ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ντουάρτε, ο αντι-Έρικσεν στον Άγιαξ!

Η απόκτηση του Λερίν Ντουάρτε από τον Άγιαξ το καλοκαίρι του 2013 ήρθε για να καλύψει το κενό του Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος δόθηκε τότε με μεταγραφή στην Τότεναμ.

Ο 28χρονος σήμερα Ολλανδός μέσος, που αναμένεται στη Θεσσαλονίκη τις επόμενες ημέρες για την υπογραφή συμβολαίου με τον Άρη, εκτός από τη θέση του Έρικσεν στο ρόστερ εκείνου του Άγιαξ (2013), πήρε και τον αριθμό του, το Νο 8 με τη φανέλα… βασικού.

Ο Ντουάρτε προερχόταν από δύο εξαιρετικές σεζόν με την Χέρακλες, μετρώντας τη διετία των σεζόν 2011-13 σε 71 παιχνίδια 10 γκολ! Μάλιστα ξεκίνησε την επόμενη σεζόν (2013-14) με την ίδια ομάδα καταφέρνοντας να πετύχει 2 γκολ σε 5 εμφανίσεις.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως θα συνέχιζε να φορά τη φανέλα της Χέρακλες, ο Άγιαξ πούλησε στην Τότεναμ τον Κρίστιαν Έρικσεν και για να αντικαταστήσει τον σπουδαίο και ταλαντούχο μεσοεπιθετικό Δανό προχώρησε στη συμφωνία με τον Ντουάρτε στις 31 Αυγούστου, λίγο μετά το τέλος του αγώνα της Χέρακλες με την Ντε Χάαγκ.

Ο Άγιαξ έδωσε τότε ένα ποσό κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ, με την Χέρακλες να βγαίνει κερδισμένη στον οικονομικό τομέα, καθώς με τη σειρά της τον είχε αγοράσει το 2011 περίπου 300 χιλιάδες ευρώ από την Σπάρτα Ρότερνταμ.

Λίγο η ποιότητα και η αγωνιστική εξέλιξη του Ντουαρτέ, λίγο η άμεση αντίδραση του Άγιαξ στην πώληση Έρικσεν, όλα συνηγόρησαν στο να βαφτιστεί ο Όλλανδός ως ο αντικαταστάτης του Δανού. Όταν, πάντως, ο ίδιος ρωτήθηκε για τη σύγκριση, σχολίασε: «Ήρθα εδώ για να δείξω τον δικό μου τρόπο, να παίξω το δικό μου παιχνίδι. Δεν νομίζω πως μοιάζω με τον Έρικσεν, είμαι διαφορετικός παίκτης».

Ο Φρανκ Ντε Μπερ τον εμπιστεύθηκε αμέσως, τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Champions League, αφού τον επέλεξε στη βασική 11άδα στο Καμπ Νου και κόντρα στη Μίλαν! Όλα αυτά μέχρι τον διπλό τραυματισμό του που του έκοψε το ρυθμό…

To Top