ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σε… καραντίνα η (κιτρινόμαυρη) κορυφή από τον Άρη! Ψυχωμένη εμφάνιση και 5η φετινή νίκη (1-0)!

Με εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο 45λεπτο, ο Άρης -παρά τις επτά απουσίες του- ήταν πολύ ανώτερος και κέρδισε με το “φτωχό” 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης για την 7η αγωνιστική, με αυτογκόλ του Πασαλίδη στο 55΄. Μόνοι πρώτοι οι κιτρινόμαυροι με 16 βαθμούς, στο +3 από Ολυμπιακό. Μπορούσαν και περισσότερα γκολ οι παίκτες του Μάντζιου, εξαιρετικοί Γκάμα και Τζέγκο, δυο καθοριστικές επεμβάσεις του Σιαμπάνη στο ντεμπούτο του. Ντεμπούτο και για Μπεναλουάν-Σίλβα. 

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Στο τέρμα ο Σιαμπάνης για τον Άρη, δεξιά ο Σούντγκρεν, αριστερά ο Σάκιτς με τους Δεληζήση και Μπεναλουάν στα στόπερ. Στα χαφ οι Τζέγκο με Ματίγια με τους Ματέο, Γκάμα και Μαντσίνι πίσω από τον Μάνο.

Για τον Αστέρα: Παπαδόπουλος στην εστία, δεξιά ο Κώτσιρας, αριστερά ο Τασουλής, με τους Σουάρεθ-Πασαλίδη στα στόπερ. Μουνάφο και Βαλιέντε στα χαφ, ο Ριέρα 10άρι, Τιλίκα-Ρετζίς στα άκρα και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπαράλες.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΑΛΛΑ…

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Άρη να έχει τον πρώτο λόγο στον αγώνα, την κυκλοφορία και την κατοχή και τον Αστέρα να περιμένει τις κόντρα επιθέσεις. Δύο μεγάλες ευκαιρίες για τον Άρη σε ένα λεπτό, στο 15΄! Ο Ματέο αρχικά δεν τελείωσε μόνος την φάση παρότι πάτησε μεγάλη περιοχή (μετά από λάθος παίκτη του Αστέρα), έδωσε στον Μάνο δεξιά που άργησε, δεν σούταρε και δεν έδωσε καλή πάσα στον Γκάμα. Στη συνέχεια της φάσης ο Μαντσίνι, πλάσαρε από την μεγάλη περιοχή, αλλά ο Παπαδόπουλος έδιωξε σε κόρνερ!

Μία κεφαλιά του Μπεναλουάν στο 21΄και ένα σουτ του Μαντσίνι στο 22΄δεν βρήκαν εστία. Ο Αστέρας είχε την πρώτη του καλή ευκαιρία στο 25΄, με τον Πασαλίδη να παίρνει αμαρκάριστος την κεφαλιά από τα αριστερά και ο Σιαμπάνης με σπουδαία επέμβαση παραχώρησε το κόρνερ!

Πολύ ωραία ενέργεια του Γκάμα στο 35΄, πάσα στον Μάνο που ξεπέρασε όμορφα έναν αντίπαλο, έκανε το σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, κόρνερ στην γωνία του ο Παπαδόπουλος, στην τελευταία καλή ενέργεια στο πρώτο ημίχρονο.

ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΡΗ ΚΑΙ… ΓΚΟΛ!

Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν με… φόρα στο δεύτερο 45λεπτο, αποδεικνύοντας την ανωτερότητά τους. Ο Μάνος έχασε την ευκαιρία να κάνει ένα καλό τελείωμα στο 46΄, στην μεγάλη περιοχή, ενώ στο στο 51΄, από ένα λάθος διώξιμο της άμυνας του Αστέρα στο φάουλ του Ματίγια, ο Έλληνας φορ φάτσα με το τέρμα δεν έπιασε γεμάτο το σουτ. Γύρισμα του Γκάμα στη συνέχεια, σε κόρνερ ο Πασαλίδης την τελευταία στιγμή.

Στο 54΄, σέντρα του Τζέγκο, μπήκε στην φάση ο Μάνος, αλλά το σουτ με το αριστερό από την μεγάλη περιοχή ο Γκάμα, με την μπάλα να καταλήγει άουτ!

Στο επόμενο λεπτό, 55΄, ξανά ο Γκάμα από τα δεξιά έκανε την κίνηση μετά την πάσα του Ματίγια, γύρισε με δύναμη στο πέναλτι και ο Πασαλίδης με προβολή έβαλε το αυτογκόλ, δίνοντας το προβάδισμα (1-0) στον Άρη!

ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη, στο 56΄να τελειώσει το ματς, ο Ματέο στον Μαντσίνι που δεν τελείωσε την φάση μόνος, γύρισε με την άμυνα του Αστέρα να διώχνει, πριν αυτή καταλήξει σε παίκτη των κιτρινόμαυρων.

Φοβερή ενέργεια του Σίλβα (επίσημο ντεμπούτο), στο 64΄, πέρασε δύο παίκτες του Αστέρα, το πλασέ του όμως δεν ήταν δυνατό, μόλις πάτησε στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή, μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος. Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη στο 67΄. Ο Ματέο στον Σίλβα που κέρδισε στο σπριντ τον Κώτσιρα, σουτ και η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Παπαδόπουλου από τα αριστερά.

Στο 70΄ο Ματέο πέρασε τους πάντες, ανατράπηκε στην μεγάλη περιοχή, τίποτα από τον Φωτιά. Κάποια σουτ του Αστέρα δεν απείλησαν τον Σιαμπάνη, ενώ στο 83΄, ο Μάνος νικήθηκε από τον Παπαδόπουλο, μόνος του από τα αριστερά σε μία φάση που έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Αστέρα. Στο 89′ ο Μάνος βιάστηκε, σουτ από τα δεξιά, σε κόρνερ δύσκολα ο Παπαδόπουλος.

Στο 90′, ο Μπαράλες πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Σιαμπάνης ήταν και πάλι εκεί, διώχνοντας εντυπωσιακά την μπάλα που είχε τροχιά προς την εστία του!

Ο Άρης παρέμεινε αήττητος, πέτυχε την 5η νίκη του φέτος σε 6 ματς. Μόνος πρώτος στην κορυφή, ενώ την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται την ΑΕΚ, στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

ΑΡΗΣ (Α. Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Σάκιτς, Μπεναλουάν, Δεληζήσης, Τζέγκο, Ματίγια (85΄Λόπεθ), Μαντσίνι (60΄Σίλβα), Μάνος, Mατέο, Γκάμα (77΄Κάτσε)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μ. Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τασουλής, Σουάρεθ, Πασαλίδης, Μουνάφο, Βαλιέντε, Ριέρα (72΄Ιγκλέσιας) (60΄Γκόμεζ), Λέο Τιλίκα (72΄Σίτο), Μπαράλες, Ρετζίς (60΄Ορόσκο)

Διαιτητής: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)

Βοηθοί: Αντώνης Σινιοράκης (Χανιά) – Γιώργος Χριστάκογλου (Χαλκιδικής)

4ος :Γιώργος Βρέσκας (Πιερίας)

VAR: Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας) – Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας)

To Top