Να ψάχνουμε λύσεις και να αντλούμε αισιοδοξία…

Τα προβλήματα στην ελληνική κοινωνία αλλά και στον αθλητισμό πολλαπλασιάζονται, ωστόσο ο Άρης Γρηγοριάδης προσπαθεί να σκέφτεται αισιόδοξα και το εκφράζει μέσα από το blog του. Παρότι ορισμένες από τις δεξαμενές των κολυμβητηρίων της Θεσσαλονίκης παραμένουν κλειστές, ενώ παράλληλα σημαντικές διοργανώσεις όπως τα «Αλεξάνδρεια» κινδυνεύουν με ματαίωση ελλείψει χρημάτων, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της κολύμβησης εστιάζει στα θετικά σημεία, χαίρεται για τα κολυμβητήρια που ξανάνοιξαν και επισημαίνει ότι πρέπει πάντοτε να αναζητούμε λύσεις και να κοιτάμε μπροστά.

Καλημέρα σε όλους.

Ελπίζω να είστε καλά και να μη χάνετε τη δύναμή σας. Οι καιροί είναι δύσκολοι και οι ειδήσεις που ακούμε τον τελευταίο καιρό δεν γεννούν αισιοδοξία για το μέλλον, αλλά πρέπει να βρίσκουμε τρόπους για να σταθούμε στα πόδια μας. Ο καθένας μας πρέπει να παίρνει κουράγιο από όπου μπορεί και να ελπίζει ότι σύντομα θα έρθουν καλύτερες μέρες.

Ακόμα και σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές, άλλωστε, μπορούμε και οφείλουμε να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα. Και αυτή τη φορά, έχω να μοιραστώ μαζί σας ένα πολύ ευχάριστο νέο: Ότι επιτέλους έχουν ξανανοίξει και λειτουργούν -έστω και εν μέρει- οι δεξαμενές του Εθνικού και του Ποσειδωνίου κολυμβητηρίου.

Συγκεκριμένα, έχουν τεθεί ξανά σε λειτουργία η σκεπαστή 25άρα στο Εθνικό και η σκεπαστή 50άρα στο Ποσειδώνιο, δίνοντας σε όλους εμάς που ζούμε για την κολύμβηση, μικρούς και μεγάλους, πρωταθλητές ή ακόμα και ελεύθερους αθλούμενους, τη δυνατότητα να κάνουμε αυτό που αγαπούμε.

Αντίθετα, οι ανοιχτές 50άρες πισίνες των δύο κολυμβητηρίων, που επειδή ακριβώς είναι εκτεθειμένες στο κρύο καταναλώνουν πολύ περισσότερη ενέργεια για να θερμανθούν, έχουν παραμείνει εκτός λειτουργίας. Προτιμώ όμως να κοιτάζω τη θετική πλευρά. Αυτό που έχουμε στη διάθεσή μας, είναι πολύ καλύτερο από το τίποτα, που υπήρχε πριν. Βρέθηκε μια λύση, που ίσως δεν είναι η καλύτερη, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να προχωρήσουμε μ’ αυτήν και παράλληλα να κυνηγήσουμε ακόμα περισσότερα.

Οφείλω να πω μια καλή κουβέντα για τη διοίκηση του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου, για όσα έκανε ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία των κολυμβητηρίων. Η εταιρεία φυσικού αερίου κρατούσε αρχικά πολύ σκληρή στάση και ζητούσε να πληρωθεί άμεσα ολόκληρο το ποσό της οφειλής. Είχε άλλωστε μαζευτεί ένα μεγάλο ποσό, 350.000 ευρώ… Αυτό όμως δεν ήταν δυνατό να γίνει. Από την στιγμή που οι επιχορηγήσεις έχουν «κοπεί», η διοίκηση δεν είχε να διαθέσει τόσο πολλά χρήματα…

Τελικά, όμως, βρέθηκε η χρυσή τομή. Η εταιρεία φυσικού αερίου δέχθηκε έναν διακανονισμό, που ήταν προς το συμφέρον και των δύο πλευρών. Η επίτευξη αυτής της συμφωνίας ήταν μια επιτυχία για τη διοίκηση του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου, που πιστεύω ότι διαχειρίστηκε πολύ σωστά αυτή τη δύσκολη υπόθεση. Η στάση που κράτησε, τελικά έφερε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ελπίζω ότι η λύση αυτή θα είναι μόνιμη και δεν θα έχουμε άλλες περιπέτειες. Αυτή την εβδομάδα, από όσο γνωρίζω, θα ξεκινήσουν και οι συζητήσεις της διοίκησης με τα σωματεία και τους γονείς, έτσι ώστε να οριστεί μία συνδρομή για τη χρήση των κολυμβητηρίων. Είναι κάτι που σίγουρα δεν μας αρέσει, γιατί η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων πρέπει να είναι δωρεάν για όλους, αλλά εδώ που φτάσαμε είναι μια κίνηση απαραίτητη.

Θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθεί μία λύση αμοιβαία αποδεκτή, που θα εξασφαλίζει ότι θα «βγάλουμε» το χειμώνα χωρίς νέα προβλήματα. Από τις αρχές του Δεκεμβρίου, άλλωστε, εμείς οι αθλητές της Εθνικής ομάδας θα πάψουμε να έχουμε την εναλλακτική λύση του Δημοτικού κολυμβητηρίου της Τούμπας, το οποίο μας εξυπηρετούσε τόσο καιρό.

Σε ό,τι αφορά τη δική μου αγωνιστική προετοιμασία, είναι λίγο νωρίς για να πω σε ποια κατάσταση βρίσκομαι, επειδή δεν έχω ακόμα τεστάρει τον εαυτό μου. Το ξεκίνημα της φετινής σεζόν ήταν πολύ δύσκολο, με όλα αυτά που προηγήθηκαν. Τώρα μόλις αρχίζω τις προπονήσεις με μεγάλες εντάσεις. Είμαι πάντως πολύ καλά στην υγεία μου και αυτό είναι το πιο θετικό.

Δυστυχώς, η οικονομική στενότητα επηρεάζει τη ζωή και τις δραστηριότητες όλων μας. Η κολυμβητική ομοσπονδία ανέστειλε κάθε αγωνιστική δραστηριότητα μέχρι το τέλος του 2011, λόγω έλλειψης χρημάτων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι βέβαιο θα γίνουν τα «Αλεξάνδρεια» στις αρχές Δεκεμβρίου. Σ’ αυτή τη διοργάνωση υπολόγιζα να κάνω την πρώτη μου εμφάνιση για τη νέα σεζόν και θα είναι κρίμα αν αναβληθεί. Σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, μπορεί να κάνω πρεμιέρα λίγο αργότερα στα «ΑΡΗΣ-τεια», το κολυμβητικό τουρνουά που διοργανώνει ο Άρης.

Υπάρχει όμως πολύς δρόμος μέχρι τότε. Ελπίζω ότι θα εκμεταλλευτώ τις εβδομάδες που μεσολαβούν, ώστε να δουλέψω σωστά και να μπορέσω να κάνω ένα καλό ξεκίνημα.

Σας ευχαριστώ πολύ που μοιραστήκατε τις σκέψεις μου. Όπως πάντα, θα περιμένω και τις δικές σας απόψεις και παρατηρήσεις, είτε για την κολύμβηση, είτε για την αγαπημένη μας ομάδα, τον Άρη, στον οποίο θα αναφερθώ την επόμενη φορά, ευχόμενος ότι θα μας δώσει αφορμές για να μιλήσουμε για ευχάριστα πράγματα!

To Top