Ντεμπούτο Νο13 στον Άρη με φουλ της… ισοπαλίας

“Κάθε αρχή και δύσκολη”, λέει ένα γνωστό ρητό. Οι Ισπανοί πάλι διαφωνούν και λένε: “Νέος τεχνικός, σίγουρη νίκη”. Στον Άρη μάλλον επιβεβαιώνεται η πρώτη διαπίστωση. Οι κίτρινοι τα τελευταία έξι χρόνια, στις πρεμιέρες που έκαναν οι προπονητές τους και δεν ήταν λίγες αυτές (13), μετράνε μόλις τρεις νίκες, δυο ήττες και οκτώ ισοπαλίες. Από το 1-1 στη Λάρισα, στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος το 2006, ο Άρης έφτασε στο χθεσινό 1-1 στη Λειβαδιά. Από τον Γκιγιέρμο Όγιος, οι “κίτρινοι” μέχρι τον Μασάδο και το PRESSARIS, θυμάται το κάθε ένα παιχνίδι, με το οποίο κάθισαν στον πάγκο του Άρη για πρώτη φορά στην καριέρα τους οι διάφοροι προπονητές που πέρασαν από την ομάδα…
 
“Έκαιγε” ο Άρης στον καύσωνα του “Αλκαζάρ”

Τέλη Αυγούστου ήταν και ο Άρης είχε επιστρέψει στην Α’ εθνική, για να παίξει στην πρεμιέρα στο “Αλκαζάρ” κόντρα στην ΑΕΛ. Οι “κίτρινοι” στα αποκαλυπτήρια του Γκιγιέρμο Όγιος, ήταν εξαιρετικοί και κάνοντας πολύ καλό κι εντυπωσιακό παιχνίδι προηγήθηκαν με απίθανο φάουλ του Πάουλο Κόστα, όμως έμειναν εντέλει στο 1-1, με πέναλτι του Διγκόζη, το οποίο δεν έγινε ποτέ. 
 
Κρύα ισοπαλία

Μέσα Γενάρη ο Άρης στο ντεμπούτο του Κίκε Ερνάντεθ στον πάγκο, έπαιξε στην Κέρκυρα και προηγήθηκε στα πρώτα δέκα δευτερόλεπτα με τον Σέρχιο Κόκε. Ο Φότι όμως ισοφάρισε για τους Φαίακες, εκμεταλλευόμενος την απόκρουση του Χαλκιά σε πέναλτι που προηγήθηκε και το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.
 
Πρεμιέρα και λήξη μαζί!

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της σεζόν 2007 – 2008, ο Άρης υποδέχτηκε τον Πανιώνιο στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και στο ντεμπούτο του Χουάν Κάρλος Ολίβα, παραχώρησε “λευκή” ισοπαλία στους “κυανέρυθρους”. Ήταν το πρώτο και το τελευταίο παιχνίδι του Ισπανού τεχνικού, ο οποίος ίσως να έμεινε γνωστός για το γλειφιτζούρι που συνήθιζε να γλύφει κατά τη διάρκεια του αγώνα…
 
Ιστορικό ντεμπούτο με “Ντούσκο”

Ο Μπάγεβιτς έκανε πράξη την ισπανική ρήση, κόντρα σε μία ισπανική ομάδα. Ο Άρης κέρδισε τη Σαραγόσα με τον Σερβοέλληνα τεχνικό στον πάγκο για πρώτη φορά, με 1-0 στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Οι “κίτρινοι” έκαναν μεγάλο βήμα για πρόκριση στους ομίλους του UEFA, με τέρμα του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. 
 
Τη δεύτερη κέρδισε ο Κίκε

Στο δεύτερο ντεμπούτο του στον πάγκο του Άρη, ο Κίκε Ερνάντεθ κέρδισε και μάλιστα και πάλι για Ευρωπαϊκό παιχνίδι, αυτή τη φορά κόντρα στη Σλάβεν Κοπρίβνιτσα με 1-0, όταν και ο Σέρχιο Κόκε χάρισε στην ομάδα του την νίκη.
 
Με το… καλημέρα στα βαθιά!

Ο Ερνάντεθ αποτέλεσε παρελθόν για τον Άρη και τον αναπλήρωσε στον πάγκο ο Βραζιλιάνος Ιομάρ Μαζίνιο. Ο Μαζίνιο κλήθηκε άμεσα να καθοδηγήσει τον Άρη σε δύο σερί κομβικά  ντέρμπι με το ΠΑΟΚ, για Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Οι “κίτρινοι” για το πρωτάθλημα παραχώρησαν στον αιώνιο τους αντίπαλο ισοπαλία 0-0, στο ντεμπούτο του νέου τους προπονητή. 
 
