ΜΠΑΣΚΕΤ

Νετζήπογλου: “Ανδρώθηκα στον Άρη, τρέφω δυνατά συναισθήματα”

Ο Άρης ξεκίνησε δυναμικά τη σεζόν νικώντας πρόσφατα το Παναθηναϊκό . Ένα από τα παιδιά, που ξεχωρίζει και αποτελεί το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ είναι ο Όμηρος Νετζήπογλου, που χρόνο με το χρόνο βελτιώνεται κι εδραιώνεται στις συνειδήσεις όλων μας, είναι ένα πρότζεκτ με μεγάλες προοπτικές και μέλλον.
Βέβαια ο ίδιος ο νεαρός αθλητής, γνωρίζει πως χωρίς τη σκληρή δουλειά, δεν θα πάει πουθενά, γι’ αυτό σχεδόν όλο το καλοκαίρι, δεν ξεκουράστηκε σε μεγάλο βαθμό και προπονήθηκε πάνω στις αδυναμίες του κι αυτό θα τον κάνει καλύτερο παίκτη. Ας δούμε τι μας είπε παρακάτω, όπου μας έκανε και ένα-δυο αποκαλύψεις, σχετικά με τα όνειρά του.

Όμηρε μίλησε μας λίγο για το καλοκαίρι σου. Ξεκουράστηκες καθόλου ή το πρόγραμμα είχε μόνο μπάσκετ;

«Ξεκούραση; Όχι καμία σχέση. Το πρόγραμμα του καλοκαιριού περιλάμβανε μόνο μπάσκετ, έκανα ατομικές προπονήσεις με τους προπονητές μου (Μάτσικα και Ζάλογγο) και προσπάθησα να εξελιχθώ σαν παίκτης. Νομίζω πως όταν δεν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις και στην ηλικία που βρίσκομαι, οφείλω να κάνω τα πάντα για να γίνω η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Η ξεκούραση είναι απαραίτητη για το κορμί ενός επαγγελματία αθλητή, όμως αυτή την περίοδο, θέλω συνέχεια να βρίσκομαι σ’ ένα γήπεδο και να δουλεύω».

Τι συνέβη και στο Ευρωμπάσκετ U20 δεν πήγατε όσο μακριά θέλατε; Ήταν αγωνιστικό το πρόβλημα ή ψυχολογικό;

«Κάναμε καλή προετοιμασία με τους προπονητές μας, με τα παιδιά είχα εξαιρετικές σχέσεις και περιμέναμε να φτάσουμε πιο βαθιά στο Ευρωμπάσκετ. Δεν μπορώ να σου εξηγήσω ακριβώς τι δεν πήγε καλά, όμως ψυχολογικά ήμασταν στα πάνω μας. Αυτό που μπορώ να σου πω μετά από δύο μήνες που έχουν περάσει, είναι πως ενδεχομένως δεν είχαμε καλή επικοινωνία στο παρκέ κι αυτό μας δημιούργησε νεύρα και άγχος. Οι δύο ήττες στα πρώτα παιχνίδια, μας αποσυντόνισαν ή αν θες μας απογοήτευσαν περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε και στη συνέχεια δεν σηκώσαμε κεφάλι στο τουρνουά.

Έχω την πεποίθηση πως αδικήσαμε τους εαυτούς μας σε μεγάλο βαθμό και σίγουρα οφείλαμε να φτάσουμε τουλάχιστον μέχρι την οχτάδα. Στο μπάσκετ ότι αξίζεις παίρνεις, εμείς φανήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων και δίκαια αποκλειστήκαμε νωρίς από το Ευρωμπάσκετ».

ΣΤΟΧΟΣ ΜΟΥ Η ΕΘΝΙΚΗ

Πως ήταν η συνεργασία σου με τον κόουτς Γιατρά; Σε ενέπνευσε ως αθλητή και ως άνθρωπο;

«Δεν έχω κανένα παράπονο από τη συνεργασία μου με τον κόουτς Γιατρά, αλλά και με τους Ντούβα και Μάγειρα. Κάναμε σκληρή προετοιμασία, υπήρχε καλό κλίμα στις τάξεις της ομάδας και να σου πω παραδεχτώ όλα τα παιδιά ευχαριστηθήκαμε τη συμμετοχή μας με την εθνική ομάδα. Οικογένεια θα μας χαρακτήριζα και εδώ να σου πω, πως θα κάνω τα πάντα για να είμαι και στην Εθνική Ανδρών. Ήταν η τελευταία μου χρονιά με τις μικρές εθνικές, οπότε τώρα μεγάλος στόχος είναι η μεγάλη εθνική».

Μου κάνεις πάσα να σε ρωτήσω πως ένιωσες να είσαι δίπλα σε παίκτες κορυφαίους στην Ευρωλίγκα, αλλά και το ΝΒΑ…

«Εντάξει απίστευτη εμπειρία να κάνεις προπόνηση με παίκτες που έχουν μία τεράστια πορεία στο μπάσκετ. Ένιωσα δέος, όμως οι συμπαίκτες μου είπαν να χαλαρώσω και να προπονούμαι σκληρά. Ο Καλάθης, ο Παπανικολάου με συμβούλευαν πολύ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σου μιλάει χωρίς τουπέ, αν και είναι (για μένα) ο κορυφαίος παίκτης του ΝΒΑ. Μπορεί να μην έμεινα πολλές μέρες στη μεγάλη εθνική, όμως ήταν υπέροχη εμπειρία κι εύχομαι να την ξαναζήσω. Μεγάλο σχολείο είναι και ο Δημήτρης Ιτούδης, που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του και προσπαθεί να σε βελτιώσει στην παραμικρή λεπτομέρεια. Δεν σου κρύβω πως αυτή η διαδικασία μου έδωσε κίνητρο να εξελιχθώ και να επιδιώξω να βρίσκομαι συνέχεια στην προεπιλογή της Εθνικής αρχικά κι ύστερα να κάνω το βήμα παραπάνω».

