Νικολαϊδης: “Απέραντη χαρά και τιμή”

Απέραντη χαρά και τιμή νιώθει ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης που θα είναι ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο δύο φορές ασημένιος Ολυμπιονίκης μίλησε από την πρωτεύουσα της Αγγλίας για τις προκλήσεις που έχει μπροστά του.

Οι δηλώσεις του Αλέξανδρου Νικολαϊδη στον “NOVA ΣΠΟΡ FM”:

Για το Ολυμπιακό Χωριό: «Δεν έχω προλάβει να το δω ολόκληρο ακόμα αλλά όσο έχω δει είναι πολύ όμορφο. Σίγουρα καλύτερο από εκείνο στο Πεκίνο. Ακόμα δεν έχει γεμίσει αλλά μέσα στις επόμενες δύο με τρεις μέρες θα γίνει και αυτό. Πιστεύω ότι όλα είναι μία χαρά μέχρι τώρα».

Για τα οικονομικά προβλήματα αρκετών χωρών και πόσο μπορεί να επηρεάσουν τους αθλητές: «Δεν ξέρω πώς μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που θα αγωνιστούν οι αθλητές αυτό. Δεν βρίσκω τρόπο να γίνει κάτι τέτοιο. Σίγουρα υπήρξε ελλιπής προετοιμασία για κάποιους αλλά αυτό εδώ που φτάσαμε δεν μπορεί να είναι δικαιολογία. Εμένα δεν θα με επηρεάσει. Έχω μέρες να φτάσω στο επίπεδο που θέλω και είμαι σίγουρος ότι η δική μου απόδοση θα είναι πολύ καλή. Εκείνη την μέρα βέβαια όλα θα παίξουν ρόλο. Και η τύχη και οι αντίπαλοι… Εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω αυτό το πράγμα ως δικαιολογία. Εγώ έχω κάνει ότι καλύτερο μπορούσα και ελπίζω ότι θα πάνε όλα καλά».

Για την δική του απόδοση: «Όλα θα εξαρτηθούν από εκείνη την μέρα. Αν βάλεις καλά στο μυαλό σου ότι πρέπει να κερδίσεις όποιον εμφανιστεί μπροστά σου για να φτάσεις στην κορυφή, τότε το θέμα μπαίνει στην σωστή διάσταση. Η συμμετοχή στους Αγώνες είναι δύσκολη και αυτό δείχνει το υψηλό επίπεδο που υπάρχει».

Για την διαφορά των Ολυμπιακών Αγώνων με τις υπόλοιπες μεγάλες διοργανώσεις: «Η ψυχολογία είναι διαφορετική και η αύρα που υπάρχει. Αυτό τους κάνει σημαντικούς. Όλοι οι αθλητές από την προετοιμασία μέχρι τώρα, βάζουν τα δυνατά τους και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Όλοι οι αθλητές το θεωρούν ξεχωριστό και υπερβάλλουν εαυτό στους Αγώνες».

Για την δική του επιλογή να είναι σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής: «Τα συναισθήματα μου ήταν απέραντη χαρά και τιμή. Από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές για μένα. Είναι νέα εμπειρία και την περιμένω… Για μένα είναι μεγάλη τιμή που με διάλεξε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Τους ευχαριστώ όλους και ελπίζω να τους κάνω υπερήφανους».

To Top