Νικολαΐδης στο PRESSARIS: «Μαζί με την σημαία, να υψώσουμε το ελληνικό φρόνημα!»

Το βράδυ της 27ης Ιουλίου, ολόκληρος ο πλανήτης θα έχει το βλέμμα στραμμένο σ’ έναν περήφανο Έλληνα και… Αρειανό: Στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, ο οποίος θα μπει πρώτος στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, ως σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής! Ο δις «ασημένιος» Ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο μοιράστηκε τη χαρά του με το PRESSARIS, αποκαλύπτοντας ότι αυτό που ζει είναι μεγαλύτερο από κάθε όνειρο…

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να εμπιστευθεί τη γαλανόλευκη στον 33χρονο πρωταθλητή, ο οποίος δήλωσε στο PRESSARIS ότι αυτή η τιμή είναι ανώτερη από τα δύο Ολυμπιακά μετάλλια που έχει κερδίσει: «Είναι μία από τις δύο μεγαλύτερες στιγμές της αθλητικής μου καριέρας, μαζί με την επιλογή μου ως πρώτου λαμπαδηδρόμου στην Αρχαία Ολυμπία, πριν από τους Αγώνες του Πεκίνου το 2008. Κι αυτό, επειδή δεν πρόκειται για μια αγωνιστική επιτυχία, αλλά για μια σπάνια αναγνώριση της προσπάθειάς μου. Αυτή η τεράστια τιμή αποτελεί τη μέγιστη δικαίωση των κόπων και της διαδρομής μου στον αθλητισμό. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, που με επέλεξε».

Ο Νικολαΐδης προσπάθησε να… βρεθεί νοερά από τώρα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, εκεί όπου θα μπει πρώτος μεταξύ των περίπου 11.000 κορυφαίων αθλητών του πλανήτη, στην τελετή έναρξης της 27ης Ιουλίου, ενώ θα τον παρακολουθούν δισεκατομμύρια τηλεθεατές: «Δεν βρίσκω λόγια για να περιγράψω αυτά που νιώθω, επειδή τα συναισθήματα με πλημμυρίζουν. Φαντάζομαι ότι εκείνη την στιγμή, θα είναι ακόμα πιο απερίγραπτα… Ανυπομονώ να ζήσω αυτή τη μοναδική εμπειρία».

Παράλληλα, όμως, θα είναι η ευκαιρία να στείλει ένα μήνυμα δύναμης, περηφάνιας και αξιοπρέπειας στους απανταχού Έλληνες: «Είμαι περήφανος που θα μπω πρώτος απ’ όλους τους αθλητές στο Ολυμπιακό στάδιο, ως σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής. Ελπίζω και εύχομαι να μπορέσω, μαζί με την ελληνική σημαία, να υψώσω και το φρόνημα των Ελλήνων, σ’ αυτή την τόσο δύσκολη στιγμή που ζούμε. Να αισθανθούμε όλοι μας δυνατοί και περήφανοι».

Και φυσικά, η σημαία θα είναι το καλύτερο… γούρι στην προσπάθειά του να στεφθεί χρυσός Ολυμπιονίκης για πρώτη φορά στην καριέρα του. Στην τέταρτη συνεχόμενη Ολυμπιακή συμμετοχή του, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης θα αγωνιστεί στην κατηγορία των +80 κ. του τάε κβον ντο, στις 11 Αυγούστου, δηλαδή μία ημέρα πριν πέσει η αυλαία των Αγώνων στο Λονδίνο.
Αν όλα πάνε καλά, δεν αποκλείεται να του εμπιστευθούν την ελληνική σημαία και στην τελετή λήξης της 12ης Αυγούστου, έστω κι αν κάτι τέτοιο δεν συνηθίζεται από το πρωτόκολλο. Για χάρη ενός χρυσού Ολυμπιονίκη, μπορεί αυτή τη φορά γίνει μια εξαίρεση…

To Top