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ

Να φανταστώ στην ερώτηση ποιον εκ των τριών (Αντετοκούνμπο, Ντόντσιτς, Γιόκιτς) προτιμάς η απάντηση είναι προφανής έτσι;

«Ε ναι. Θα επέλεγα τον Γιάννη χωρίς δεύτερη σκέψη, τώρα που τον γνώρισα κιόλας τον συμπάθησα σε μεγάλο βαθμό. Ο άνθρωπος είναι απίστευτος παίκτης, κάνει απίθανα πράγματα στο παρκέ, ενώ είναι πολύ απλός και δουλευταράς. Έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα, δεν το αποχωρίζεται ποτέ κι αυτό τον κάνει να ξεχωρίζει. Δεν είναι τυχαία εκεί που βρίσκεται και νιώθω ευλογημένος, που τον έζησα έστω και για μικρό χρονικό διάστημα».

 

Θα σε πάω άλλου τώρα. Πως ήταν η περσινή σεζόν με τον Άρη; Την ευχαριστήθηκες, κατακτήσατε τους στόχους σας;

«Νομίζω πως πραγματοποιήσαμε μία καλή σεζόν, η οποία λίγο στο τέλος την χαλάσαμε εμείς. Κάναμε κάποιες ήττες, που μας στοίχισαν μία πιο ανταγωνιστική πορεία, όμως σε γενικότερο πλαίσιο ο σύλλογος έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθειά μας. Ήμασταν μαζί στα εύκολα και στα δύσκολα και μεγάλο μερίδιο σε αυτό είχε ο προπονητής μας ο κύριος Καστρίτης. Νομίζω παίξαμε όμορφο μπάσκετ κι αν ήμασταν λίγο πιο έμπειροι σαν σύνολο, θα καταφέρναμε περισσότερα πράγματα».

Τι συναισθήματα έχεις για τον Άρη; Τι νιώθει για τον σύλλογο, δεδομένου πως είσαι εκεί από την ηλικία των 16 ετών;

«Για τον Άρη δεν υπάρχουν πολλά λόγια να πω. Βρίσκομαι στην ομάδα από το παιδικό τμήμα, ανδρώθηκα εδώ και φυσικά τρέφω πολύ δυνατά συναισθήματα για τον οργανισμό. Έχω μάθει πολλά πράγματα ως άνθρωπος και ως αθλητής και εννοείται έχω δεθεί με τους ανθρώπους της ομάδας»

Είσαι μόλις 20 χρονών. Τι έχεις βελτιώσει στο παιχνίδι σου και τι πρέπει να εξελίξεις ακόμα περισσότερο;

«Θα σου απαντήσω που χρειάζομαι βελτίωση, Σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού μου, ντρίμπλα, σουτ, πάσα και στην ταχύτητα. Ο ανταγωνισμός εκεί έξω είναι τεράστιος και πρέπει να γίνομαι καλύτερος, προπόνηση με την προπόνηση, παιχνίδι με το παιχνίδι. Επιπλέον κάτι που δουλεύω συνέχεια είναι το κορμί μου, καθώς το σύγχρονο μπάσκετ επιβάλλει να είσαι δυνατός και ν’ αντέχεις τους κραδασμούς.

Φυσικά οι αποφάσεις μου μέσα στα παιχνίδια, πρέπει να γίνουν πιο άμεσες και καίριες, όμως πιστεύω τη φετινή αγωνιστική περίοδο θα είμαι καλύτερος».

Τι φιλοδοξίες έχεις από τον εαυτό σου αναφορικά με το μπάσκετ; Με τι θα είσαι ευχαριστημένος;

«Δεν έχω να σου απαντήσω κάτι συγκεκριμένο πάνω σ’ αυτό. Ονειρεύομαι πολλά για τον εαυτό μου και οι φιλοδοξίες μου είναι μεγάλες. Θέλω να χαίρομαι αυτό που κάνω, να παίζω μπάσκετ και νιώθω τυχερός που έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Σίγουρα θέλω να παίξω σε υψηλό επίπεδο, να δοκιμαστώ, αν και είμαι ένας άνθρωπος που ευχαριστιέμαι το παιχνίδι.

Αν έχω την υγεία μου, τότε δεν φοβάμαι τίποτα κι ελπίζω να κάνω μία αξιοπρόσεκτη καριέρα, όπου θα είμαι περήφανος με τον εαυτό μου και την προσπάθεια που έκανα».

Αν σε υπέγραφε αύριο μία ομάδα, ποια θα προτιμούσες και γιατί;

«Από μικρό παιδί υποστηρίζω τη Ρεάλ Μαδρίτης και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ, οπότε θα πήγαινα εκεί, χωρίς δεύτερη σκέψη. Μ’ αρέσει αυτό το κλαμπ, το αγαπάω πολύ και φυσικά, δεν χάνω ματς είτε της ποδοσφαιρικής, είτε της μπασκετικής ομάδας. Δεν αιθεροβατώ για να μην παρεξηγηθώ, όμως ένα όνειρο μου είναι η Ρεάλ Μαδρίτης και μακάρι κάποτε να το πραγματοποιήσω».

Πηγή: Έντυπη έκδοση Zone Press T41

To Top