Ντομινίκ Τζέιμς εν δράσει… (video + photogallery)

Ο Ντομινίκ Τζέιμς είναι καλός παίκτης. Είναι μαχητής. Το αποδεικνύει το γεγονός ότι κατάφερε να ξεπεράσει δύο σοβαρούς τραυματισμούς όταν ήταν στο Μαρκέτ, ότι παλεύει να μπει στο ΝΒΑ και έχει στόχους.

Η πρώτη του χρονιά στο κολέγιο ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετική. Ως πρωτοετής είχε 15,3 πόντους, 4,5 ριμπάουντ και 5,4 ασίστ και έγινε αμέσως παίκτης που συγκέντρωσε τα βλέμματα των σκάουτερ του ΝΒΑ. Δεν είχε ανάλογη συνέχεια σε αριθμούς τα επόμενα χρόνια, ήταν όμως βασικός πλέι μέικερ σε ένα από τα καλύτερα προγράμμα μπάσκετ στο NCAA, του Μαρκέτ.

Στην τελευταία του χρονιά, στις 25 Φεβρουαρίου 2009, υπέστη κάταγμα στο πέμπτο μετατάρσιο οστό του αριστερού του ποδιού. Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις ότι δεν θα προλάβαινε να επιστρέψει, τα κατάφερε. Στις 21 Μαρτίου μπήκε και πάλι στο παρκέ!

Αποφοίτησε από το Μαρκέτ όντας δεύτερος παίκτης στην ιστορία του πανεπιστημίου σε συμμετοχές (129 αγώνες) και ασίστ (632), τρίτος σε πόντους (1.749) και τέταρτος σε κλεψίματα (238). Για να καταλάβει κανείς την σημασία αυτών των αριθμών, από το ίδιο πανεπιστήμιο αποφοίτησε ο σταρ των Μαϊάμι Χιτ, Ντουέιν Γουέιντ και ο Ντοκ Ρίβερς, που είχε 12 χρόνια καριέρας στο ΝΒΑ και είναι πλέον προπονητής στους Σέλτικς!

Ο Τζέιμς στην Μερσίν και στην Λουκόιλ είχε “γεμάτες” χρονιές και στατιστικά που ικανοποιούν. Πουθενά δεν δημιούργησε το παραμικρό. Τέλη Απριλίου υπέστη τον ίδιο τραυματισμό που είχε στο Μαρκέτ, αλλά στο δεξί πόδι. Υποβλήθηκε σε επέμβαση, επέστρεψε και βρίσκεται και πάλι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

Όλο το περασμένο διάστημα έκανε προπονήσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις της BDA Sports, εταιρείας που τον εκπροσωπεί, την οποία έχει ο Μπιλ Ντάφι, από τους πιο “δυνατούς” μάνατζερ στο ΝΒΑ.

Δείτε τον Ντομινίκ Τζέιμς με τη φανέλα (Νο1) του πανεπιστημίου Μαρκέτ:

{youtube}J9uHFsRx2yA|600|450|1{/youtube}

Ο Ντομινίκ Τζέιμς μέσα από φωτογραφίες φορώντας τη φανέλα του Μαρκέτ, της Μερσίν και της Λουκόιλ:

{gallery}siridis/james{/gallery}

To Top