Ντε Μπλάσις: “Ξέρουμε τι σημαίνει ο κόσμος του Άρη! Εμείς ανεβαίνουμε για την νίκη…”

Όλα τα βλέμματα της 29ης αγωνιστικής, στρέφονται στην αναμέτρηση του Άρη, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», το οποίο αναμένεται να είναι γεμάτο.

Ο Αργεντινός μέσος τον Αρκάδων, Πάμπλο Ντε Μπλάσις, σχολιάζει την αναμέτρηση της ομάδας του με τον Άρη, εκφράζει την επιθυμία του να παραμείνει ο Άρης στη μεγάλη κατηγορία και, μιλάει για τον ημιτελικό του Κυπέλλου.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο metrosport.gr:

– Δύο αγωνιστικές απομένουν, μέχρι το τέλος του 
πρωταθλήματος. Ποιος είναι ο στόχος του Αστέρα, σε αυτό το διάστημα;

«Ο στόχος του Αστέρα είναι, να τερματίσει στη δεύτερη θέση, προσπαθώντας να κερδίσει τα δύο παιχνίδια που απέμειναν, με την ελπίδα να χάσει σε ένα ματς ο ΠΑΟΚ».

– Αγωνίζεστε με τον Άρη, σε ένα παιχνίδι που κρίνεται η ζωή του, για την παραμονή στην κατηγορία. Είναι το ίδιο σημαντικό και για εσάς;

«Σε αυτές τις περιπτώσεις, εάν δεν είναι ο Ολυμπιακός ή η Κέρκυρα, όλοι παίζουμε για κάτι. Πιστεύω πως όλοι θέλουν τη νίκη. Ο Αστέρας έπαιξε για να κερδίσει τα 28 παιχνίδια που προηγήθηκαν και αυτό θα κάνει και στα τελευταία. Ξέρουμε
όμως, ότι ο Άρης χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη, οπότε θα είναι πολύ δύσκολος αγώνας».

– Κρίσιμη αναμέτρηση για την ομάδα του Άρη, ο κόσμος θα δώσει βροντερό “παρών” στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Τι γνωρίζεις για την έδρα των «κίτρινων»; 

«Μου έχουν περιγράψει, τι γίνεται στην έδρα του Άρη και ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Σε εμάς τους Αργεντινούς, αρέσουν πολύ αυτά τα γήπεδα, με την πίεση των οπαδών, γιατί μας θυμίζουν τα γήπεδα της χώρας μας, στα οποία συνηθίσαμε να αγωνιζόμαστε».

– Πως σου φαίνεται το γεγονός, ότι μια ιστορική ομάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας;

«Είναι μία λεπτή κατάσταση και κανείς δεν θα ήθελε να βρίσκεται σε αυτή. Είναι περίπλοκο για μία ιστορική ομάδα, αλλά οι μεγάλοι σύλλογοι ξέρουν να αγωνίζονται με πίεση και πρέπει να εκμεταλλεύονται τον κόσμο, που είναι στο πλευρό τους».

– Πως περιμένεις αγωνιστικά την αναμέτρηση;

«Περιμένω να γίνει ένα σκληρό παιχνίδι. Και οι δυο θέλουμε τη νίκη, γνωρίζοντας ότι, εάν ηττηθεί ο Αστέρας, χάνει τη δεύτερη θέση και σε περίπτωση που ηττηθεί ο Άρης, περιπλέκονται πολύ τα πράγματα γι’ αυτόν».

– Θεωρείς, πως η ομάδα σου διαθέτει κάποιο πλεονέκτημα, ενόψει του παιχνιδιού;

«Πιστεύω, πάντα όταν έχεις στόχο τις πρώτες θέσεις, παίζεις καλύτερα και πιο ήρεμα. Αντίθετα, όταν προσπαθείς να απομακρυνθείς από τις τελευταίες θέσεις, δημιουργούνται άλλα συναισθήματα. Όμως, εμείς προερχόμαστε από εντός έδρας ήττα, ενώ ο Άρης από εκτός έδρας νίκη με τον Ατρόμητο και μάλιστα, με παίκτη λιγότερο».

– Σε σύγκριση με τις άλλες ομάδες που βρίσκονται χαμηλά στην βαθμολογία και κινδυνεύουν για υποβιβασμό, πιστεύεις ότι ο Άρης αξίζει να διατηρηθεί στη μεγάλη κατηγορία;

«Νομίζω, πως η βαθμολογική διαφορά των ομάδων που
κινδυνεύουν, είναι παρόμοια. Υπάρχουν ομάδες που θα άξιζε να παραμείνουν, άλλες περισσότερο, άλλες λιγότερο. Προτιμώ να μείνει ο Άρης στην Σούπερ Λίγκα, γιατί είναι μεγάλη ομάδα και θα είναι καλό και για το πρωτάθλημα».

– Μετά το παιχνίδι του Άρη, ακολουθεί ένα κρίσιμο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα. Θα είναι δύσκολο, να πετύχετε τη νίκη;

«Ναι, θα είναι πολύ δύσκολο, όπως όλα τα παιχνίδια που παίζουμε. Με τον ΠΑΟΚ θα έρθουμε αντίπαλοι 4 φορές, σε μικρό χρονικό διάστημα. Θα είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε με νίκη στο ερχόμενο ματς, για την αυτοπεποίθησή μας. Πρώτο απ’ όλα όμως, είναι αυτό του Άρη και πρέπει να επικεντρωθούμε εκεί».

– Σε προσωπικό επίπεδο, είσαι ικανοποιημένος από το ελληνικό πρωτάθλημα και τη ζωή σου στην Ελλάδα;

«Η χώρα είναι όμορφη και με κάνει να νιώθω χαρούμενος. Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό, αλλά ξέρουμε ότι φέτος δεν υπήρχε καλή οργάνωση, όπως άλλοτε που είχαμε 15 ημέρες χωρίς αγωνιστική δράση ενόψει των play off, τελειώναμε αρχές Ιουνίου και είχαμε χρόνο να διορθώσουμε πράγματα».

– Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για το μέλλον, σε επαγγελματικό επίπεδο;

«Για το κοντινό μέλλον, επιθυμώ να δουλεύω καλά, ώστε να πετύχουμε τους στόχους με τον Αστέρα. “Πολεμάμε” έναν ολόκληρο χρόνο γι’ αυτό και δε θέλουμε να μας ξεφύγει τίποτα, από αυτά που έχουμε στο μυαλό μας. Σε προσωπικό επίπεδο, θα
συνεχίζω να προπονούμαι σκληρά κάθε μέρα και να προσπαθώ για το καλύτερο. Αυτός είναι ο τρόπος, να κάνεις μία μεγάλη καριέρα».

To Top