ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Νεαρός, δάσκαλος το επάγγελμα, με μικρή Ευρωπαϊκή πείρα ο Χάνσεν

Νεαρός με μικρή Ευρωπαϊκή πείρα ο Τόρε Χάνσεν, ο διαιτητής που ορίστηκε να σφυρίξει το ντέρμπι της Κυριακής ΠΑΟΚ-Άρης.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Η “μεγαλύτερη” ευρωπαϊκή στιγμή του 41χρονου ρέφερι, ο οποίος ασκεί το επάγγελμα του δασκάλου, είναι η παρουσία του παιχνίδι Ελβετία-Ανδόρα (3-0) για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου το 2017, ενώ το 2016 ήταν ο ρέφερι στο παιχνίδι για τα προκριματικά του Τσάμπιονς λιγκ Ερυθρός Αστέρας-Βαλέτα Μάλτας (2-1).

Επίσης μετράει έξι παρουσίες στα προκριματικά του Europa League, με τελευταία αυτή της περιόδου 2017-18 Ντιναμό Βουκουρεστίου- Μπιλμπάο (1-1).

Στο Νορβηγικό πρωτάθλημα έχει 125 παρουσίες, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι φέτος σφύριξε στις 8 Ιανουαρίου το παιχνίδι Ελ Μασρί-Πυραμίντς (3-3) για την Αιγυπτιακή Πρέμιερ λιγκ.

Συνολικά στην καριέρα του σφύριξε σε 196 παιχνίδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χάνσεν έπαιξε ως ποδοσφαιριστής (μέσος) στην πατρίδα του, ενώ πέρασε κι από αγγλικές ομάδες, όπως η Γουόρκσοπ Τάουν και η Όσετ Τάουν, διαγράφοντας έτσι τη δική του ποδοσφαιρική διαδρομή.

Όταν κρέμασε τα παπούτσια του ασχολήθηκε με την προπονητική εντός συνόρων, ενώ ξεκίνησε να σφυρίζει το 2006, όταν έκανε το ντεμπούτο του στην έκτη κατηγορία. Προοδευτικά «σκαρφάλωσε» στις υψηλότερες κατηγορίες και το 2010 έφτασε στην Eliteserien. Έχει σήμα της FIFA από το 2013, ενώ το 2016 σφύριξε τον τελικό του Κυπέλλου Νορβηγίας κι αναδείχθηκε διαιτητής της χρονιάς.

Τα πλήρη στατιστικά του Χάνσεν:

 

To Top