Νικητής στην Εμίλια Ρομάνα ο Λιούις Χάμιλτον, πρωταθλήτρια η Mercedes με ρεκόρ!

Με το πρώτο της 1-2 στην Ίμολα, η Mercedes έγραψε ιστορία. Η ομάδα του Τότο Βολφ έγινε η πρώτη που κατακτά επτά σερί πρωταθλήματα και έσπασε το ρεκόρ της Ferrari που από το 1999 μέχρι το 2004 κατέκτησε έξι.

Ο Λιούις Χάμιλτον νίκησε και πάλι και είναι ένα grand prix μακριά από το 7ο! Ο Βρετανός αν και παραπονέθηκε πως τα ελαστικά του ήταν σε κακή κατάσταση λίγους γύρους μετά βρέθηκε πρώτος μετά από πιτ στοπ των Μπότας και Φερστάπεν.

Ο Χαμ έκανε τρομερό αγώνα πίεσε το μονοθέσιό του και βρήκε το κενό που έψαχνε χάρη σε virtual SC. Μπήκε στα pit άλλαξε ελαστικά και μετά χάθηκε…

Ο έτερος πιλότος της Mercedes, είχε πρόβλημα στο μονοθέσιό του και σε κάθε γύρο έκανε λάθος και κάποια στιγμή το πλήρωσε αφού o Φερστάπεν τον πέρασε, ωστόσο ο Ολλανδός έμεινε εκτός αγώνα καθώς η Red Bull παρέδωσε… πνεύμα.

Μετά την εγκατάλειψη του Μαξ, είχαμε ΑΑ και έγινε ένας… χαμός. Ο Ράσελ προσπαθώντας να ζεστάνει τα ελαστικά του πίσω από το ΑΑ, καρφώθηκε στις μπαριέρες και το ΑΑ συνεχίστηκε για μερικούς ακόμα γύρους.

Στα pit όλα πήγαν καλά αν εξαιρέση κανείς πως ο Στρολ, ξέχασε να πατήσει φρένο και σήκωσε στον αέρα έναν από τους μηχανικούς της ομάδας του. Όλα έδειχναν πως το grand prix θα αποκτήσει ζωή αλλά ένα ακόμα λάθος του Μπότας, δεν έδωσε παραπάνω αγωνία στον αγώνα της Ίμολα με τον Χάμιλτον να παίρνει μια εύκολη (για το ταλέντο και το μονοθέσιο του νίκη).

Την τριάδα στο βάθρο έκλεισαν ο Μπότας και ο Ρικιάρντο (δεν ξέχασε το τελετουργικό με το παπούτσι αυτή τη φορά), με τον Κβίατ να χάνει το βάθρο για πολύ λίγο. Τέταρτος ήταν ο Λεκλέρκ που δεν αντιμετώπισε πρόβλημα σε αντίθεση με τον Φέτελ, που ο αγώνας του καταστράφηκε λόγω κακού pit stop.

Την δεκάδα έκλεισαν στην Ίμολα οι: Πέρεζ, Σάινθ που γλίτωσε από τετ α κε του Άλμπον, Νόρις, Ράικονεν (!!) και Τζιοβινάτσι.

 

To Top