Αν τα χρέη είναι διαχειρίσιμα στην Β’ θέλω να μείνω στην Β’. Ο Μελισσανίδης έδωσε ένα όραμα και είπε για να αναλάβει πρέπει να πέσει η ομάδα στην Γ’. Δεν υπάρχει στον Άρη ένας τέτοιος άνθρωπος”.

Για τον Μιλίνκοβιτς“Ήταν λάθος να διώξει η διοίκηση τον Μιλίνκοβιτς. Αν είναι να πάρει κάποιον που έχει να σου δώσει κάτι καλύτερο ας το κάνει. Ο Μιλίνκοβιτς είχε στρώσει κάπως την ομάδα και φαινόταν πως μπορούσε να ανεβεί. Πήρε όμως έναν άλλον προπονητή που ήθελε χρόνο να μάθει την ομάδα και αγωνιστικά τα πήγε και χειρότερα. Δεν μπορεί να πετάει την μπάλα ο τερματοφύλακας στον Αγκάνθο και αυτός με κεφαλιά να ψάχνει τον Τάτο. Στην Ευρώπη αν δούμε παίζουν ποδόσφαιρο, εδώ όχι”.

Για τις αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν: “Ασχολούμαι 15 χρόνια με τις ακαδημίες. Βλέπω κάθε Σαββατοκύριακο πολλά ματς. Κανείς δεν με ρώτησε αν είδα κάποιον παίκτη η την άποψη μου. Βλέπουμε γιατί ο Άρης βρίσκεται εδώ. Δεν δέχομαι να παραμένουν αυτοί που ξεφτίλισαν τον σύλλογο. Αν φύγουν και έρθουν καινούριοι μόνο έτσι μπορεί να σωθεί ο Άρης. Δεν πρέπει να φοβηθούνε όσοι αγαπάνε τον Άρη. Αν έρθουν στελέχη ικανά και πάρουν ένα πόστο ικανό μπορεί να φτάσει η ομάδα ξανά ψηλά”.

Για το αν είναι πρόθυμος να επιστρέψει στον Άρη εφόσον του ζητηθεί: “Εξαρτάται από τα ποια άτομα θα είναι στην διοίκηση. Αν μου πει αυτή η διοίκηση έλα δεν υπάρχει περίπτωση να πάω. Πρέπει να υπάρχει μια συνεργασία με 10-20 άτομα όσο το δυνατό περισσότερα. Ξέρουμε πως στήνεται μια ομάδα και όλα τα άλλα είναι εύκολα. Θέλει συνεργασία”!

Για την ενασχόληση του με την περιφέρεια: “Δεν έχω πολιτικές βλέψεις. Έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια, είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην περιφέρεια και είναι ικανός και φιλόδοξος και κατεβαίνω και εγώ μαζί του. Είμαι ένα άτομο που αν πάει κάπου δεν φεύγει. Είμαστε μια ομάδα καλή ο καθένας έχει τον τομέα του και μπορούμε να προσφέρουμε πολλά στην περιφέρεια αν εκλεγούμε.  Μπορώ να προσφέρω στον Άρη και αν χρειαστεί μπορώ να παραιτηθώ και από την περιφέρεια. Αν πρόκειται να συγκρίνω τα δύο πράγματα, θα βάλω τον Άρη πάνω από όλα”.

Για την ανάγκη του Άρη να έχει άτομα στα κέντρα εξουσίας: “Φωνάζουμε τόσο καιρό πως ο Άρης θέλει ένα άτομο στα κέντρα εξουσίας στην Αθήνα. Ο Κούγιας θα κάνει αυτό που ξέρει, τα νομικά. Μόνο έτσι γίνεται δουλειά”.

To Top