ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νικολαΐδης: «Δίχασαν τον κόσμο, ‘έκλεισα’ ως παράγοντας, μόνο στην κερκίδα»

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης αναφέρθηκε στην παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο της Κοινωνίας Μελών Άρη, αλλά και στην κατάσταση που υπάρχει σήμερα στον σύλλογο…

Αναλυτικά τα όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis», με αφορμή την παραίτησή του μαζί με τον Γιάννη Γρανούζη:

Για την τιμή που του έγινε να σηκώσει την ελληνική σημαία στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων: «Είμαι υπερβολικά ευτυχισμένος που θα σηκώσω την σημαία. Δεν περίμενα κάτι τέτοιο ποτέ. Είναι πολύ σημαντικό για μένα όλο αυτό. Έβλεπα σε άλλες Ολυμπιακές διοργανώσεις άλλους αθλητές να μπαίνουν πρώτοι στο στάδιο και έλεγα μακάρι να μου συμβεί και σε μένα αυτό. Ευχαριστώ τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Καπράλο και όσους με επέλεξαν γιατί είναι μια τεράστια τιμή για εμένα».

Για την παραίτησή του από το ΔΣ της ΚΜΑ και το μέλλον της ομάδας: «Οι τύχες του Άρη είναι σε αυτούς που επέλεξαν να αναλάβουν και πάλι τις τύχες της ομάδας. Υπήρχε μια εμπάθεια για εμάς από συγκεκριμένα άτομα. Τα ίδια άτομα που δίχασαν τη ομάδα τα τελευταία 4 χρόνια είναι αυτά που ευαγγελίζονται και βγαίνουν μπροστά ότι μπορεί να τα καταφέρουν. Το εύχομαι.

Δεν κρίθηκα για την αθλητική μου ιδιότητα αλλά για την παραγοντική και καλά έκαναν. Με 200 άτομα που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία για να διαμαρτυρηθούν έλεγαν ότι ήταν έκρηξη του λαού του Άρη, αφού νομίζουν ότι είναι τέτοια η δυναμική της ομάδας. Αποφασίσαμε να κάνουμε στη άκρη για το καλύτερο μέλλον της ομάδας. Ό,τι κάναμε το κάναμε για το καλό της ομάδας. Τα πεπραγμένα μας και η στάση που κρατήσαμε είναι ότι παίρναμε τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις. Ελπίζω η επόμενη μέρα να είναι καλύτερη και απόφασή μας να αποδειχθεί σωστή».

Για την στάση που κράτησε το ΔΣ της ΚΜΑ στα οικονομικά όσο ο ίδιος ήταν παρών:«Μπορεί να έλλειπα από τη Θεσσαλονίκη λόγω υποχρεώσεων αλλά πάντα είχα ενημέρωση και ήμουν ενεργός. Ακόμη και οι κατηγορίες που μας απαγγέλθηκαν ήμουν και εγώ παρών. Όταν εμφανίστηκαν κάποια νούμερα μπροστά μας τύχαινε να είναι όταν η ομάδα είναι σε δεινή βαθμολογική θέση και θα έλεγα ό,τι κάνουμε κακό στην ομάδα αν τα εμφανίζαμε τότε. Πάντα προσπαθούσαμε να ενημερώνουμε και ό,τι ξέρουν για τα οικονομικά το ξέρουν από εμάς. Πως γίνεται να έλεγαν ότι δεν εμφανίζαμε τα οικονομία; Είναι οξύμωρο όλο αυτό.
Προσπαθήσαμε να προλάβουμε καταστάσεις και ήταν η βούληση του κόσμου και των μελών της Λέσχης να παραταθεί η θητεία της διοίκησης. Πρέπει να αναζητηθούν οι πραγματικοί υπαίτιοι της ιστορίας και να μου αποδοθούν οι ευθύνες που μου αναλογούν».

Για τη λύση που μπορεί να βρεθεί: «Λύση είναι η συσπείρωση αλλά υπήρχαν πάντα φωνές που δεν βοηθούσαν την ομάδα και κάποιες από αυτές μας εμπόδιζαν να εξασφαλίσουμε ακόμη και την αδειοδότηση. Ο κ. Γρανούζης προσπάθησε να βρει ανθρώπους να βοηθήσουν την ομάδα, αλλά πλέον όλες αυτές σταματάνε γιατί θα αναλάβουν άλλοι. Υπάρχει πίκρα, αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα αποδειχθείς σε καλό όλο αυτό. Είμαι στενοχωρημένος γιατί μου αποδίδονται ευθύνες που δεν πρέπει.
Όλος ο κόσμος δεν γίνεται να μας αγαπάει και με ενδιαφέρει η κρίση και η γνώμη ανθρώπων που εκτιμώ. Το παραγοντικό κομμάτι στον Άρη για μένα κλίνει. Θεωρώ πως είναι τρελό να μου ζητηθεί να επανέλθω. Από εδώ και πέρα θα βρίσκομαι μόνο στην κερκίδα για να βοηθάω την ομάδα».

Για τις βλέψεις του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου: «Υπάρχει κούραση και έχουμε κάνει πολλές προπονήσεις. Ελπίζω να βρίσκομαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να είμαι άξιος να διεκδικήσω ένα μετάλλιο».

To Top