Ο Στέφανος Δέδας “σκανάρει” τον όμιλο του Άρη

Ο Στέφανος Δέδας έχει αντιμετωπίσει την Κίμκι στο ρωσικό πρωτάθλημα ως μέλος της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης. Έχει κάνει “σκάουτινγκ” για την αντίπαλο του Άρη στο Γιούροκαπ και μέσω του PRESSARIS εξηγεί τι πρέπει να προσέξουν οι κίτρινοι στην β’ φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Για την Κίμκι ο νεαρός τεχνικός τόνισε πως “είναι ομάδα που παρουσιάζεται διαφορετική στην Ευρώπη σε σχέση με την Ρωσία, λόγω του περιορισμού που υπάρχει στο ρωσικό πρωτάθλημα (επιβάλλεται να βρίσκονται δύο Ρώσοι στην πεντάδα). Εκτός Ευρώπης είναι πιο ευέλικτη σαν ομάδα, μπορεί να χρησιμοποιεί ο Κουρτινάιτις περισσότερα σήμερα. Στην Ρωσία είναι ψηλά στην βαθμολογία λόγω καλού προγράμματος και της νίκης της επί της ΤΣΣΚΑ. Έχει χάσει από πιο αδύναμη ομάδα, την Σπαρτάκ Πριμόριε, κάτι που δείχνει ότι δεν είναι ανίκητη. Θεωρώ πολύ δύσκολο να κερδίσει ο Άρης στη Μόσχα και όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους… Στο Αλεξάνδρειο δεν θα είναι έκπληξη αν ο Άρης κερδίσει, δίνω μεγάλη πιθανότητα να πάρει τη νίκη η ομάδα” και πρόσθεσε: “Τεχνικά η Κίμκι είναι ασταθής ομάδα και από παιχνίδι σε παιχνίδι και στην διάρκεια ενός αγώνα. Είναι ομάδα που μπορεί να χάσει και να κερδίσει τον οποιονδήποτε. Το πιο θετικό κομμάτι είναι οι καλοί Ρώσοι που έχει. Φριντζόν και Μόνια τα δίνουν όλα, παίζουν στο μέγιστο και αυτοί είναι που φτιάχνουν τον χαρακτήρα της ομάδας. Είναι αποδυναμωμένη μετά τη φυγή του Μοζγκόφ για το ΝΒΑ με τη λήξη του λόκ άουτ και η μεγαλύτερη απειλή είναι ο Κροάτης Λόντσαρ. Ο περιορισμός του στο Παλέ θα είναι το “κλειδί” για την αναμέτρηση”.

Για την Βιλερμπάν σχολίασε πως “τους έχω δει στα παιχνίδια με την Βαλένθια. Δεν είναι καθόλου ευφιής ομάδα. Στηρίζεται περισσότερα στα αθλητικά προσόντα των παικτών της, όπως οι περισσότερες γαλλικές ομάδες. Ο Άρης έχει τον πρώτο λόγο στο Αλεξάνδρειο, αλλά στην Γαλλία θα είναι δύσκολο να κερδίσει, γιατί δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό που θα δώσει εκεί η Βιλερμπάν”.

Για τη Ντόνετσκ υπογράμμισε πως “έχει προπονητή τον Σάσα Ομπράντοβιτς και είναι ομάδα που παίζει σερβικό μπάσκετ, με καλές αποστάσεις σε άμυνα και επίθεση, καλή κυκλοφορία της μπάλας. Ένα στοιχείο που πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Άρης είναι ότι στα περισσότερα εκτός έδρας παιχνίδια τους δεν έχουν ενέργεια, γιατί κάνουν συνέχεια κουραστικά ταξίδια λόγω του μέρους που είναι η έδρα τους. Δεν μπορούν να παίξουν πάντα σε υψηλό ρυθμό”.

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top