ΝΒΑ: Στους τελικούς της Ανατολής το Μαϊάμι

Στους τελικούς της Ανατολής προκρίθηκε στο Μαϊάμι μετά την εκτός έδρας νίκη επί των Σίξερς στη Φιλαδέλφεια με 99-90. Οι Χιτ προκρίθηκαν με σκορ 4-2 και θα παίξουν στους τελικούς της περιφέρειας για δεύτερη χρονιά τα τελευταία τρία χρόνια, όπου περιμένουν τον νικητή του ζευγαριού μεταξύ των Σέλτικς και των Μπακς.

Κορυφαίος των νικητών ήταν για ακόμη ένα ματς ο Τζίμι Μπάτλερ, που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 32 πόντους, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 μπλοκ σε 43 λεπτά συμμετοχής. Πολύ κοντά σε απόδοση ήταν ο Μαξ Στρους με 20 πόντους και 11 ριμπάουντ ενώ 12 πόντους και 9 ριμπάουντ πρόσθεσε ο Πι Τζέι Τάκερ.

Για τους Σίξερς, που έχασαν τον Ντάνι Γκριν στην πρώτη περίοδο (τραυματίστηκε στο αριστερό γόνατο), ο Τζοέλ Εμπίιντ είχε 20 πόντους (9/24 σουτ), όσους είχε και ο Ταϊρίς Μάξεϊ ενώ 11 πόντους σημείωσε ο Τζέιμς Χάρντεν, που δεν σκόραρε στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο Ντάλας ο Λούκα Ντόνσιτς έφτασε πολύ κοντά στο triple double και οδήγησε τους Μάβερικς στην εύκολη νίκη επί του Φοίνιξ με 113-86. Έτσι η πρόκριση στους τελικούς της Δύσης θα κριθεί στο Game 7 που θα διεξαχθεί στο Φοίνιξ.

Ο Ντόνσιτς ήταν ασταμάτητος και τελείωσε τον αγώνα με 33 πόντους, 11 ριμπάουντ και 8 ασίστ. Τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Ρέτζι Μπούλοκ με 19 πόντους (5/11 τρίποντα) και Τζέιλεν Μπράνσον με 18 πόντους.

Για τους «ήλιους» ο ΝτιΆντρε Εϊτον είχε 21 πόντους και 11 ριμπάουντ, ο Ντέβιν Μπούκερ είχε 19 πόντους (6/17 σουτ) και 13 πόντους είχε ο Κρις Πολ.

To Top