Τον… οδικό άξονα πάνω στον οποίο θα πρέπει να κινηθεί η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση για να καταφέρει να είναι και αποτελεσματική αλλά και δίπλα στον πολίτη αναπτύσσει η καθηγήτρια Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Νιόβη Παυλίδου η οποία αποφάσισε τη συμπόρευσή της με τον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα «Αλληλεγγύη».
Με ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο facebook η κα Παυλίδου εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν στη νέα «μάχη» των περιφερειακών εκλογών και αναλύει τη φιλοσοφία της για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που θα πρέπει να ληφθούν αλλά και τις βελτιώσεις που επιβάλλεται να υπάρξουν, ιδιαίτερα μέσα από την προώθηση των νέων τεχνολογιών, ώστε να ξεφύγουμε επιτέλους από το… βαθύ κράτος του παρελθόντος.
Συγκεκριμένα στην ανάρτησή της η κα Παυλίδου αναφέρει τα εξής:
«Στην περίοδο της μεταπολίτευσης εδραιώθηκε η δημοκρατία στην Ελλάδα. Προσωπικές ελευθερίες, ισότητα φύλων, βελτίωση της καθημερινότητας, αύξηση εισοδήματος, επαγγελματική κινητικότητα, πρόσβαση σε μόρφωση και υγεία, αισιοδοξία για ένα διαρκώς καλύτερο αύριο, όνειρα για τις γενιές που έρχονται. Τα ζήσαμε (η γενιά μου) και πρέπει να είμαστε ευγνώμονες.
Και μετά… ανακαλύψαμε το Βαθύ Κράτος! Τί πήγε στραβά; Σε ποιο σημείο έγινε το λάθος; Ποιός και πώς θα πληρώσει για τον «φόβο του αύριο» που δεν καταλαγιάζει εύκολα; Και τί ακριβώς είναι αυτό το βαθύ κράτος, που σε κάθε καταστροφή το ανακαλύπτουμε και το αναθεματίζουμε, και μετά το ξορκίζουμε και το ξεχνάμε;
Τελευταία πληθαίνουν και οι ψηφιακές εφαρμογές, που προχωρούν ταχύτατα. Μας ξαφνιάσαν, μας προβληματίζουν. Αλλαγή εργασιακών συνθηκών. Ψηφιακό κράτος, πάνω σε ένα βαθύ κράτος! Βελτίωση της κατάστασης ή ενίσχυση της αβεβαιότητας; Πόσα και πώς θα αλλάξουν; Οι εκλογές αποκτούν ιδιαίτερη σπουδαιότητα.
Σίγουρα χρειαζόμαστε μια ειλικρινή και θαρραλέα ανάλυση για τα όποια λάθη διακυβέρνησης έγιναν τόσα χρόνια. Και μια σταθερή απόφαση για αναμόρφωση της διοίκησης της χώρας, πάνω στις δυνατότητες της τεχνολογίας. Με τρόπο που να πείθεται ο πολίτης ότι μόνο όφελος θα εισπράξει, ο ίδιος και οι επόμενες γενιές. Μπορούμε;
Η πλειονότητα του θεσμικού πλαισίου και των αποφάσεων της κεντρικής κυβέρνησης φιλτράρονται με την εφαρμογή τους μέσα από την λειτουργία της Περιφερειακής διοίκησης. Λάθη εντοπίζονται, διορθώσεις προτείνονται, βελτιώσεις μπορεί να συντελούνται τάχιστα, ΑΝ η συνεργασία της Αυτοδιοίκησης και Κεντρικής Διοίκησης είναι διαφανής, αποτελεσματική, καλά οργανωμένη, πάνω στον μόνο άξονα που επιδέχεται η δημοκρατία: Την υποστήριξη του πολίτη, ώστε να αναπτύξει τη δημιουργικότητα, τις ικανότητες και τις φιλοδοξίες του μέσα στην κοινωνία και για την κοινωνία.
Για αυτό είναι σημαντικό ο καθένας μας, με τις γνώσεις και την εμπειρία του, να υποστηρίξει την προσπάθεια αυτή, από οποιαδήποτε θέση, για μια καλύτερη κοινωνία, με διαγενεακή δικαιοσύνη.
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας και η ομάδα του «έτρεξαν μεγάλο αγώγι» στα χρόνια της οικονομικής δυσπραγίας, υπηρετώντας, μαθαίνοντας, βελτιώνοντας τις έννοιες της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Η επόμενη θητεία μπορεί να έχει ως στόχο να φέρει τη χώρα μας στην πρώτη σειρά των ευρωπαϊκών δημοκρατιών, που στηρίζουν την πρόοδό τους στην αποτελεσματικότητα των Περιφερειών.
Συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια, πολίτες με διαφορετικές διαδρομές, ενδυναμώνοντας το σύνολο με τις ατομικές μας ικανότητες.
Στην προσπάθεια αυτή, ζητώ και προσωπικά τη στήριξή σας!»
***Η Νιόβη- Φωτεινή Παυλίδου είναι καθηγήτρια στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).
Διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου Ιδρύματος του ΑΠΘ (2012-2016) και μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (2014-2019).
Υπήρξε υποψήφια βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης (2015) με «το Ποτάμι» και με τη ΝΔ (2019).
Εκλέχθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ως Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης (2020-2023) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.