Νικ Καλάθης: Η άγνωστη ζωή και η καταγωγή από την Λήμνο

Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ έχει καταφέρει να κάνει ξανά όλους τους Έλληνες περήφανους πετυχαίνοντας  μια σειρά από νίκες στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Οι παίκτες μας συγκινούν κάθε φορά τόσο με τις επιδόσεις τους, όσο και με την ψυχή με την οποία παίζουν.

Πολλά έχουν γραφτεί για αυτούς και το ταλέντο τους, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι κάποιοι θα μείνουν στην ιστορία. Ένας από αυτούς που θα μείνουν στην ιστορία τόσο για για το ταλέντο του, όσο και για τον ξαφνικό τρόπο που έγινε γνωστός στους Έλληνες, είναι ο Νικ Καλάθης.

Βλέπετε, ο διεθνής άσσος μπορεί να μαγεύει στα παρκέ τους φίλους του μπάσκετ, λίγοι όμως ξέρουν για τη ζωή του. Όπως λίγοι είναι εκείνοι που ξέρουν ότι ο Νικ Καλάθης κατάγεται από τη Λήμνο.

Ο παππούς του μπασκετμπολίστα είναι Έλληνας από τη Λήμνο. Σε ηλικία 21 ετών μετανάστευσε στη Νέα Υόρκη, ενώ μάλιστα στις αρχές της δεκαετίας 1920-30 είχε διατελέσει πρόεδρος της «Παλλημνιακής Αδελφότητας Ήφαιστος». Ο πατέρας του, Γιάννης, πραγματοποιεί συχνά ταξίδια στην Ελλάδα και ήταν ο πρώτος του δάσκαλος στο μπάσκετ και προπονητής του από τα 7 έως τα 17 του χρόνια.

Βέβαια, ο Nicholas (Nick) William Calathes (για τους Αμερικανούς Καλέιθες, η ελληνική ταυτότητά του όμως αναγράφει Καλάθης) δεν είναι άγνωστος στους πραγματικούς φίλους του μπάσκετ. Ο μπασκετμπολίστας εντυπωσίαζε, όταν με τη Φλόριντα τη διετία 2007 – 2009 σάρωνε τα πάντα στο διάβα του. Μάλιστα την περίοδο 2008 – 2009 είναι ο μοναδικός παίκτης στην Αμερική που έχει μέσο όρο 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Είναι που ο Νικ δεν κρύβει ότι το όνειρό του είναι να παίξει στο ΝΒΑ…

Πηγή: limnosfm100.gr

To Top