Κουκουλάκης και… 0-0

Για ένα παιχνίδι στον πάγκο του Άρη έκατσε ο Δημήτρης Μπουγιουκλής, ο οποίος σαν υπηρεσιακός έστησε την ομάδα κόντρα στην Καβάλα, στο Χαριλάου. Ο Άρης έχασε τουλάχιστον 12 κλασσικές ευκαιρίες -μεταξύ αυτών δύο δοκάρια-, ενώ ο διαιτητής Κουκουλάκης αρνήθηκε να σφυρίξει σε τρεις ξεκάθαρες περιπτώσεις πέναλτι υπέρ του Άρη, αποβάλλοντας ωστόσο τρεις ποδοσφαιριστές της Καβάλας, τους δύο μετά το 89′! Τελικό αποτέλεσμα 0-0…
 
Ξανά ΠΑΟΚ και βαριά ήττα

Η διοίκηση του Άρη έλυσε τη συνεργασία της με τον Μαζίνιο κι έφερε στην Ελλάδα τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ο οποίος αποφάσισε να ντεμπουτάρει στο καυτό ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Τα σχέδια του Αργεντινού τεχνικού φάνηκε να διαλύονται, όταν ο διαιτητής Καλόπουλος έδωσε πέναλτι (κανείς δεν ξέρει το λόγο ακόμη) στον Νέτο και ο Άρης κατέρρευσε, χάνοντας τελικά με 4-1.
 
Ισοπαλία με… αέρα και νέα αδικία

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ αποτέλεσε παρελθόν από τον Άρη και τη θέση του ανέλαβε ο Γιάννης Μιχαλήτσος, ο οποίος έκανε πρεμιέρα στην Κρήτη και το “Παγκρήτιο” κόντρα στον Εργοτέλη. Ο Άρης έμενε στη “λευκή” ισοπαλία, όμως θα κέρδιζε αν ο κ. Τσινιάρης δεν ακύρωνε λόγω… υπερβολικού αέρα το γκολ του Κάρλος Τόχα στο ξεκίνημα του ματς.
 
Ανατροπή και ελπίδα!

Η εμφάνιση και η νίκη του Άρη στο ντεμπούτο του Σάκη Τσιώλη στην Κέρκυρα, γέμισε ελπίδα τους πάντες στον Άρη. Οι “κίτρινοι” κέρδισαν με 4-3 στη νησί των Φαιάκων, παρότι μάλιστα βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ!

 Ήττα δια… “σφυρός” Σιδηρόπουλου

Ο Μίχαλ Πρόμπιερζ έκανε ντεμπούτο στον πάγκο του Άρη Σάββατο βράδυ, ενώ έφτασε στη Θεσσαλονίκη απόγευμα Παρασκευής! Ο Άρης το πάλεψε κόντρα στον Ολυμπιακό, όμως εντέλει έχασε με 2-3 λόγω της απροσεξίας ορισμένων παικτών και της φανερής διάθεσης του ρέφερι της συνάντησης…

Νίκη με δίδυμο

Ο Άρης έπαιξε κόντρα στα Γιάννινα, με υπηρεσιακό προπονητικό δίδυμο τους Γιώργο Σεμερτζίδη και Γιάννη Μιχαλήτσο και τελικά κέρδισε με 1-0, χάρη στο τέρμα του Νέρι Καστίγιο. 
 
Ατυχία και σφαγή (ξανά) στην πρώτη Μασάδο

Ο Μανουέλ Μασάδο προσαρμόστηκε και πήρε άμεσα γεύση των όσων ισχύουν (ανεπίσημα) στην Ελληνική πραγματικότητα. Αφού είδε τις τραγικές διαιτησίες που υπέστη ο Άρης στο Περιστέρι για Κύπελλο και Πρωτάθλημα, τις βίωσε και από τον πάγκο της ομάδας. Στο ντεμπούτο του με αυτήν είδε τον Άρη να μένει ισόπαλος 1-1 με τον Λεβαδειακό, παρά την πολύ καλή εμφάνιση και με τον διαιτητή Κομίνη κυριολεκτικά να παίζει έδρα 90% – 10%.

To Top