Νικήτρια η Ντόρτμουντ στην Πόλη με φοβερό Μπέλινγκαμ (video)

Καθοδηγούμενη από έναν καταπληκτικό Τζουντ Μπέλινγκαμ και με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να σκοράρει και πάλι, η Ντόρτμουντ πέρασε με 2-1 από την Κωνσταντινούπολη απέναντι στην Μπεσίκτας για την πρεμιέρα του τρίτου ομίλου του Champions League.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στο ματς και η Μπορούσια χρειάστηκε τις επεμβάσεις του Κόμπελ για να αντέξει στην πίεση των πρώτων λεπτών. Αφού πέρασε η… μπόρα, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά και κυριάρχησαν στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου. Στο 20’ από την πάσα με τη μία του Μενιέ ο Μπέλινγκαμ με σουτ στην κίνηση από πλάγια θέση άνοιξε το σκορ.

Η Ντόρτμουντ απείλησε με Χάαλαντ και Μπραντ στα επόμενα λεπτά και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έφτασε σε δεύτερο τέρμα. Η φοβερή προσπάθεια του Μπέλινγκαμ από αριστερά έφερε τον Νορβηγό φορ σε επίκαιρη θέση και το 0-2 ήρθε εύκολα.

Στο δεύτερο μέρος οι Γερμανοί διαχειρίστηκαν με άνεση το προβάδισμά τους απειλώντας και για περισσότερα γκολ με τον κορυφαίο Μπέλινγκαμ και τoυς Γκερέιρο, Μενιέ και Κνάουφ (δοκάρι στο 92’). Η Μπεσίκτας απέκτησε σφυγμό, όταν στο 94’ από εκτέλεση φάουλ του Πιάνιτς ο Μοντέρο σκόραρε με κεφαλιά, αλλά στα εναπομείναντα 3-4 λεπτά του έξτρα χρόνου δεν μπόρεσε καν να απειλήσει.

H πρώτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου

Μπεσίκτας-Ντόρτμουντ 1-2
(94’ Μοντέρο-20’ Μπέλινγκαμ, 45+3’ Χάαλαντ)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Άγιαξ 22:00

Το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής:
Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου
Άγιαξ-Μπεσίκτας 19:45

To Top