Νοκ-άουτ από τη Φιορεντίνα η Σίβασπορ, στους «8» και η Λεχ Πόζναν

Η Φιορεντίνα που βρέθηκε να χάνει, εν τέλει πέρασε με το 4-1 από την έδρα της Σίβασπορ των Γούτα και Χαρίση, τσεκάροντας το εισιτήριό της για τα προημιτελικά του Conference League, ό,τι έκανε και η Λεχ Πόζναν που νίκησε με 3-0 την Τζουργκάρντεν εκτός έδρας.

Με τη δύναμη της έδρας της η Σίβασπορ των Δημήτρη Γούτα και Χάρη Χαρίση προσπάθησε να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 από το πρώτο ματς κόντρα στη Φιορεντίνα, όμως οι Βιόλα πήραν τη νίκη με 4-1 και «πέταξαν» πανηγυρικά στους προημιτελικούς του Europa Conference League. Βασικοί και οι δύο Έλληνες για τους γηπεδούχους, αμφότεροι ωστόσο στάθηκαν άτυχοι με τον Χαρίση να αποχωρεί στο πρώτο μέρος λόγω τραυματισμού και τον Γούτα να πετυχαίνει αυτογκόλ για το τρίτο τέρμα των Ιταλών.

Η Σίβασπορ μπόρεσε να ανοίξει το σκορ και να γεμίσει ελπίδα για την πρόκριση, χάρη στο πανέμορφο τέρμα του Γεσιλγιούρτ στο 35ο λεπτό. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου πάντως, ο Καμπράλ έκανε από κοντά το 1-1, με την κεφαλιά του Μιλένκοβιτς στο 62′ να φέρνει τούμπα το ματς. Το αυτογκόλ του Γούτα στο 78′ ακολούθησε η αποβολή του Αρσλάν στο 81′ με το εξαιρετικό πλασέ του Καστροβίλι στο 89ο λεπτό να βάζει το κερασάκι στην τούρτα της νίκης της Φιορεντίνα.

Επιβλητικά στους «8» η Λεχ Πόζναν
Η Λεχ Πόζναν ήταν ανώτερη στη Σουηδία και δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης της κυριαρχίας της από την Τζουργκάρντεν, την οποία «σκότωσε» με το 3-0, παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του Conference με συνολικό σκορ 5-0. Οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν από το 44′ με παίκτη λιγότερο εξαιτίας της αποβολής του Ντάνιελσον με τους φιλοξενούμενους να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες πριν τελικά ανοίξουν το σκορ στο 77′ με τον Μαρτσίνσκι. Διαστάσεις θριάμβου στην πρόκρισή τους έδωσαν τα τέρματα του Κβεκβεσκίρι και Σκόρας στις καθυστερήσεις του ματς.

To Top