Στο τραπέζι και η “καυτή πατάτα” της εκκαθάρισης της ΠΑΕ

Πέρα από τις καθοριστικές αποφάσεις για το “αύριο” του Άρη υπάρχει πάντα η “καυτή πατάτα” της εκκαθάρισης της ΠΑΕ, κάτι που απασχολεί παράγοντες και νομικούς, με τους τελευταίους να πρέπει να σηκώσουν ένα μεγάλο βάρος που θα κρίνει την ομαλή πορεία του συλλόγου για την απαλλαγή από τα χρέη.

Σε μια από τις τελευταίες συναντήσεις μπήκε στο “τραπέζι” και το θέμα της εκκαθάρισης. Οι νομικοί ανέλυσαν στα μέλη του ΑΣ, αλλά και της ΠΑΕ (Παπαδόπουλος, Κωνσταντινίδης, Κλεώπας) τι ισχύει με βάση τη νομοθεσία σήμερα.

Δεν χρειάζεται να ειπωθεί και πάλι το αυτονόητο ότι η εκκαθάριση της ΠΑΕ είναι ένας ανηφορικός και δύσβατος δρόμος και κρύβει πολλούς κινδύνους,

Είναι γνωστό επίσης ότι αναμένονται πολλές νομικές αντιδράσεις των πρώην παραγόντων που πέφτουν πάνω τους τα χρέη (Ματθαίου, Σκόρδας, Αθανασιάδης, Ζαμπέτας).

Σύμφωνα πάντως με τα όσα ειπώθηκαν και πρόσφατα, η παρουσία της ομάδας στη Γ΄εθνική είναι μια παράλληλη διαδικασία με το “βουνό” που λέγεται εκκαθάριση.

Διαδικαστικά πρέπει πρώτα να οριστεί η γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ. Σε αυτήν οι μεγαλομέτοχοι (ΚΜΑ και ΑΣ) θα πάρουν και τυπικά την απόφαση λύσης της εταιρείας.

Προηγουμένως, βέβαια, θα πρέπει να καλυφθούν τα κενά στη διοίκηση της ΚΜΑ μετά την παρουσία του Λάζαρου Παπαδόπουλου στην ΠΑΕ και την παραίτηση του Κώστα Τατάκη. Όπως τονίστηκε στην τελευταία συνάντηση έχουν βρεθεί τα τρία πρόσωπα που θα μπουν στη διοίκηση του φορέα για να γίνουν όλα σύμφωνα με το νόμο…

To Top