Νερό στο κρασί τους με Καστίγιο και… «κάλαντα» συναίνεσης

Η υπόθεση του Νέρι Καστίγιο θα εξελιχθεί τελικά στο… πνεύμα των ημερών. Νερό στο κρασί τους βάζουν στη διοίκηση και η επόμενη μέρα της παρουσίας του παίκτη στον Άρη συνδυάζεται με… «κάλαντα» συναίνεσης.

Τελικά η σημερινή συνάντηση ανάμεσα σε διοίκηση και ποδοσφαιριστή δεν έγινε. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι δυο πλευρές δεν επικοινώνησαν. Αντίθετα μάλιστα, είχαν μια συζήτηση στα μέσα της εβδομάδας (!), με το βασικό σημείο της να συνοψίζεται στα όσα είχε πει δημόσια ο πρόεδρος της ΠΑΕ Θανάσης Αθανασιάδης στην τελευταία συνέντευξη τύπου.

Δηλαδή: «Στον Καστίγιο βασίστηκε μεγάλο κομμάτι, στο μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού, βάσει της αξίας του και των δυνατοτήτων του. Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία ανεύρεσης των αιτιών που τον οδηγούν -καθ’ ομολογία και του ίδιου- στο να έχει κατώτερη αγωνιστική προσφορά από την αναμενόμενη.

Θέλουμε να αποκομίσει ο Άρης το μέγιστο δυνατό όφελος από τον ποδοσφαιριστή, μέσα από την απόδοσή του.

Είναι θέμα του παίκτη, του προπονητή και φυσικά και της διοίκησης να συνταιριάσει και να βγάλει το μέγιστο δυνατό όφελος από αυτή την ιστορία».

Αυτό είναι, λοιπόν, και το πνεύμα της «γραμμής» της κιτρινόμαυρης διοίκησης και αναλύεται ως εξής – με το σκεπτικό πάντα να βγει ο  σύλλογος μόνο κερδισμένος από την υπόθεση Καστίγιο- μετά τη συζήτηση που είχαν:

1. Αναζητήθηκαν εκ νέου τα αίτια της αγωνιστικής ύφεσης του Καστίγιο. Ο ποδοσφαιριστής εξήγησε για ποιους λόγους δεν είναι ο παίκτης που θέλουν όλοι και ο ίδιος στον Άρη.

2. Δόθηκαν εξηγήσεις από τον ποδοσφαιριστή για τη συμπεριφορά του στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Η διοίκηση επισήμανε τον λανθασμένο τρόπο με τον οποίο αντέδρασε και διεμήνυσε ότι δεν μπορεί να περάσει αυτό απαρατήρητο.

3. Συζητήθηκε το πώς θα βρεθεί ο τρόπος ώστε μέσα στο γήπεδο να δουν όλοι έναν ποδοσφαιριστή που θα σηκώσει την ομάδα στην πλάτη του.

Από κει και πέρα, πρέπει να σημειωθεί ότι στο πνεύμα αυτό της συναίνεσης θα γίνει μια νέα συζήτηση και με τον Μίχαλ Πρόμπιερζ, προκειμένου να βρεθεί η αφετηρία, το νήμα για μια «νέα αρχή».

Παράλληλα, στην Αλκμήνης καταλαβαίνουν ότι δεν πρέπει τώρα να τραβήξουν το σχοινί στα άκρα, αντιλαμβανόμενοι ότι ο «καλός Καστίγιο» αγωνιζόμενος στο γήπεδο θα δώσει οφέλη για την ομάδα, ενώ παράλληλα υπάρχει πάντα ανοιχτό το «παράθυρο» ενδεχόμενης μεταγραφής, όπως πήγε να γίνει στην περίπτωση της Πουέμπλα, αλλά το θέμα κόλλησε στις αντιρρήσεις του ποδοσφαιριστή.

Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε σκέψη για πρόωρο διαζύγιο, θα έβαζε το θέμα σε μια πολύπλοκη διαδικασία, χωρίς άμεσα και ορατά οφέλη για την ομάδα, την ώρα που υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα…

 

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com! 

To Top