ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντέρμπι με ιδιαιτερότητες, με ξεκάθαρα δεδομένα κι έναν Άρη να έχει τον πρώτο λόγο…

Ντέρμπι με ιδιαιτερότητες αυτό της Κυριακής, στο “Κλεάνθης Βικελίδης” εντέλει, ανάμεσα στον Άρη και την ΑΕΚ…

Ένα παιχνίδι -ενδεχομένως- αμφίρροπο, όπως άλλωστε και κάθε ντέρμπι, ωστόσο υπάρχουν ξεκάθαρα δεδομένα σε αυτή την αναμέτρηση που δίνουν στον Άρη το δικαίωμα να έχει αυτός τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για την τελική έκβαση του αγώνα.

Οι “κιτρινόμαυροι” θα παίξουν το ματς στην φυσική τους έδρα, όπως έπρεπε εξ΄αρχής να γίνει και όχι να περάσει πρώτα από… χίλια κύματα. Είναι σημαντικό για την ψυχολογία των παικτών του Μάντζιου να αγωνιστούν στο “σπίτι” τους και όχι στην Λαμία, όπως ορίστηκε την Τετάρτη. Ναι μεν, είτε στην μία περίπτωση, είτε στην άλλη κόσμος στις εξέδρες δεν θα υπήρχε, αλλά είναι διαφορετικό να παίζεις σε έναν γήπεδο που γνωρίζεις κάθε σπιθαμή του και υπάρχει αυτή η… αύρα να σε ακολουθεί.

Συν τις άλλοις, η ομάδα είναι ψυχολογικά στα καλύτερά της. Προέρχεται από μία νίκη που την διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας, στο +3 από ΑΕΚ και Ολυμπιακό, είχε πολλές απουσίες (επτά) και κατάφερε να αντεπεξέλθει δίχως να φανεί κάποια από αυτές και το σημαντικότερο; Έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, συνδυάζοντας για πρώτη φορά φέτος, εμφάνιση με αποτέλεσμα.

Ο Άκης Μάντζιος έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, πλην του νεαρού Χατζηπιρπιρίδη που είναι τραυματίας κι ενός που βρέθηκε θετικός σε κορωνοϊό, επομένως σχετικά γεμάτη “φαρέτρα”, πάντα σημαντικό, ειδικά όταν πρόκειται για έναν ντέρμπι.

Από την άλλη πλευρά, μία ΑΕΚ κουρασμένη σίγουρα, αλλά με ψυχολογία στα ύψη, μετά την χθεσινή νίκη στο Europa League, εκτός έδρας επί της Ζόρια. Eπέστρεψε τα ξημερώματα από την Ουκρανία, έκανε το πρωί τεστ κορωνοϊού και εφόσον όλα πάνε καλά και δεν υπάρξουν κρούσματα, Σάββατο απόγευμα θα ταξιδέψει για την Θεσσαλονίκη.

Ο προπονητής της, Μάσιμο Καρέρα, ήταν αρνητικός στον κορωνοϊό, επομένως θα κάτσει στον πάγκο της κανονικά την Κυριακή, ενώ θα στερηθεί σίγουρα τον Μπακάκη που είναι θετικός στον ιό.

Οι δύο ομάδες είναι σε καλή φόρμα και το δείχνουν τα τελευταία τους αποτελέσματα. Άλλωστε, έχουν κι ένα πρόσφατο παρελθόν οι δυο τους αρκετά έντονο. Δύσκολα σβήνεται από την μνήμη κάποιου τα όσα συνέβησαν στην ρεβάνς του ημιτελικού στο Κύπελλο τον περασμένο Ιούνιο. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που παρέμειναν στα ρόστερ και στις δυο ομάδες και σίγουρα θυμούνται όσα έγιναν στον αγώνα εκείνο, αλλά και όσα προηγήθηκαν των αναμετρήσεων του Άρη με την ΑΕΚ. Τόσο εκτός, όσο και εντός αγωνιστικών χώρων…

Στην ΑΕΚ, άλλωστε, όχι απλά έχουν το μυαλό τους το ντέρμπι με τον Άρη, αλλά είναι και πλέον καθοριστικό γι αυτούς. Μία αναδρομή στις δηλώσεις των παικτών της ΑΕΚ, χθες το βράδυ: “Παιδιά συγχαρητήρια, πετύχαμε μια μεγάλη νίκη, αλλά αυτό που προέχει τώρα είναι να πάμε Θεσσαλονίκη και να νικήσουμε τον Άρη”, η ομιλία Τσιγκρίνσκι στα αποδυτήρια, ενώ ο Λιβάγια… “Είμαστε χαρούμενοι αλλά σήμερα θα χαρούμε και πλέον έτοιμοι και συγκεντρωμένοι για το δύσκολο παιχνίδι που έχουμε την Κυριακή απέναντι στον Άρη”.

Το σίγουρο είναι πως θα είναι έναν ενδιαφέρον ντέρμπι. Το αν υπάρχει φαβορί γι αυτό τον αγώνα, μπορεί εύκολα κανείς να το διαπιστώσει από τα δεδομένα που παρατέθηκαν νωρίτερα. Το σίγουρο είναι, πως σε αυτό το ματς τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο θα πρέπει να τον έχει ο Άρης. Είναι σε… καλό φεγγάρι και έχει την δυνατότητα να είναι κυρίαρχος του εαυτού του στο συγκεκριμένο ντέρμπι.

 

To Top