Ντοναρούμα: “Το να κατακτήσεις το γαλλικό πρωτάθλημα δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται”

Ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα στην πρώτη του σεζόν στην Παρί Σεν Ζερμέν στέφθηκε πρωταθλητής Γαλλίας, μιλώντας ωστόσο, στο επίσημο κανάλι της ομάδας τόνισε πως το πρωτάθλημα δεν είναι τόσο εύκολο όσο μπορεί να φαντάζει.

Ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα έχει κερδίσει τους ανθρώπους της Παρί Σεν Ζερμέν, γι’ αυτό και άλλωστε αποφάσισαν να τον καθιερώσουν ως πρώτο τερματοφύλακα, μπροστά από τον Κέιλορ Νάβας.

Η συμβολή του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν σημαντική, αφού στα 16 παιχνίδια που υπερασπίστηκε την εστία των Παριζιάνων κατάφερε να την κρατήσει ανέπαφη στα έξι.

Μιλώντας στο επίσημο κανάλι της ομάδας ωστόσο, ξεκαθάρισε πως το να κατακτήσει κανείς της Ligue 1 δεν είναι τόσο εύκολο, όσο μπορεί να φαίνεται, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

“Είναι ωραίο να κατακτώ το πρώτο μου πρωτάθλημα εδώ στο Παρίσι, δεδομένου ότι είναι και το 10ο για τον σύλλογο. Δεν ήταν εύκολο να χωνέψουμε τον αποκλεισμό από το Champions League, αλλά μας παρηγόρησε το πρωτάθλημα.

Από έξω μπορεί να νομίζεις ότι είναι απλό, αλλά δεν είναι όπως φαίνεται. Υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες και δεν είναι καθόλου εύκολο να παίζεις σε συγκεκριμένα γήπεδα”, ενώ όσον αφορά τον Κέιλορ Νάβας υποστήριξε:

“Η εναλλαγή είναι πολύ δύσκολη, αλλά έχουμε αμοιβαίο σεβασμό και νιώθουμε καλά μαζί. Είμαστε φίλοι και αυτό μας έδωσε τη δύναμη να συνεχίσουμε. Είμαι χαρούμενος που έλαβα το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα, αλλά για μένα προτεραιότητα είναι τα συλλογικά βραβεία”.

To Top